View Full Version : Vasa preporuka
milosjeftic
15-03-2005, 12:44 PM
Preporucite software po svom ukusu .
Altek
15-03-2005, 01:26 PM
Ja bih ti preporucio Ableton Live kao sekvencer.Iako bi neki rekli da i nije nesto i da pre svega "izgleda bedno" u odnosu na skuplje kao Nuendo ili ProTools.
Po meni to je sekvencer koji je mnogo vise "User Friendly" od ostalih,a i oni koji ga koriste znaju da je ubedljivo najstabilniji.Meni nikada nije "pao" :)
Ja bih ti preporucio Ableton Live kao sekvencer.Iako bi neki rekli da i nije nesto i da pre svega "izgleda bedno" u odnosu na skuplje kao Nuendo ili ProTools.
Po meni to je sekvencer koji je mnogo vise "User Friendly" od ostalih,a i oni koji ga koriste znaju da je ubedljivo najstabilniji.Meni nikada nije "pao" :)
podrska velika za ovaj carski program ali bi dodao da je iskljucivo namenjen za elektroniku u bilo kom obliku (techno, hiphop, itd.) iako moze da se koristi u druge svrhe
Dushan_S
15-03-2005, 01:49 PM
Meni je dugo trebalo da prebolim ?to nema vi?e Logic-a na PC-ju :cry:
Zbog kompatibilnosti sa ostalim ljudima naj?e??e koristim Steinberg-ove programe u zadnje vreme, ali imam nekoliko projekata u Logic Audiu 5.
Ako ?e? sara?ivati sa bilo kim, onda pretpostavljam da je Cubase re?enje, zbog ra?irenosti. Tu su jo? i Sonar, i ako radi? muziku koja je manje organska, vidim da gomili ljudi super ide sa Fruity Loops-om.
Logic jos ne mogu da prebolim... :evil:
Pravo da vam kazem, ja sam koristio Logic Platinum negde '98.-'99., Pro Tools Le32 i vratio sam se na Cubase (cak ni Nuendo ne preferiram nesto). Mnogo mi je zgodniji za rad, razliku u kvalitetu ne cujem, a od SX 2 mi je Cubase definitivno favorit i ocekujem da dobijem SX 3 koji resava pitanje time streching-a na najbolji nacin i donosi jos par poboljsanja...
Pravo da vam kazem, ja sam koristio Logic Platinum negde '98.-'99., Pro Tools Le32 i vratio sam se na Cubase (cak ni Nuendo ne preferiram nesto). Mnogo mi je zgodniji za rad, razliku u kvalitetu ne cujem, a od SX 2 mi je Cubase definitivno favorit i ocekujem da dobijem SX 3 koji resava pitanje time streching-a na najbolji nacin i donosi jos par poboljsanja...
Ja iskreno ne vidim razliku Nuendo Cubase u zvuku niti u tehnickim stvarima sem razlike da Nuendo podrzava video i 8.1 zvuk cini mi se.
Ovaj time streching koji spominjes je u Acidu koji isto toplo preporucujem odlicno uradjen, inace je sample based program i za rad je vrlo jednostavan. U 4.0 verziji je implementirana i MIDI funkcija tako da je postao ravnopravan brat svim ostalim sekvencerima.
dacko
16-03-2005, 07:53 AM
Korisitm Ableton LIVE, ali samo za ?ive nastupe, pu?tanje lupova uz bend, i bla bla.. a kad se ne?to radi, definitivno cubase SX2.
Tako?e ?ekam SX3, ali najvi?e zbog popravljene FREEZE funkcije, koja valjda sada radi kako treba... :roll:
Color
17-03-2005, 03:54 PM
Sve zavisi sta konkretno radis. Za mene je Pro Tools kao Audio editor na prvom mestu, pogotovo kad se radi u kombinaciji sa slikom. Cubase SX isto podrzava video (na samo Nuendo) ! Sto se tice Audio/Midi sw, na prvo mesto bih stavio Cubase SX....
8.1 zvuk?? Moze neko da mi priblizi o cemu se radi?
milosjeftic
17-03-2005, 06:09 PM
@Zmaj , Dushan_S takodje sam radio u Logic - u ( favorit definitivno 5.5.1 mada je 5.2 pre nje isto bio vrlo dobar ( 5.3 i 5.5 su pravile neke sitnije probleme ) , pre njega u Cubase ( od 1995 jos na Attari ) . Vratio sam se na Cubase nedavno tako da imam oko 70 projekata u Logic - u koje cu prebaciti u Cubase . Pro Tools nisam probao . Od svih programa koje sam isprobao najzadovoljniji sam sa SX 2.2.35 . Nema nista manje od 5.5.1 a ima dosta toga s cim sam zadovoljniji u odnosu na Logic , podjednako su stabilni .
@Color , ne radim jos nista sa videom . Radim aranzmane za kompozicije koje sam pisao ( kompozitor sam , clan SOKOJ - a ) sa semplovima akusticnih instrumenata - za prave jos nemam uslova . Sve u vezi sa produkcijom , racunarima i sl. radim iz nuzde . Zato mi i treba preporuka ( verujem i drugima ) da ne bih previse vremena trosio na stvari koje mi nisu predmet interesovanja .
@ Oggi , ako nadjes vremena napisi prve utiske o radu sa SX3 .
Da li je neko radio sa Adobe Audition 1.5 ( bivsi Cool edit ) . Da li podrzava VST ? Da li se u njemu moze nezavisno obradjivati levi i desni kanal sa Vst efektima . Kakav je u odnosu na SF. i WL ( radim sa oba i zadovoljan sam , mada mi nedostaje ova funkcija koja je sada moguca u SF. 8 ) ?
Procitao sam komentare da Vst podrska u SF .8 nije sjana , ali ga nisam licno isprobao .
Altek
17-03-2005, 08:49 PM
Adobe Audition:
1.Podrzava VST - radi odlicno
2.Moguca je nezavisna obrada kanala
3.Stabilan extra
4.I ako izuzmemo to sto je radni interfejs slozeniji nego kod ruske rakete :) - OK program
2.ali forge je forge ,ili stvar navike :?
milosjeftic
17-03-2005, 09:15 PM
@Altek , hvala na odgovoru . Meni je dobri stari Sound Forge uvek dobro radio , koristim ga , ali mi nedostaje ta funkcija .
Ovih dana sam isprobao nekoliko Vst . Prvi utisci : dopala su mi se dva sinta - Seinberg xphraze i Mofology . Dobri su ( meni ) Vcp i Vlp , iako mi se Plp nije dopao . Dobar je klavir Boesendorfer . Harcore bass je solidan , sint Vapor solidan . Atmosfere nisam uspeo instalirati , na trecem disku prijavljuje gresku . Da li je neko imao ovaj problem sa Atmosfere ? Ultra fokus mi se na prvo slusanje nije dopao ali to je zahtevan sint za moju sadasnju konfiguraciju . Atist groove je bolji nego sto sam mislio , Artist drums nisam imao prilike slusati . U cemu je razlika izmedju njih ? Bfd nije tako dobar kao sto sam ocekivao . Uspeo sam izvuci pojedinacne semplove iz Bfd . Ovo prvi put vidim : kada ga uvezem u Cubase , split chanels , OK , dobijem 11 mono kanala od jednog sempla ( .wav ) koji sam uvezao . Ako neko ne moze da koristi Bfd zbog slabe konfiguracije a bas mu se svidjaju semplovi od Bfd ovo je jedini nacin kako to moze uraditi ( posle ih moze uctati u Batery zauzece prostora kao obican sempl ) .
Dushan_S
17-03-2005, 11:32 PM
Atmosfere nisam uspeo instalirati , na trecem disku prijavljuje gresku . Da li je neko imao ovaj problem sa Atmosfere ?Neispravan ti je disk.
Atist groove je bolji nego sto sam mislio , Artist drums nisam imao prilike slusati . U cemu je razlika izmedju njih ?Artist drums su samplovani bubnjevi, zna?i klasika komplet sa kojim radi?. Artis grooves je naknadno snimljen. i u pitanju su loop-ovi bubnja, u?ivo sviraju isti bubnjari sa artist drums-a, isti studio, isti producent.
Bfd nije tako dobar kao sto sam ocekivao . Zato ?to verovatno o?ekuje? ofarbani bubanj, a upravo je poenta BFD-a da zvuk bude ono ?to se ?uje na mikrofonima, bez ikakvog prethodnog farbanja, da bi imao maksimalnu slobodu.
Uspeo sam izvuci pojedinacne semplove iz Bfd . Ovo prvi put vidim : kada ga uvezem u Cubase , split chanels , OK , dobijem 11 mono kanala od jednog sempla ( .wav ) koji sam uvezao . Ako neko ne moze da koristi Bfd zbog slabe konfiguracije a bas mu se svidjaju semplovi od Bfd ovo je jedini nacin kako to moze uraditi Verovatno si instalirao sa diska prvu verziju VST plug-ina koja je bagovita, pa ti se zato kompjuter mu?io, nije uop?te tako stra?no zahtevan.
Ina?e, potpuno je besmisleno da se bavi? va?enjem semplova iz njega, jer cela poenta je u tome ?to su ti vi?e kanalni Wav-ovi u stvari zvuk tog istog elementa bubnja ali sa razli?itih mikrofona u studiju pa sve to u jednom Wav-u. Cela poenta BFD-a je upravo u tome, a ako povadi? wav-ove, dobio si najobi?nije samplove bubnja koji nisu mnogo ni bolji ni lo?iji od bilo koje druge biblioteke. Mani se toga i provedi malo vremena sa njim dok ne nau?i? da radi?, i na?i noviju verziju samog plug-in-a.
milosjeftic
18-03-2005, 09:36 AM
Tacno , nije radila , deinstalirao sam ga - upravo zato sam povadio semplove ( " daj sta das " ) . Uzgred , semplovi nisu nista izuzetno . Imam Athlon 1700+ , za njega je dosta toga zahtevno .
dlukace
18-03-2005, 10:40 AM
1.cubase sx3
2.absynth 3
3.halion 2(kontakt 2)...
milosjeftic
18-03-2005, 11:23 AM
@dlukace da li je to izasao Kontat 2 ? Ja imam 1.5 . - radi odlicno kao i Halion ; EXS24 u logicu je isto odlican . Da li je neko testirao Sample tank u odnosu na Halion i kontakt ?
Od softverskih efekata zadovoljan sam sa TC Native , Timeworks , Wave arts i PSP + Orange vocoder + Autotune . Solidni su i efekti iz Cubase i Logic , dobri su denoiser iz WL i SF . Svi plaginovi iz SF rade u WL ( master sekcija ) .
Shady
25-03-2005, 05:55 AM
Ja radim isklju?ivo u Sonaru (trenutna ver. 4.1). Izuzetno je stabilan.
Medjutim, zainteresovan sam radi probe nabaviti Abletone, jer mi je nedavno Mustafa Sandal rekao da njegov studijski radnik koristi isklju?ivo abletone live, i naveo lom nekih "prednosti" u odnosu na Sonar i SX.
milosjeftic
25-03-2005, 09:29 AM
Shady , obzirom da planiram nadograditi Cubase sa bar jednom rewire aplikacijom ( razmisljam o Fl i Live ili Reason ) , mozes li navesti neke od tih prednosti ( po secanju ) ?
Kakav je mikser novog Sonara u odnosu na proslu verziju ( 3 ) ?
Shady
26-03-2005, 01:31 AM
Sto se tice tih aplikacija, ne razumijem se tako da ti tu ne mogu pomo?i. Nisam ih nikada koristio. Ima ovdje boljih znalaca od mene u tom smislu. Zapravo, ja sam nula po tom pitanju... dakle, svi su bolji. :lol:
Usporedbu Sonarovog 3 i 4 mixera, takodje ne mogu da dam, jer sam sonar.3 imao samo par dana i odmah se pojavila ver. 4, a za par dana ve? 4.1 (sada je vec izasla ver. 4.2), tako da ne mogu dati usporedbe. Samo mogu reci da je ovaj sada?nji mixer u ver. 4.1 izuzetno pregledan, sve je na njemu prilagogjeno lako?i rada... boje su fantasti?no uskladjene, tako da ne umaraju o?i (?to je pomalo bio problem u ver.3).
Uop?e, ako "Key Bindings" konfiguri?e? prema svojim potrebama, tako da ti sve potrebne opcije (koje ti non stop trebaju u radu) budu na dirkama tastature, onda je Sonar 4 doista savr?en spoj jednostavnosti i robusnosti.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.