PDA

View Full Version : EVENT monitori...

DADDY Z
10-03-2005, 07:20 PM
Da li ih neko poseduje i kakva su va?a mi?ljenja o novoj TR seriji?
Meni izgledaju odli?no za te pare ali zaista nisam imao prilike da ih slu?am a vidim da ih ljudi napolju hvale po forumima... :idea:

Oggy
10-03-2005, 08:00 PM
Ja mislim da za te pare mozes i bolje. Ti bi verovatno da pazaris TR8? Nemam pojma koliko je to para. Ja sam hteo takodje da ih uzmem, ali sam se predomislio u poslednjem trenutku, posto sam procitao gomilu losih rewiev-a i uzeo Tannoy System 800 koji je do j.... istina, on u pasivnoj varijanti kosta kao tr8 u aktivnoj, ali vredi. Kazi koliko para imas, pa ti mozda kazem i nesto blize.

DADDY Z
10-03-2005, 09:19 PM
Pa nije stvar u novcu nego u odnosu cena/kvalitet a mislim da ovi vrede svaku paru..mislim da su TR8 oko 700 eu a najbolje su ipak pro?li TR6 koji su oko 500 eu u BG

Oggy
10-03-2005, 09:30 PM
Nisam bas siguran. Kazu ljudi da imaju slab bass opseg i da malo "vestace"... To ti je otprilike cena pasivnih system 800, nesto manje (700). Razmisli...

dr.Ru
10-03-2005, 10:16 PM
Sta ja znam.... Ja sam se razocarao u Event. Jos nekoliko ljudi sa Foruma su isto zakljucili (Fipke i ostali) na razlicitim testovima i preslusavanjima. Nisu siroki kao Adam na primer, i prskaju suvise (ADAM mi se toliko svideo, da su moja sledeca investicija.)

MilTon
16-03-2005, 08:39 PM
Evo, posto posedujem Event Studio Precision 8, mogu nesto da ti kazem o njima, ali ne o TR seriji. Meni se generalno dopada Event, mislim da je jako lep spoj zvucnika na kome mogu da se rade aranzmani, slusa muzika i napravi dobar mix. Ja sam mojim zvucnicima pridodao jos i Subwoofer Event S250, radi potpunog dozivljaja. O ukusima se ne raspravlja, ali ja stvarno uzivam u radu sa Eventima. Licno mi se Dynaudio ne dopada mnogo (ja ga jednostavno ne kapiram), ali bih vrlo rado voleo da imam nekog velikog Adama! Takodje se slazem da su Tanoy System 600 i 800 vrhunski zvucnici za te pare. Radio sam jedan miks na System 600 i uradio sam ga fenomenalno, jedino se secam da sam bas malo vise naslucivao nego sto sam ga cuo. Kod Eventa nemam tih problema u bas podrucju. Slusao sam TR seriju samo u Sky musicu u onoj njihovoj sobi, tako da nisam mogao da donesem neki finalan zakljucak, ali mislim da su zadovoljavajuci za profi rad.