PDA

View Full Version : Boskovic - Sunday Afternoon (dzingl)

Boskovic
25-02-2005, 11:01 PM
Sunday Afternoon

dzingl za radio stanicu

U radnoj je fazi (a bilo bi dobro da ispadne shto bolji) tako da ga ne shtedite. Ocrnite sve shto ne valja i predlozite sve shto vam padne na pamet.
Predlozite snare, crko sam pokushavajuci da ga spakujem da valja i opet je ispao govno.

Oggy
26-02-2005, 01:45 AM
Moja glavna primedba je da zvuci tanko, neumereno i netacno. Sta to znaci? Pa da nisam zadovoljan bubnjem pod 1. Mislim da treba da prestanemo da mistifikujemo moc NE KVANTIZACIJE kao sredstva da bubanj "prodise" i podseti na zivog bubnjara. Dobar zivi bubnjar svira TACNO bez ispadanja ili slicnih gafova, pogotovo u studiju, na taktalicu... Kod programiranog bubnja je fora da ga isprogramiras u maniru kojim bi ga bubnjar odsvirao (pod uslovom da pretenduje na ziv zvuk bubnja kao u tvom slucaju). Dakle, kvantizuj beat ili nadjes dobrog bubnjara. Dalje, bubanj ti je poprilicno u trecem planu, a mislim da ne bi trebalo, vec da u samom konceptu postavis groove (bubanj+ bass) velikim ( ne bi bilo lose da razmislis o redukovanju nepotrebnih udaraca zarad krupnijeg zvuka), a ostale stvari da dodajes po potrebi. Tu dolazimo do basa. Ja izrazito mrzim synth slapp basove i tu vidim trenutak i mogucnost da "ozivis" svoj snimak time sto ce ti neko to fino odsvirati sa mnogo vise stila nego sto je to isprogramirano ili ces ikad moci da isprogramiras. Budi oprezan sa onim hit- ovima i raznim synth- ovima da ne preteras, pa da ti se ne cuju samo oni u broadcastingu. Ideja nije losa, mozda je malkice dugacka, ali joj ne znam tacnu nameru, pa o tome ne mogu da sudim. Sve u svemu, nemoj da mislis da sam te napljuvao, jer nisi daleko od dobrog, samo treba jos malo da "zapnes". E, da nesto stalno pucketa u snimku, ali pretpostavljam da je to samo od neke kompresije ili tako neceg, a da ti se ne cuje u projektu.
Pozdrav

Boskovic
26-02-2005, 05:52 AM
Bubanj je programiran, dupliran (filterovan), i pomalo dequantizovan. A mozda ga je i Nuendov rendering engine sjebao. Bas vec sad i meni zvuci shugavo. Velika je zajebancija isprogramirati ovakav fazon svirke, i ovaj je radjen samo jednom instancom basa-slapom. Ideja je bila da dobijem dosta gust aranzman/miks, sa dosta "ghostova" i repova, pomalo prljav, sa relativno solidnom debljinom u donjem spektru (tu je bas zakazao) i dovoljnim "airom". Naglasak treba da bude na dinamici prelaza. Tome sluzi pnaj "orkestar". Nazalost nemam uslova da ubacim zivi bas.

To pucketanje nemam pojma tacno na shta mislish...

Ideja je da bude radijski dzingl za Nedeljno popodne (kao najavni autenticni mini song)

Samo popljuni, moze biti samo bolje :)

kVu
27-02-2005, 04:34 PM
Matori.. Iste primedbe ko i oggy sto ti je napisao, sa tim sto mi se jako svidjaju padovi.. 80-ies style.. cool! :)

bojanmil
27-02-2005, 08:04 PM
Da ne prepri?avam Oggy-jev post. Do you using over quantize? :wink:
Li?no bih uputio kritike na preteranu dominantnost HIT ORCHESTRA-e. Ve? zami?ljam simfoniski orkestar kako se lomi da postigne sve ono da odsvira.
Ideja ti je superi?ka po mom skromnom mi?ljenju, ali imam ose?aj da si jednog momenta zastao i rekao: "A ?ta dalje?". Nemoj pogre?no da me shvati?, jer ni moji snimci nisu za pohvalu i sli?ne kritike upu?ujem i sebi. Ako je iko doktor za bubanj, onda je to Oggy, jer kod njega to stvarno zvu?i vrhunski! Opet te molim da me ne shvati? pogre?no. To je samo moje mi?ljenje... Kada bih ?utao, to bi zna?ilo da ne ?elim da ti pomognem, zar ne? Ja ti Bo?kovi?u ovo ka?em kao ?to bih rekao sebi. Ja sam vrlo skepti?an ?to se nekog ocenjivanja ti?e i kod mene postoje samo ocene 0 i 10. Zna?i, ili je vrh ili ?u kliknuti na taster "Delete"... U svakom slu?aju, bilo koji trud treba pohvaliti i nagraditi, a ako jo? i urodi plodom...
Puno sre?e svima!
Pozdrav!

puRe
27-02-2005, 08:26 PM
Meni orchestra hit zvuci kicerozno tj. podseca me na osamdesete (sto vuk i rece).......mana cele pesme je sto podseca na osamdesete - slap bass zvuci kao da si bio ogranicen sa 1MB memorije, padovi su generalno tanki....

uglavnom isto sto i Oggy rece, sve je prekvantizovano...

Pedja
28-02-2005, 12:14 AM
Sale,
najvise mi "bode usi" ovaj bubanj.......kao da ga je svirao neki pijani bubnjar :) . Mozda ja previse sitnicarim ali moje je misljenje da bubanj i bass moraju da "nose" pesmu, samim tim moraju da budu tacni. Dovedi ga u red i malo doteraj da ne bude toliko tanak.....sve ostalo je stvar ukusa :wink:

Boskovic
28-02-2005, 12:31 AM
Jebaste mi majku :D

Shalim sve, sve sugestije ce biti maximalno uvazene, i zahvaljujem na istima.