View Full Version : DYNAUDIO BM5
Postoji sansa da svoje ALESISE zamenim sa BM5.Da li je neko radio sa tim i kakvi su u odnosu na BM6(njih znam)?(Radi se o pasivnim varijantama).
Sta jos preporucujete u toj klasi cene(oko500e -pasiv)?
Nisam imao priliku da ih direktno uporedjujem sa BM6 (iako sestice imam "ovde") vec sam ih slusao na A/B testu koji smo radili na proslom okupljanju...uglavnom BM5 je [u odnosu na ADAM P11A] vukao malo na hifi (bass je na svim stvarima zvucao isto iako, u realnosti, nema veze)...uglavnom smo se slozili da je ADAM bolji jedino sto smo se podelil na one koji bi ih kupili (dr.ru i ja) i na one koji bi uzeli vec nesto drugo (ridge i kvu)...
edit:
pricam o BM5A :oops:
ja sam cuo da je BM5 (pasivac) odlican.. jedan od najboljih dynaudija...
eto toliko.. samo jos da nadjes i kvalitetno pojacalo :)
Imam dobro pojaclo, ali me je PURE malo zabrinuo sa ovim hi-fi. Ali opet,u toj klasi ne znam sta ima bolje
A sta mislite o ADAM anf10(isto pasivna varijanta)?
dr.Ru
14-03-2005, 11:59 PM
upravo da se nadovezem na A/B test koji smo radili:
Dynaudio dobro zvuci... cak i kad pustis pesmu koja nije sasvim OK, njen snimak na ovim monitorima zvuci OK. TO je ono sto su svi primetili. NAravno, to je i mana, jer ce te lagati: mislices da si uradio dobar mix, ali ono hmmm....
Adam je surov i neutralan. Pasivnu varijantu nisam imao prilike da cujem. Aktivnu jesam i odlucio sam se da kupim ADAM P22A. Ne verujem da je pasivna losa. Kod nas (SCG) neces naci priliku da poslusas pasivnog Adama, tako da je i mali rizik u pitanju: das lovu, a sta ako ti se ne svidi?
Isto vazi i za Dynaudio: BM6a zvuci sjajno, to sam proverio. Njegovog pasivnog brata jos nisam cuo. A za BM5a (kojeg smo testirali) kazu da je losiji od pasivne varijante.
ANITA
18-03-2005, 09:23 PM
Meni se licno Dynaudio ne dopada zbog toga sto je " lep " zvucnik .... tj na njemu sve zvuci producirano .... cak i ono sto nije .....
upravo da se nadovezem na A/B test koji smo radili:
Dynaudio dobro zvuci... cak i kad pustis pesmu koja nije sasvim OK, njen snimak na ovim monitorima zvuci OK. TO je ono sto su svi primetili. NAravno, to je i mana, jer ce te lagati: mislices da si uradio dobar mix, ali ono hmmm....
Prica je slijedeca. Koliko da vjerujem tim monitorima za sam ZVUK snimljenog instrumenta.. ne mislim na mix...
nejasna sam..evo..
Za koji tjedan ce moj Filip otici snimiti u slijedeci studio http://sismis.com/home.html bubnjeve (i kontrabas). Koristim cemo studijske bubnjeve jer su puno bolji od onih koje on ima. Nismo jos sigurni koje, dogovaramo tamo za kavu pa cemo isprobati i vidjeti. Imaju YAMAHA RECORDING CUSTOM... a u drugom neke PREMIEROV-e... Snimamo za onu stvar koju sam stavila tamo pod promociju (POMOC OKO ODABIRA ZANRA)... znaci da se uklopi u to... nesto lagano, mekano, sa metlicama, jazzerski ali ne suvise..
Ono sto me sad zabrinjava je sto ne zelim da se dogodi da tamo cujem da smo snimili nesto a doma da cujem drugo.... imaju 2 studija u jednom i u jednom za monitoring koriste DYNAUDIO ACOUSTICS BM15A a u drugom Genelec 1031A (a u kojem cemo biti ovisi o odabranim bubnjevima).
Znaci, nece mi oni mixati ni nista.. ali hocu biti sigurna na licu mjesta jesmo li to snimanje obavili kako treba ili nismo.. pa cemo ak treba premjestiti se u drugi njihov studio i snimiti na drugom setu s drugim micovima itd... a otici pa vratit se drugi put mi je too much...
Sto predlazete? Pretjerujem u brizi ili ne? Sigurno ste masu puta dozivjeli (kad jos niste imali svoja studija) da odete negdje nesto snimtii i zvuci super i onda dodete doma i zvuci za ku.... samo tad nismo/te nista znali ni o mixu ni produkciji.. vec je sve bilo gledano iskljucivo sa instrumentalistickog aspekta.
Sto predlazete? Pretjerujem u brizi ili ne? Sigurno ste masu puta dozivjeli (kad jos niste imali svoja studija) da odete negdje nesto snimtii i zvuci super i onda dodete doma i zvuci za ku.... samo tad nismo/te nista znali ni o mixu ni produkciji.. vec je sve bilo gledano iskljucivo sa instrumentalistickog aspekta.
Mislim da blago preterujes, to ce svakako ispasti dobro, ovo je bila vise prica o nijansama (pa i sam koristim Dynaudio)...
edit:
snimajte u plavom studiju :)
Plavi studio, nema greske. Imas takve preampove da bi i kacu za kupus dobro ozvucili! Bez zezanja, nije skup studio i ne mozes pogresiti ni u jednom slucaju, ali je plavi ipak bar za klasu bolji. Za te pare bih i mixao tamo da sam na tvom mestu.
ANITA
18-03-2005, 09:42 PM
Ma ja isto mislim da cemo se odluciti za plavi. Nema razloga za drugi.. osim kad bi se ne znam zasto drugi bubnjevi pokazali kao vise odgovarajucima.
Moj plan je to onda doma izmixat najbolje sto mogu (da ne gubim too much vremena i novaca tamo) i onda njima dati na mastering (ili I mix ako nisam dovoljno dobro sredila).....
Ali mix je ipak stvar osobnog ukusa i vizije pjesme pa se zato ne usudim da mi netko dira jos dok ti bubnjevi ne upadnu kako treba. Shot mi je rekao takoder da ce mi pomoc oko toga, a imam i tebe za pitati i druge, pa ce valjda biti ok.
Slat cu djelice mixeva (i imat cete dopustenje "pljuvati" dok ne izgladimo to do savrsenstva).
Vjerojatno pretjerujem oko sveg i bojim se nepoznatog, pa mi se to cini kompliciranije nego sto je.
Ma nema potrebe za dramom. Znam kako radis, vec sam ti rekao off line sta ti zameram, a sta mi se svidja... Snimite bubanj tamo, odnesi kuci, zavrsi komplet programing i onda komp u studio pa ga smixaj. Mozes da postavis aranzman grubo kod kuce, a tamo malkice to ispeglaj i konsultuj se sa nekim "domacim" oko slusanja i odnosa, tako da ti ne treba preko 3 sata da to odradis u dobrim uslovima. Naravno, slobodno ga i masteruj, jer te to kosta 15 Evra, sto nije nista posebno za to. Ja licno ne znam da li bih radio nekom mastering za 15 E... Pre bih dzabe. Znaci, za 100-tinak evra, zavrsavas posao i to odlicno.
ANITA
18-03-2005, 10:01 PM
Jelda da je to jako povoljno?!! :D I meni se cini!! :D Samo da se uvjerim da to rade dobro za moj zanr odnosno da uzmem nekoga tko je bas na tako necem radio... mislim da znam i koga (al nije iz tog studija -to cu onda dvostruko platiti.. hm)...
Shot mi se ponudio izmiksati doma pa u Morris studiju (placam samo vrijeme tog studija).... pa cu to ako mi nece ici. RAdije shotu nego nepoznatima.. a jos bi ga i gledala da ucim.
Ustvari, nisam se toliko zabrinula za ovu stvar... nego u planu imam jos jednu drugu gdje ce kasnije ici vokali i to na moj nacin... (neobican)... puno vokala koje pjevaju gotovo cijelo vrijeme u primi i terci (ili skok na kvintu) sa backovima u akordima... itd.. itd... Ustvari to mi izgleda kao too much posla..
Aha, nisam rekla! Imam opet rok pa me lagano panika hvata! uzzzzzzas... zato sam malo tak napeta oko sveg... :?
Neces imati problema zato sto je u drugom studiju Genelec ..... ako zvuci dobro i na jednom i na drugom ..... onda ste sigurno dobri ...... ipak su i jedan i drugi negde svetski standard .....
dakle bez brige ........
pozdrav
dlukace
11-02-2009, 03:35 AM
dynaudio 2/8 + nad-ovo pojačalo u audio artu i ja blejim ko tele jeb... blejim i ni sam ne mogu da vjerujem kako to prokleto dobro zvuči-naspram msp5 je ovo svemir! ta kombinacija dođe oko 7500 kn a kome nije dosta basa uzme 2/10 i guta bas na veliko....je da je to hi-fi kombinacija,ali pere ba? dere!
bukajenauka
11-02-2009, 08:45 AM
....Josh jedan glas definitivno za Dynaudio...chak je stara kult pricha da u stvari pasivni Dynaudio monitori su vishe "pro" nego aktivni, jer navodno, dynaudio nije bash neshto mnogo dobar sa ugradnjom pojachala...btw...chekirao sam bm5 p jednom...no ne dovoljno dugo pa se ne usudjujem nishta rechi, ali svakako bih ih menjao umesto Alesis:confused:
...Anita....snimao sam bubanj, pre jedno dve godine u shishmishu...U stvari je samo jedna soba za snimanje bubnja a dve rezhije okolo...Svakako bih izabrao plavu rezhiju, automatski chesh biti tretirana mnogo ozbiljnije(bastard/buisniss trick)...he he+ dobri pre ampovi+ iskusniji producent(gazda)...ps....vidim da su maknuli konzolu sada
STUDIOTON
11-02-2009, 02:16 PM
Gde nadjoste samo ovu temu i to pocetak 2005-te godine :confused: ..
dlukace
11-02-2009, 10:13 PM
zar ne vidi? da je 4.30 ujutro!:wink:
ma pio sam neku čudnu spr?enu kavu iz getroa i sjeb... mi mozak pa jo? slabije funkcionira...
Gde nadjoste samo ovu temu i to pocetak 2005-te godine :confused: ..
Jes' vala....sad ce svi da znaju da sam imao Alesise:D....
STUDIOTON
12-02-2009, 06:54 AM
Jes' vala....sad ce svi da znaju da sam imao Alesise:D....
A ko nije .. ja se secam perioda ..2003-04 .. kada su se oni masovno kupovali .. i one price. . to su odlicni monitori,na njima se sve cuje .. pa onda koliko je A bolji od P i slicne zajebancije . haha .. secam se kako si ih hvalio :rotfl:
lesha
12-02-2009, 09:30 AM
hehe, jos jedan od bivsih vlasnika :D
korenjak
12-02-2009, 12:55 PM
Jos kejkz da se oglaisi....:D
STUDIOTON
12-02-2009, 01:38 PM
i ja sam bivsi .. to su mi prvi monitori u karijeri :grin: cuveni alesisi
Ja sam krenuo sa Control1:D. To su bila vremena... kad su svi sa SB Live prelazili na 2496, a ovi ozbiljniji sa Lune na EMU:D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.