Log in

View Full Version : VETS

SumAnuT
08-03-2005, 12:39 AM
evo nekih novih deshavanja u skoli pa da vam prenesem

http://hal9000.vets.edu.yu/avt/

imaju sada i neki kursevi i neshto ... ja nemam pojma o chemu se radi ali pretpostavljam da nekoga mozhe da zanima pa eto ...

Starter*
08-03-2005, 01:31 AM
Hehehe imali su dobre sendvice sa ruskom salatom u studentskom clubu...+pivo naravno... :D

bezsmisla
08-03-2005, 01:55 PM
kakav je prijemni za VETS ? od chega se sastoji,sta se polaze? pomozite da ne bacam pare na neki privatni fax ako mogu da upishem VETS poshto chujem da je skroz dobar... :roll: poZ

SumAnuT
08-03-2005, 02:49 PM
ja ne bih znao da ti kazhem ja sam se prebacio sa jednog drugog faxa na avt tako da ne znam ...

u principu ako si sihao u neku tehnichku shkolu (tesla, ... ) ne bi trebao da imash probleme ... ako si gimnazijalac onda se malo bolje raspitaj shta i kako ... (imash i pripreme za prijemni u samoj shkoli) ...

ima vec jedna tema o shkoli vets ... ovo sam vishe otvorio radi ovih kurseva, ima da se skine i spisak opreme pa eto chisto da prenesem ljudima ovde poshto mozhda je nekome dovoljan i kurs ;)

bezsmisla
08-03-2005, 02:52 PM
hvala u svakom sluchaju ....vidish sr*** zavrshio sam gimnaziju i to pre 3 god. a ne volim matematiku i fiziku nikako...uvek sam bio ''problematichan'' :lol:

SumAnuT
08-03-2005, 05:33 PM
ma dobro nije to strashno i gimnazijalci zavrshavaju vets i to tezhe smerove od ovoga (shto se matematike i el. tehnike tiche) ...

MarkoM
09-03-2005, 03:47 AM
kakav je prijemni za VETS ? od chega se sastoji,sta se polaze? pomozite da ne bacam pare na neki privatni fax ako mogu da upishem VETS poshto chujem da je skroz dobar... :roll: poZ

prijemni je lak, tj ako znas najosnovnije stvari...prolazis....

SumAnuT
09-03-2005, 10:49 AM
kad vec kazesh "da ne bacam pare na neki privatni fax" jel znash koliko koshta godina na vetsu? :)

bezsmisla
10-03-2005, 12:44 AM
ne znam :roll:....ali mineshto govori da cesh ti da mi kazesh i da mi se bash nece svideti :lol:

Starter*
10-03-2005, 12:48 AM
Kad sam na isao bila je 2000 cvrste valute...tj Dojce MAKRE... :D

bezsmisla
10-03-2005, 01:01 AM
pa treba mi malo svezija informacija... na primer koliko kosta od kada se koristi valuta euro :)

Starter*
10-03-2005, 01:03 AM
To ne znam...ali sudeci po nasoj ekonomiji sigurno je 2000 vrae...

SumAnuT
10-03-2005, 01:57 PM
Skolarina je u grubo 1500 evra ... ali to je sama shkolarina ... u shkoli ne dobijesh knjige ... ne dobijesh nishta ... sve ali SVE morash da platish ... tako da se ta suma poveca onako lepo ...

Posle toga sve shto ne polozhish iz te godine prenosish u sledecu i to posebno dodatno placash ... tako da je meni sad doshlo zbog dva predmeta koja sam preneo na nekih 1700-1800 ...

Onda ako imash vishe poena ... (svaki predmet nosi odredjeni broj poena - svaki poen je odredjenu sumu novca i ti ustvari placash te poene) ako imash vishe od 60 poena ... morash shkoli da platish prekorachenje jer si platio samo 60 bodova ...

I tako ... ima dosta zavrzlama na koje mi niko nije skrenuo pazhnju kad sam kretao u shkolu ... ali opet ova nasha je najjeftinija od svih koliko znam ... samo ne toliko koliko su meni to drugi predochili ...

MarkoM
17-03-2005, 12:18 AM
[quote="SumAnuT"]Skolarina je u grubo 1500 evra ... ali to je sama shkolarina ... u shkoli ne dobijesh knjige ... ne dobijesh nishta ... sve ali SVE morash da platish ... tako da se ta suma poveca onako lepo ...

Posle toga sve shto ne polozhish iz te godine prenosish u sledecu i to posebno dodatno placash ... tako da je meni sad doshlo zbog dva predmeta koja sam preneo na nekih 1700-1800 ...

Onda ako imash vishe poena ... (svaki predmet nosi odredjeni broj poena - svaki poen je odredjenu sumu novca i ti ustvari placash te poene) ako imash vishe od 60 poena ... morash shkoli da platish prekorachenje jer si platio samo 60 bodova ...

I tako ... ima dosta zavrzlama na koje mi niko nije skrenuo pazhnju kad sam kretao u shkolu ... ali opet ova nasha je najjeftinija od svih koliko znam ... samo ne toliko koliko su meni to drugi predochili ...[/quote

skolarina je 85000din !!! tacno ....pre ce biti da je malo preko 1000e a ne 1500 :roll:

ali to oko prenosenja stoji, takodje i to da sve placas dodatno...knjige trsoskove...mada najiskrenije i to je bezveze jer ispite nisam placao , niti sam kupio ne znam koliko knjiga...vecina su skripte....pa kopir aparat zavrsava posao...

SumAnuT
17-03-2005, 07:03 PM
Da da, izvinjavam se ... hteo sam reci 1000 pa da se to na kraju poveca na ~1500 ... pa sam malo "preskochio" pa rekao odmah 1500 ...

Istina je i da prva godina ne izadje 1500 sa svime potrebnim za nju ... ali ostale godine (ako nosish predmete, shto nije obavezno :) ) izadju na ~1500 pa sam ja uzeo neki prosek za sve tri godine ...

Pre dva dana sam se veoma razocharao kada sam chuo da VETS uvodi bolonjsku konvenciju, vec evo treca godina i da se 6 semestar odradjuje iako nije priznat u diplomi ... znachi da nismo inzhinjeri kada zavrshimo VETS ... trebalo bi da dobiju odobrenje ili shta vec za bolonjsku konvenciju ali kada sam chuo da to "dobijaju" vec tri godine, smorio sam se malo ... jes da meni diploma ne znachi mnogo, vazhnije mi je znanje ... ali ipak sam ja platio da budem inzhinjer a ne neki vk elektrichar banderash :( (izvinjavamn se ako ima pomenutih :) tako se samo kazhe :))