View Full Version : -=How to make a noise=-
ProkDu
11-03-2005, 11:04 PM
"How to make a noise" je knjiga koja opisuje tehnike programiranja sintetizovanih zvukova i pokriva na 116 strana:
* subtractive synthesis
* FM
* additive synthesis
* wave sequencing, i
* sample based synthesis.
Knjiga je freebookware :) , a za 10$ dobijate knjigu u visokoj rezoluciji i 200 patch-eva tj. farbi kako bi ste usdedeli vreme u programiranju zvukova.
Samo za one koji zele da dublje udju u synth programing :wink:
http://www.noisesculpture.com/
ja taman krenuo da citam post sa odusevljenjem kad shvatim da znam autora :)
Dushan_S
11-03-2005, 11:40 PM
Pa ne hvali? se poznanstvima sa poznavaocima programiranja synthova i sound designer-ima? :wink:
Pozovi ?oveka da bude slede?i gost foruma :D :lol:
ProkDu
11-03-2005, 11:46 PM
Odakle znas Simon Cann-a?
uu do jaja...
samo ce mi rikne toner od tolkog shtampanja.. ne volim na kompu da citam :roll:
Odakle znas Simon Cann-a?
Simon radio manual za Wusikstation [za koji sam radio presete...i jos uvek radim jos neke]
Simon napisao knjigu sa Klaus P. Rauschom (s kojim sam jos bolji ;) )...
Pa ne hvali? se poznanstvima sa poznavaocima programiranja synthova i sound designer-ima? :wink:
evo imam tebe :)
ProkDu
12-03-2005, 01:03 AM
Pozdravi ga :wave: i zahvali mu se na ooooodlicnoj knjizi, i da ovo definitivno ide na print :D
...
Poslo sam podatke za link za skidanje, jel se patchevi moraju naruciti postom ili se mogu isto negde skinuti?
Altek
12-03-2005, 02:53 PM
@puRe ,e Jan probao sam demo WusikStation-a odusevio se.Zvuk je mnogo dobar (super Pad-ovi i sekvence).Podseca malo na Juno seriju ili se meni cini jer se mesecima ne skidam sa 106-ce :).Jedini problem je sto guta memoriju i sound je mozda previse "wide" razmes. Kakvi izrazi WOW <
btway odlican sajt.Gde si nabavio Neuron-a u lucky mf..?????
ProkDu
12-03-2005, 02:56 PM
@Eon
patch-evi se narucuju i placaju preko web site-a, i verovatno dobijas link za download.
@puRe ,e Jan probao sam demo WusikStation-a odusevio se.Zvuk je mnogo dobar (super Pad-ovi i sekvence).Podseca malo na Juno seriju ili se meni cini jer se mesecima ne skidam sa 106-ce :).Jedini problem je sto guta memoriju i sound je mozda previse "wide" razmes. Kakvi izrazi WOW <
btway odlican sajt.Gde si nabavio Neuron-a u lucky mf..?????
iskreno, meni se i ne svidja ona "default" verzija.....radio sam presete za Wusikstation dodatke i onaj The Second Wave je stvarno fenomenalno odradjen (sami semplovi).....a toliko malo CPU-a guta...
Neurona uzeh "ovde" u Artistu...... ;)
Dushan_S
12-03-2005, 05:26 PM
Pure, mo?da je malo off topic, ali da te upitam, pretpostavljam da postoji neki nick pod kojim operi?e?, i pod kojim si recimo na K-V-R-u? Kako si potpisao te presete?
Pure, mo?da je malo off topic, ali da te upitam, pretpostavljam da postoji neki nick pod kojim operi?e?, i pod kojim si recimo na K-V-R-u? Kako si potpisao te presete?
nick na KVR-u mi je puRe (sa "nemackim" u jer je obican bio zauzet ;) )...TSW sam radio pod Jan Nemecek sto se moze i procitati u making of dokumentaciji...u Manystationu ima banka MT_Jan (sa trenutno 35 preseta....bice prosireno)....VOX'd sam dobio par nedelja pre nego sto je izasao ali nisam stigao da zavrsim banku zbog NCX-a (soundset za Neuron) na kome trenutno radim......takodje bi trebao da poradim na sledecem dodatku za DashSignature (nije jos uvek najavljen oficijalno jer je jos uvek u "construction" fazi)...
Koliki je fajl knjige, da znam jer mi u download manageru ne pise velicina fajla?
ProkDu
13-03-2005, 11:15 AM
2.4 mb
SumAnuT
15-03-2005, 02:41 AM
ima li neko sa kreditnom karticom?
ovo se vishe isplati naruchiti za 10 dolara, nego ici u shtampariju i shtampati a minimum 1000 dinara ...
ako neko ima a da je u bg-u nek javi na pm il ovde kako god ...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.