View Full Version : Mali clip
zvincic
08-03-2005, 02:19 AM
http://www.glazbeni-forum.com/zvincic/ideja.mp3
cca 700 kb.
zanima me sta kazete na bubanj :)
i da, znam da je hi hat malo preglasan :lol:
dr.Ru
08-03-2005, 09:22 AM
odlican bubanj ali bi mu odredio quantize. Koji je set u pitanju? U pravu si za hi-hat. I zvuk basa se lepo uklopio u groove.
dacko
08-03-2005, 02:44 PM
OK zvuci bubanj, zvucno.. ali lupi mu quantize, bar malo, obavezno...
8)
zvincic
08-03-2005, 03:18 PM
odlican bubanj ali bi mu odredio quantize. Koji je set u pitanju? U pravu si za hi-hat. I zvuk basa se lepo uklopio u groove.
:lol:
nije mi se dalo kvantizirat jer sam ga odsvirao na kljavi u 2 ujutro :lol:
to cu naknadno da ispravljam ;)
u pitanju je soul multi mic set iz battery 2 library-a ;)
a bas gitara je finger Jazz bas iz hypersonic-a :lol: :lol: :lol:
Uopste nije lose.. cak ne mislim ni da je kontra prejaka.. mozda malko da je smanjis.. a na dobosu ti fali jos malo kompresije i imas previse repova koji smetaju.. mozda da lupis neki gate (mada ja mrzim gate na bubnju)
poz
A obrnuta panorama? kontra u levom i ride u desnom kanalu...
Ne zvuci lose, ali se mora kvantizovati da bude tacan. Kontra nije glasna, nego je malkice gruba, pa pokusaj da je malo odseces dole, cisto da je malo smeksas.
zvincic
08-03-2005, 06:30 PM
A obrnuta panorama? kontra u levom i ride u desnom kanalu...
volim tako da radim jer volim cuti bubanj iz perspektive slusatelja benda a ne iz perspektive bubnjara ;)
koliko se ja secam.. kontra ti je levo, a to je iz perspektive bubnjara.. osim ako nemas dve kontre, levo i desno, ili je bubnjar levak ;)
Ovo je meni sve na mestu samo quantizacija
@kvu
Ja nisam ljubitelj odredjenosti u tom smislu da se mora tako i tako, malo slobode ne skodi....!!!
bezsmisla
08-03-2005, 10:12 PM
ne znam puno al znam da mi se ovo mnogo svidja :D
piiiiiiii... a ja mislio ti snimio ziv bubanj... trc :)
eon, ne razumem ???
lesha
08-03-2005, 11:15 PM
mi elektronicari ne postujemo mnogo te zakone "dobos desno, cinela levo" itd...
vise volimo slobodu.. na to je mislio..
ma mislio sam generalno da ne gledam na cinele da moraju biti levo desno onako kako se to treba cuti, vise sam za slobodu u stereo postavljanju
ma naravno.. pricao sam o bubnjarovoj i slusaocevoj perspektivi kod zivog bubnja.. tehno mjuza je tekno mjuza.. ja tu volim mnogo i sa kickom i snare-om da se igram oko panorame.. :)
Ma sve je OK to sa experimentisanjem, ali ovo mi lici na ambiciju da se dobije live sound, a onda moras da ispostujes barem paning (da ne kazem tacnost). Kad isprobavas svakojake "ludorije" to onda treba i tako da zvuci, ali mi najvise smetaju stidljivi pokusaji, pa onda pokusavas da to "odbranis". Ako radis, radi jasno i glasno, pa i ako zajebes, neka bude pravi zajeb, a ne "ni tu- ni tamo". Ovo sve, naravno konstruktivno...
zvincic
09-03-2005, 02:39 AM
koliko se ja secam.. kontra ti je levo, a to je iz perspektive bubnjara.. osim ako nemas dve kontre, levo i desno, ili je bubnjar levak ;)
aiiii....
[lupa glavom o tastaturu]
vidi vraga, mislim jedno, govorim drugo, radim trece :lol:
piiiiiiii... a ja mislio ti snimio ziv bubanj... trc :)
gotcha :lol:
Ma sve je OK to sa experimentisanjem, ali ovo mi lici na ambiciju da se dobije live sound, a onda moras da ispostujes barem paning (da ne kazem tacnost). Kad isprobavas svakojake "ludorije" to onda treba i tako da zvuci, ali mi najvise smetaju stidljivi pokusaji, pa onda pokusavas da to "odbranis". Ako radis, radi jasno i glasno, pa i ako zajebes, neka bude pravi zajeb, a ne "ni tu- ni tamo". Ovo sve, naravno konstruktivno...
imas pravo :)
uvijek kad radim nesto idem za tim da dobijem sto vjerniji live sound i to iz perspektive slusatelja (sto inace mozes cuti u skoro svim mojim radovima).
zasto sam ovdje obrnuo....nemam pojma :lol:
tako ti je to kad radis nocu :lol:
ps. stavio sam jos jedan clip online.
iz ove pjesme je ali sam napravio loop za ekipu gitariste sa glazbenog foruma, da mogu nesto snimiti preko :)
ali, ako netko odavde ima volje, go for it ;)
ovaj nije onako depresivan i zilerezajuci kao prvi...pjesma se razvija :lol:
http://www.glazbeni-forum.com/zvincic/loop.mp3
zvincic
11-03-2005, 01:42 AM
evo sam se malo igrao sa kvantizacijom :scared:
nadam se da je sad bolje :)
http://www.glazbeni-forum.com/zvincic/probni.ogg
cca 1.10 Mb
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.