PDA

View Full Version : -snimac ideja-

ANITA
04-03-2005, 08:55 PM
Pitanje je slijedece. Kao sto naslov kaze.. trazim nesto sto bi se moglo nazvati snimacem ideja. To kazem tako jer znaci to nije nesto sto ce se kasnije koristiti u mixu vec jednostavno mi treba mala spravica sa nekoliko traka za snimanje kad sam na putu npr. pa imam ideje pa si to snimim... Ili da moj suprug moze snimiti ideje za ritmove koje ima u svojoj prostoriji, to meni lijepo donijeti doma pa da vidimo dalje... i slicno.

Znaci, ne nesto turbo kvalitete, sto jeftinije, samo da se moze snimiti vise traka ideja da ne odleprsaju....

Nesto, po mogucnosti ne preveliko... ali voljela bi da ne snima na kazetu kao sto je primjer na ovom linku, a i on nema na sebi neki mic... a trebalo bi bas tako nesto da ga vec ima (poput diktafona). Ali znaci tako nesto i otprilike i te cijene... (ili manje naravno)..

http://www.mixexperience.com/images/x12.jpg

http://www.mixexperience.com/images/x12

http://www.mixexperience.com/product_info.php/cPath/23_45/products_id/279?PHPSESSID=cdfac76a6860c0eb75a6379df1ee9904

p.s. Ak sam promasila temu.. samo premjestite...

zvincic
04-03-2005, 08:57 PM
ako ti nije preveliko: imas tascam porta studio koji snima 4 kanala na standardnu audio kazetu.
danas ih mozes naci za bagatelu.

ps. ja bih preporucio diktafon...ili mp3 player sa ugradjenim diktafonom :)

ANITA
04-03-2005, 09:01 PM
Za sada i vidim kao jedino rjesenje diktafon.

Ali sto kad "cujem" polifone melodije koje bi odpjevusila u nekoliko navrata... a negdje sam u sumi bez struje, vode i ostalog. :wink: Tako razmisljajte... rjesenje za takvu situaciju.

SandRob
04-03-2005, 09:08 PM
aaajmeeeee. dobro si mi napomenula. naruci san diktafon i tip mi je prije 4-5 dana javi da ga dodjen uzet u butigu a ja san skroz zaboravi. :oops:

u svakon slucaju, ovo sto san ja uze je nekakav mono diktafon/mp3 player i mislin da snima u wav formatu. jako je zgodan jer ga samo spojis na usb konpjutera i koristis ko hard disk. mislin da na njemu mozes drzat i druge data fileove a ne samo muzicke.
neznan koje je ovaj moj marke, ali je malo, ko kutija sibica, ima svoj punjac, snimak mu je dosta los, ali za zabiljezit neku ideju u stilu 'tra lala' ili nesto izrecitirat u njega, je ko bog.
mos ga uvik nosit u zepu i drzat ispod kusina. 8)

ANITA
04-03-2005, 09:10 PM
Koliko kosta?

a jel bi strasno distorzirao kad bi se snimale bubnjarske ideje (znas koliko su bubnjevi glasni!!)?

SandRob
04-03-2005, 09:28 PM
Koliko kosta?

a jel bi strasno distorzirao kad bi se snimale bubnjarske ideje (znas koliko su bubnjevi glasni!!)?

kosta manje od 500kn u korculi, a u zg ces ga nac i za manje.
ma ovaj lose zvuci. sad, bili distorzira neznan. jebiga, stavis ga malo dalje pa nece. a sigurno ima i vise modela i kvalitetnijih.
ja san isa na jeftini model sa dovoljno memorije, da mi je zgodan za rukovat, jerbo mi je kvaliteta snimke nebitna skroz.

dr.Ru
04-03-2005, 09:54 PM
ja koristim obican Sony diktafon sa standardnim kasetama.... kada ga zaboravim, tu je telefon Nokia 6600, pa u njemu snimam ideje. Mislim da je jako vazno ne zaboraviti ideju. Toliko sam puta zazalio sto ne mogu da se setim neceg dobrog sto sam smislio

SandRob
08-03-2005, 11:34 AM
evo san ga kupi. :roll: stavi san ga na cd da se vidi koliki je.
http://www.kvartetgorgonzola.com/purgatorio/mp3.jpg
ima mp3, wma, wav... player, diktafon i radio. dobijes snjin slusalice i ima skroz dobru reprodukciju mp3-a. snimanje mu nije toliko kvalitetno, ali za moje potribe je ok. ima 64mb memorije, sto omogucava 4 ure normalnega snimanja i 21 uru snimanja na lp.

vise informacija mozete nac ode. (http://www.dradar.hr/multimedija-mp3-playeri.htm)

ANITA
13-03-2005, 01:25 AM
Minijaturan je! :D

Ja sam nabavila Sony-ev diktafon sa kazetom! Zamisli iznenadenje kad sam shvatila da doma nemam ni jednu kazetu.... Ali ipak, naslo se u jednoj staroj kutiji....

Nisam ni znala da je taj diktafon 2-track recorder :wink: :roll: .. Naime.. snimio novi glas na stari.... :D :D Hihi.

Ma posluzit ce dobro... samo da nadem na kakvu ce kazetu snimiti samo najnoviju snimku....

magnum
23-03-2009, 08:19 AM
Ovo ti je idealna sprava za to sta trazis rec je o; Edirol-u R-09HR WAVE/MP3 Recorderu 24bit/96Khz !!!!

boban
23-03-2009, 09:45 AM
he,he,he,...Deki, volim te sto si brz i efikasan sa ovim odgovorom..:rotfl:!!! Vrati mi Dianu Krall, i dodji na jednu jelenizaciju....:beer:.

LACKY
23-03-2009, 08:35 PM
I mani se sprava koje jos uvek nepostoje!

Khan
01-04-2009, 02:10 PM
Pogledaj thread Best Buy Dictaphone, dosta je receno na slicnu temu, mozda pomogne...

LACKY
01-04-2009, 03:51 PM
Gledate li bre datume? Pa ovo je zena pitala pre 4 godine!

awacs
01-04-2009, 04:26 PM
Gledate li bre datume? Pa ovo je zena pitala pre 4 godine!

Nisi čuo za istorijsku distancu?

Khan
02-04-2009, 09:58 AM
:banghead:Dakle ovo sa datumom,... CARSKI!:rotfl:

slowstar
03-04-2009, 07:50 PM
Ja sam vec na Rumskom pominjao da sam kupio ZOOM H2, i da sam zaprepasten kvalitetom snimka, a snima na SD kartice, mada koliko sam procitao Anita se zanima za neki koji bi bio kao "Multitrack" sa mogucnim "nasnimavanjem", a da bude mali, i da radi i na baterije - to je definitivno BOSS BR serija pogledajte na sajtu, ili neki od dva novija TASCAMa. Anita je trazila NASNIMAVANJE, inace bi moj ZOOM bio idealan, snima 4 kanala ako treba, ali ODJEDNOM...

UUUUPS!!! Izvin'te ja tek sada skapirao da je post arhaican, izvinjavam!

sira
03-04-2009, 07:54 PM
Zoom H4 je rje?enje s nasnimavanjem

LACKY
04-04-2009, 02:40 AM
E stvarno da neverujes!

Khan
04-04-2009, 04:01 PM
:banghead:
:rotfl::rotfl::rotfl: