PDA

View Full Version : Pitanje za poznavaoce EMU1820 - Externi Mixer ?!

Shady
12-03-2005, 04:44 AM
Yamaha MR 1642
http://i6.ebayimg.com/01/i/03/99/b6/99_1_b.JPG
16 Input Channels
-XLR, 1/4" or Tape (RCA)
-TRS Insert on every channel
-Gain, -20 dB Pad, 3 Band EQ sweepable Mid, Pan, Assign 12/34

3 Aux Sends, 2 Post, 1 Pre or to direct output

4 Sub Group Bus Outputs
-XLR, 1/4" Outputs
-VU Meters for Each output

L/R Stereo Outputs
-XLR, 1/4" Outputs
-VU Meters for each output

Talkback Mic Input
Monitor L/R Outputs
2 Stereo Returns
Headphone jack

Ovaj mixer imam prilike da nabavim povoljno, a po?to imam kartu EMU 1820 zanima me: Kakvim kablovima bih tada povezao izlaze sa EMUa sa ovih 16 kanala na mixeru.

?elio bih dobiti ovu situaciju: Ako u sekvenceru radim na 16. kanala, volio bih svaki taj kanal posebno poslati u po 1 in od mixera... Da li je EMU1820 uop?e sposobna za to?

Eon
12-03-2005, 01:11 PM
EMU 1820 ima

8 analognih balansiranih izlaza
8 ADAT izlaza
2 Spdif izlaza

Znaci posto je to cisto analogni mixer ti ces upotrebljivo iskoristiti samo tih 8 analognih izlaza.

Shady
13-03-2005, 05:06 AM
Da li to zna?i, dok imam emu 1820, da bi bilo tro?enje novca uzimati ovaj Yamahin mixer?

Eon
13-03-2005, 08:52 AM
PA u principu da ako ne zelis neke dodatne spoljne efekt procesore da koristis. Namena je tu najbitnija, znaci skontaj da li ti treba 8 nezavisnih analognih kanala koje mozes i obradjivati unutar samog sonara. AKo uzmes 1820 bez mixera izlazi ti nece puno sluziti ukoliko nemas neki mixer ili neku drugu destinaciju gde bi uopste i slao zvuk.

Znaci ponavljam 1820 nudi 8 analognih izlaza 2 spdif + 8 ADAT. Digitalni su mnogo bolji i kvalitetniji iako ih ja koristim sve upravo zbog razlicitosti zvuka

Ad Fines
13-03-2005, 12:36 PM
?elio bih dobiti ovu situaciju: Ako u sekvenceru radim na 16. kanala, volio bih svaki taj kanal posebno poslati u po 1 in od mixera... Da li je EMU1820 uop?e sposobna za to?

Moze EMU i 16in i 16 out u analognom.Kupis Behringer ADA8000 i povezes preko adat-a.
Izlaziti iz kompa,znaci,sa vec digitalnog na analogni mixer jednostavno nema smisla.Sve napravi u kompu.Radije kupi dva Alesis ADAT-a i njih povezi sa mixerom ako vec patis od toga da su ti shiberi pod rukama.
Pazi ovo:
u kompu si i znaci obradjujes digitalno.Izlazis iz kompa u neki analogni mix,malo mixas i opet vracas u komp......ma nevalja.Mislim,sta me osobno briga,radi kako hoces,al to po mome nema smisla.

Oggy
13-03-2005, 02:20 PM
To bi bilo naj uzaludnije trosenje para. Prvo, taj mixer nema veze sa studijskim, drugo i studijski jeftiniji (do 10000 Evra) nemaju veze sa dobrim zvukom, pa onda se na to nadovezuju i efekti koje bi ti koristio kao sendove i koji takodje nemaju upotrebnu vrednost u niskobudzetnoj klasi i neuporedivo su losiji (ti jeftini) od svih softverskih koje ti imas prilike da koristis. Dakle, za "on desk" mixanje ti treba mnogo veci budzet da bi bilo priblizno dobro onome sto mozes da uradis "virtualno" i u ovom slucaju, ti bi mogao na komp da vracas samo 4 kanala, a ne 16 posto ima samo 4 busa i morao bi to da mixas ili "play" pa SF ili na DAT koji nema jeftin, a da valja. Bolje pazari neki dobar preamp (mada to i ne mozes za te pare koliko kosta ovaj mixe, oko 250E?) i tu ces dobiti drasticno poboljsanje u zvuku.

Shady
14-03-2005, 02:45 AM
Hvala vam! Jasno je kao dan da mi ovo ne treba. Osim toga, ionako imam osmokanalni HDDR, VS-880 (Roland) kojeg vi?e ni ne koristim, od kako sam kupio EMU.

Jedino mi ostaje nejasno ovo ?to je Oggy napisao oko preampa. U kakvoj bi funkciji on bio, tj. kako bih ga povezivao sa kartom?

Oggy
14-03-2005, 03:23 PM
Pa mozes da ga povezes kako god hoces. Analogno, spdif, adat (ako preamp ima opciju)... Uzmes napr dbx 376 koji ima fabricki spdif i povezes ga digitalno. To ti je mnogo bolji preamp+ jos imas na njemu kompletan Eq i dinamicki procesor, znaci povecavas kvalitet ulaza. Naravno mozes da ga povezes i analogno na 3 ulaz (bez preampa) napr.