Log in

View Full Version : audio to midi konvertor?

SumAnuT
02-03-2005, 01:24 AM
gde, koji?

ProkDu
02-03-2005, 02:15 AM
"Personal Audio to Midi konverter v.19**"

Sednes i napravis midi fajl :D . Nema sanse da postoji bolji sistem.

zoro
02-03-2005, 08:54 AM
Vrhunski odgovor

:mrgreen:

ANITA
02-03-2005, 10:37 AM
Moram priznati da to nisam nikad probala raditi!

REcite mi koliko on to dobro napravi? Koja kompleksnost instrumentacije smije biti da prepozna i razdijeli note pravilno ili u cemu je vec fora? Kuzim da se moze solo instrument, bez problema... ali ovo...
to stvarno uspijeva?

ProkDu
02-03-2005, 11:45 AM
Anita to je sala !!!! :D

Postoje programi ali kao sto i sama kazes solo instrumenti i ajde nekako ali vise instrumenata ?!?!!??

"Licni Audio na Midi konverter v.1982g" u tvom slucaju, pretpostavljam :wink:

Klarinetista
02-03-2005, 11:51 AM
Ja imah hardverski sistem - Roland GI10 guitar to midi. Dobija se sa pikapom za gitaru i onda kada se prikaci radi polifono bez greske...
E sad, ako zelis neki drugi audio (a ne gitaru pomocu pikapa GK2) da prebacujes u midi, ova sprava poseduje audio in, ali u tom slucaju prepoznaje samo monofoni instrument ili glas. Nedavno mi je u ruke dospela interesantna spravica - Roland CP40 Pitch-To-Midi - prastara stvar, jedan od prvih konvertera konercijalno dostupnih, treba je imati cisto zbog kurioziteta...
Sto se tice softvera, ja uvek konvertujem monofoni wav, i za to mi Melodyne vrsi posao.
Medjutim, cuo sam da se pojavio Rephrase
http://www.leapfrogaudio.com/rephrase.aspx
Ima li neko iskustva sa ovim programom?

ProkDu
02-03-2005, 12:00 PM
@klarinetista
kazi mi kako onaj "mic in" na GI10 radi i cemu sluzi?

ANITA
02-03-2005, 12:02 PM
Anita to je sala !!!! :D

Postoje programi ali kao sto i sama kazes solo instrumenti i ajde nekako ali vise instrumenata ?!?!!??

"Licni Audio na Midi konverter v.1982g" u tvom slucaju, pretpostavljam :wink:

E, koja sam ja budala, ljudi moji!! :oops: To mi je kad ne citam pazljivo postove....

Ma, ali sjecam se od nekud da su ljudi to radili iz wav u midi i da je uspjesno sa solo instrumentom. Pola midi file-ova na netu je tako ustvari radeno.

Ma, jos uvijek ne mogu vjerovati da nisam skuzila..... Znas sto... idem ja pod hitno odmarat. Imamo gosta vec danima, prijatelja kojemu je normalno tulumariti svaki dan i pa kako je tu, zajedno smo i tako...... a evo, vec vidim posljedice.

Boooze dragi... zabrinuta sam za sebe! :o Koja budala...

Klarinetista
02-03-2005, 12:29 PM
kazi mi kako onaj "mic in" na GI10 radi i cemu sluzi?
Mic in je namenjen za sve one kojo ne sviraju gitaru (Gk2 je hexaphonic pickup za gitaru, to znacu da simultano prepoznaje odsvirane tonove sa svake zice posebno, znaci radi polifonu konverziju), a zele da imaju monofonu konverziju u midi. Konkretno, ja ga koristim sa Shadow pikapom za klarinet i sax (alt i sopran).
E sad kako radi? Kasnjenja su minimalna (~5-10ms), izuzetno je pogodan za deonice koje se sviraju sporo do umereno brzo, jer dobro registruje odsvirane tonove. Ima mogucnost da prepozna pitch svakog tona i pretvori ga u pitchbend na midiju. Prepoznaje dinamiku, i uopste jako korektno radi kada se podese svi parametri da odgovaraju osobinama zvuka koji se salje na mic in (tj. zavisi koji pikap mikrofon koristis-prema njemu i podesavas spravu).

Klarinetista
02-03-2005, 12:36 PM
A ovo?

http://www.leapfrogaudio.com/rephrase.aspx
Ima li neko iskustva sa ovim programom?

lesha
02-03-2005, 12:58 PM
ja sam se pre par dana zezao sa demo verzijom, ali mi se cinio neupotrebljivim tako da sam ga izbrisao...

inace, nema veze sa audio2midi pricom koliko ja znam..

ProkDu
02-03-2005, 04:02 PM
Koja je realna trzisna vrednost ovog GI10?

Fora je sto imam kod mene samo uredjaj bez pikup-a i napajanja!!!! :?

djole970
02-03-2005, 05:29 PM
gde, koji?

Ima jedan ruski program koji to mnogooo dobro radi. Hehe, znam da je tesko poverovati ali i ja sam bio totalno iznenadjen kada sam cuo. Nemogu sada da se setim imena ali cu ga potraziti. Samo, da ne bude da je idealan, ne nije, najveca je mana sto nezna da pozna instrumente odvojeno vec sve trpa na jedan kanal. E sad zamisli desetak instrumenata na jednom kanalu pa ih ti podeli !? Vise se nezna sta gde ide. Ipak trenutno mislim da nema boljeg. Cim ga pronadjem stavicu adresu jer znam da imaju demo.

djole970
02-03-2005, 05:43 PM
Evo adrese http://www.widisoft.com/english/download.html pa eksperimentisite malo. Nije idealan ali moze da napravi zapanjujuce rezultate. :wink:

SumAnuT
10-03-2005, 01:46 AM
Ma necu ja da skidam stvari poshto svakako ne znam da sviram ...

Nego ja ponekad odzvizhdim neshto shto ako ne "sejvujem" nekako, odmah to i zaboravim ... pogotovo ako pokusham da odsviram neshto shto sam zamislio jel mi se onda pobrkaju note pa ne znam shta sam zizhdao ... pa sam na kraju doshao do toga da sejvujem zvizhdanje na mp3 playeru pa onda skidam melodiju u midi ... al nekada ne mogu da nadjem pravi tonalitet pa se nerviram ... a valjda taj program to moze da sredi :)

hvala djole 8)

djole970
10-03-2005, 12:56 PM
Ma necu ja da skidam stvari poshto svakako ne znam da sviram ...

Nego ja ponekad odzvizhdim neshto shto ako ne "sejvujem" nekako, odmah to i zaboravim ... pogotovo ako pokusham da odsviram neshto shto sam zamislio jel mi se onda pobrkaju note pa ne znam shta sam zizhdao ... pa sam na kraju doshao do toga da sejvujem zvizhdanje na mp3 playeru pa onda skidam melodiju u midi ... al nekada ne mogu da nadjem pravi tonalitet pa se nerviram ... a valjda taj program to moze da sredi :)

hvala djole 8)

Nema na cemu. :wink:

arto
10-03-2005, 04:13 PM
audio to midi potoji u programu Finale, od verzije 2002. Jedan drugar je probao da usnimi saxofon i (pod uslovom da je perfektno na?timovan) radi prili?no dobro. Ja se nisam bavio time jer mi je to nepotrebno, ali vredi probati.
Poz.