Log in

View Full Version : Za SandRob-a!

bumbar
17-03-2005, 01:30 PM
xxxx

djole970
17-03-2005, 06:23 PM
Zar nisi zainteresovan za Mac-a? :roll:

bumbar
17-03-2005, 07:41 PM
xxxx

SandRob
17-03-2005, 08:40 PM
oooops. :oops: nisan ti ja konpjuteras. i ja, kad kupujen uvik se raspitan kod onih sto se razumu. :?

mozda mos pitat na planet z, a siguran san da i na ovemu forumu ima ljudi koji ce ti priporucit optimalnu konfiguraciju.
kad je creamware u pitanju, mozda najboje da pitas miltona jer je on (sto ja znan) tira 3 cw kartice u konpjuteru a inace se razumi u hardware.

kVu
17-03-2005, 10:05 PM
ja teram sa a64-kom CW, ali!... ima jedan problem koji se tesko (ili verovatno nikako ne resava).. naime, kad god se prebacujes na scope platformu a tece play u seq. jako cesto se desi system overload.. zasto, nemam pojma, verovatno zbog sporog dsp chipa..

toliko od mene.. pozdrav!

bumbar
17-03-2005, 10:42 PM
xxxx

bumbar
17-03-2005, 10:45 PM
xxxx

kVu
17-03-2005, 10:49 PM
kako si iskljucio i sta? moze malo konkretnije pliz ? :D

bumbar
17-03-2005, 11:04 PM
xxxx

Oggy
18-03-2005, 01:12 AM
Matrox je inace konstantna preporuka za CW vec godinama.

idekius
18-03-2005, 01:47 AM
To moze da bude i zbog losijeg propusta PCI magistrale. MasterVerb cepa PCI magistralu narocito.... Sad... neznam za Athlon 64 ( K8 ) platforme, ali za Athlone K7 generacije preporuka ti je neka ploca sa nForce 2 chipom...

Takodje ti je bitno koji IRQ zauzima kartica jer nemaju svi isti prioritet, Kad ti Luna pravi takve probleme, Pulsar bi tu tek poludeo, tj. sto veca procesorska snaga DSP-a, vece je i opterecenje PCI magistrale. Pozeljno je da ti CW bude na IRQ 5 i tu ne bi trebalo da bude bilo sta drugo sem njega.. Matrox je dobar za CW upravo zato sto skoro nicim dodatno ne opterecuje system.

Da... pokusaj i da u BIOS-u povecas PCI latency sa 32 na 64 ili 128...

SandRob
18-03-2005, 06:55 AM
pci propusnost je najvaznija kod cw-a. meni se nikad nije dogadja taj overload, a ovo mi je vec treca 'pentium' konfiguracija. ima san i 2 pulsara, a sad iman pulsar, powercore i 2 uada.
bitno je da pulsar ima svoj irq. ako je vise cw kartica, onda bi trebale sve dilit isti irq, pa je pozeljno da u biosu imas mogucnost prebacivanja irq-a.

meni radi i ht, ali san se dobro namuci dok, nisan sistemon corave koke, optimalizira konpjuter.
ja san ima problem sto san ht uze medju prvima, pa sa nikim nisan moga razminit iskustva, cak ni na planet z.
jako je bitno u kojemu modu instaliras xp. moja ploca omogucava 5 razlicitih modova ali samo jedan radi 100% i to neki koji nije 'standard pc' a ni tipicni 'acpi', nego nesto izmedju (ima 16 irq-ova).

u ovemu poslu nesmi bit konpromisa. system mora radit 100%, a ne kad ti dodje klijent u studio da ti pada system i da se dogadjaju sranja. ja s ovom konfiguracijon radin savrseno stabilno, ali ti svejedno nebi preporuci ovu plocu, jer san vidi da neki ljudi sa njon imaju problema.
sto se mene tice, ja ne mislin jos duuugo minjat ovu konfiguraciju. :roll:

bdv: ja san ima matrox i cini mi je probleme. sad iman ati i sve je za 5. :)
zato i tu treba bit oprezan, koji model ces uzet.

bdv2: shekspiru, ja ti nisan cw-guru. mozda prije cw-ovisnik. ;)

idekius
18-03-2005, 11:16 AM
... i to neki koji nije 'standard pc' a ni tipicni 'acpi', nego nesto izmedju (ima 16 irq-ova).

E to o cemu pricas i jeste najbolji nacin, ali nisam hteo da smaram...

Evo ukratko provereno odlicno setovanje za CW.

Bios:
-umesto apic moda ukljucit pic mod. Onda imas samo 16 IRQ-a, ali to radi besprekorno.
-CW baciti na IRQ 5 i kasnije proveriti da se na tom IRQ ne nalazi nista sem CW
-Plug 'N' Play OS - No
-PCI Latency Timer 64, po potrebi i vise
-Win XP instalirati u Standard PC modu

Na kraju ona klasika... Sistem za background cash, fixirati virtuelni ram, SFP prioritet normali ili low, Cubase SX prioritet - High... i sve ostalo sto i inace vazi za DAW...

SandRob
18-03-2005, 05:03 PM
CW baciti na IRQ 5 i kasnije proveriti da se na tom IRQ ne nalazi nista sem CW
-Plug 'N' Play OS - No
-PCI Latency Timer 64, po potrebi i vise
-Win XP instalirati u Standard PC modu

ma ovo ti sve ovisi. meni na sadasnjon konfiguraciji uopce ne moze radit u standard pc modu, a na prijasnje dvi mi je samo u tomu modu radilo.
ja sad moran instalirat normalno i onda samo smanjit irq-ove ali da ostane acpi.
onda recimo, sa sfp3.xx obavezno san mora iskjucit ht kod instalacije, a kasnije ga ukjucit. sad kod sfp 4.0 to nema veze.

cak mislin da kod svih konfiguracija ne igra to da kartica mora bit na 5 irq, nego je recimo bolje da je na 9.

Eon
18-03-2005, 07:14 PM
OD prvog ubacivanja u PCI slot na ABIT TH7II ploci sa rambusom i prosecorom od 1.6ghz nikada nisam imao nikakvih problema sa pulsarom.

Prvo sam radio sa sekvencerom na istom kompu i radio pa sada sekvenciram na drugom a pulsar mi je pod manjim opterecenjem i radi.