Log in

View Full Version : PC-DAW na YUMIDI

bumbar
17-03-2005, 11:14 PM
Vidio sam da onaj Zlatko sa YUMIDI prodaje neke Audio PC DAW, nesto malecko izgledaju. Valjal li to sta,bas me interesuje sta je ono?
Ako neko zna o cemu se radi i jeli to samo fol ili svarno oni malecki PC-ovi mogu raditi profi Audio. :shock:

Simpa izgledaju :P

puRe
17-03-2005, 11:29 PM
one manje varijante su verovatno bazirane na Shuttle plocama koje su pretezno namenjene varijantama za dnevnu sobu odn. nesto sto pusta filmove i muziku.....

Ti "DAW"-ovi su namenjeni korisnicima YuMIDI-ja (za ovo ce me lincovati cevap) ciji su prohtevi.....pa moze se reci drugaciji.......ako hoces pravi DAW kontaktiraj Divinera za konfiguraciju ili Digital Cave-a za rack racunare namenjene DAW-u (za 2000 evra koliko si naveo kao cifru mozes uzeti 64-bitnu konfiguraciju baziranu na Athlon 64 FX procesoru ako se ne varam)...

same konfiguraciije su napravljene tako da izgledaju dobro na papiru (neka mi neko da dobar razlog zasto je uredjaju za live svirku potreban dual layer dvd rezac), ali je odnos cena-kvalitet [pretpostavljam] uzasan (kao i kod svih YuMIDI-jevih proizvoda.....cisto moje misljenje).....

SumAnuT
17-03-2005, 11:33 PM
da lepo izgledaju ...

pa po specifikacijama su otprilke iste mashine koje i mi koristimo ... ne znam samo kako se preshot "ohladi" u onome al ajde :)

puRe
17-03-2005, 11:34 PM
da lepo izgledaju ...

pa po specifikacijama su otprilke iste mashine koje i mi koristimo ... ne znam samo kako se preshot "holadi" u onome al ajde :)

:D

stvarno mi nije jasno kako se neko usudio da u isti tekst stavi Prescott i quiet ;)

bumbar
17-03-2005, 11:42 PM
one manje varijante su verovatno bazirane na Shuttle plocama koje su pretezno namenjene varijantama za dnevnu sobu odn. nesto sto pusta filmove i muziku.....

Ti "DAW"-ovi su namenjeni korisnicima YuMIDI-ja (za ovo ce me lincovati cevap) ciji su prohtevi.....pa moze se reci drugaciji.......ako hoces pravi DAW kontaktiraj Divinera za konfiguraciju ili Digital Cave-a za rack racunare namenjene DAW-u (za 2000 evra koliko si naveo kao cifru mozes uzeti 64-bitnu konfiguraciju baziranu na Athlon 64 FX procesoru ako se ne varam)...

same konfiguraciije su napravljene tako da izgledaju dobro na papiru (neka mi neko da dobar razlog zasto je uredjaju za live svirku potreban dual layer dvd rezac), ali je odnos cena-kvalitet [pretpostavljam] uzasan (kao i kod svih YuMIDI-jevih proizvoda.....cisto moje misljenje).....

Ma ne,ne nemam jos namjeru dati 2000 eurica a niti ih imam sada, nego sam htio Sandra ispitat kako bi se ponasale CW karte na jednom takvom 2000? sistemu, obzirom da su vec pomalo starijeg hardwera, a nauka ide dalje.....HTpentium,asus(nove ploce) itd,itd.

A onaj malecki PC mi se ucinio simpa ali ni je nisam optimista kad je u pitanju profi audio! :roll:

puRe
17-03-2005, 11:45 PM
A onaj malecki PC mi se ucinio simpa ali ni je nisam optimista kad je u pitanju profi audio! :roll:

Pa onda je Mac Mini jos lepsi.........kapiras na sta mislim? ;)

bumbar
17-03-2005, 11:50 PM

Pa onda je Mac Mini jos lepsi.........kapiras na sta mislim? ;)

Pa jest nema sta.......ALI jos racunaj (na onih 500?) monitor za Mac,mish,tastatura, pa samo po koji program i eto ti od "malog"Mac-a
tauzenke!

A za Hiljadarku ZNAS KOOOOOOOOJI PC mozes uzet ovdje!

andrija
17-03-2005, 11:50 PM
pogledaj ovo:

http://www.audiozapp.de/

audiozapp je vise puta bio testiran i dobio dobre kritike, future media je division group of bestservice/musicshop u minhenu...

bumbar
17-03-2005, 11:53 PM
pogledaj ovo:

http://www.audiozapp.de/

audiozapp je vise puta bio testiran i dobio dobre kritike, future media je division group of bestservice/musicshop u minhenu...

Izgled i velicina mu se "slaze" sa onim YUMIDI PC-om ali sta je unutra eeeeeeeeeeee to je drugo! :wink:

Evo da dodam, ne treba meni ni giga,ni cubase pro a ni da mi neko servira gotovu kombinaciju.................eto to je Andrija!
Vise volim da mu je platforma flexibilna i da ja mogu experimentisat, a i cijene nisu nimalo naivne! :wink:

andrija
17-03-2005, 11:58 PM
http://www.audiozapp.de/html/keyboardstest.html

evo i testove u keys i keyboards...

mozes kod njih sve indivualno konfigurirati, samo kazes hocu ovo i gotovo :D

Boskovic
18-03-2005, 12:56 AM
A Pure koliko je samo rack kucishte ko DC-ja? Takodje koliko koshtaju akusticki kitovi i fanless napajanja?

Oggy
18-03-2005, 01:16 AM
280 E rack kuciste

idekius
18-03-2005, 02:05 AM
Meni se ne dopada na YU-Midi konfiguracijama to sto su sve sa EMU kartama... Bas sam to pricao sa Puretom telefonom.... Nemam nista protiv EMU kartica, naprotiv... , ali niti su najbolje, niti su jedine na svetu! Sta bih ja sa EMU, kad se palim na drugaciji trip, tipa sto modularnije i sto vise ne vezano za comp? Mogao bih da se slikam sa 1XADAT... Neznam zasto Zlatko nije ponudio i druge varijante... Ma da sam primetio da se on van svake mere napalio na EMU i teme gde se prica o EMU kartama su cak izdvojene na forumu...

Ponavljam da po meni EMU karte nisu lose, ali daleko od toga da su kraj sveta. Ako nudis DAW konfiguracije, daj vise varijanti... od 1212m do Digidesign...

Oggy
18-03-2005, 02:33 AM
E-mu je best buy i to je najbolja zarada za trgovce da naprave konfiguraciju s kartom koja je korektna, a nije skupa. Iz istog razloga sam i ja pazario 1212m. Procena mi je bila da ne volim CW, nemam para za pravi TDM PT, RME 9632 mi je "kao" samo duplo skuplji i ne verujem da je i duplo bolji, a sa Emu nisam mogao mnogo da izgubim. Da ne pominjem da sam prilicno bio zadovoljan i Terratec-om. Ako nije skroz profi, onda mi ne igra uopste da li kosta 200 ili 1000 evra (a za te pare, nema profi). Onda je bolje da bude jeftinije, pa da ulozim ostatak u neki dobar outboard i cekam da se malo izdefinisu novi standardi (i moja materijalna situacija :D ), pa da onda "uletim" i budem miran neko vreme.

cevap
18-03-2005, 09:42 AM

Hehehehe, ma nece te cevap linchovati. :lol:

Da se razumijemo, zlaya je dugo vremena u onom poslu i zna najbolje shta i kako treba. Covjek zivi od onoga i naravno gleda da zaradi. Svi bi se mi isto ponashali.

Za potrebe zive svirke mislim da je onaj sistem 100% u redu. Potrebe narodnjaka i "ostalih" su jako razlichite. Narodnjacima treba mnogo manje. Aranzer je danas sa svojih max 64 mb memorije nedovoljna sprava za zivu svirku. Kad uzmete u obzir da pristojan zivi bubanj uzima barem 32 MB, a gdje su bas i gitare, pa "tepih" stringsa, sve ce vam biti jasno. Na drugoj strani, na PCju moze da stane ogromna kolichina semplova koja se putem cubase, giga sudija, fm7 i slichnih programa, preko klavijature moze vuci iz PCja, i onda to zvuchi fenomenalno. Neuporedivo u odnosu na zvuk iz samog aranzera.
Zlaya je upravo upotrijebio ono malo shuttle kucishte zbog transporta, jer se dosta opreme tegli na svirku.

Da sam ne spremam sebi takvu jednu konfiguraciju mozda bih razmishljao o nabavci onog njegovog sistema.

ridge
18-03-2005, 11:14 AM
E-mu je best buy i to je najbolja zarada za trgovce da naprave konfiguraciju s kartom koja je korektna, a nije skupa. Iz istog razloga sam i ja pazario 1212m. Procena mi je bila da ne volim CW, nemam para za pravi TDM PT, RME 9632 mi je "kao" samo duplo skuplji i ne verujem da je i duplo bolji, a sa Emu nisam mogao mnogo da izgubim. Da ne pominjem da sam prilicno bio zadovoljan i Terratec-om. Ako nije skroz profi, onda mi ne igra uopste da li kosta 200 ili 1000 evra (a za te pare, nema profi). Onda je bolje da bude jeftinije, pa da ulozim ostatak u neki dobar outboard i cekam da se malo izdefinisu novi standardi (i moja materijalna situacija :D ), pa da onda "uletim" i budem miran neko vreme.

Mozda je best buy kod nas al sa vecim izborom a kolko sam skapirao zlatko je negde iz nemacke moze se mnogo bolje proci, recimo prosonus firepod
8 ulaza, 8 preampa midi spdif (jedino nema adat) za malo vece pare od 1820m