PDA

View Full Version : Moj mali clip

Mrmot
22-02-2005, 11:39 PM
Pozdrav ekipo, evo moj prvi post ovdje...
nisam znao uop?e da postoji ovaj forum donedavno, svi?a mi se jako! Super mi je da ima neki ovakav forum na nekom od na?ih jezika :D

Odmah, da ne duljim, ?aljem mali uradak iz svoje ku?ne radinosti koji sam snimio nedavno, ekipa sa glazbenog foruma ga je vjerojatno poslu?ala :)

clip je kratak, 700injak KB pa me zanimaju va?i komentari vezani za produkciju
thnx!

Dedication revisited (http://www.human.pefri.hr/~dmanojlo/dedication-revisited.mp3)

veseli koljac
23-02-2005, 01:46 AM
na pocetku ti gitara zvuci malo rastimovano(ili sviras neke cudne hvatove:) (negde od 5 sekunde) i na tom delu gde sviras otvoreno cini mi se da ima previse distorzije pa je gitara nekako nejasna.
reverb na bubnjevima je neprirodan i kick je preglasan...
btw kako si snimao gitaru i sta si koristio?

Mrmot
23-02-2005, 07:29 AM
na pocetku ti gitara zvuci malo rastimovano(ili sviras neke cudne hvatove:) (negde od 5 sekunde) i na tom delu gde sviras otvoreno cini mi se da ima previse distorzije pa je gitara nekako nejasna.
reverb na bubnjevima je neprirodan i kick je preglasan...
btw kako si snimao gitaru i sta si koristio?
pa moguce da zvuci rastimano posto je gitara sa 10tkama gore spustena na dropped-C pa su malo mekane zice :D , a ja inace dosta jako sa desnom rukom trzam pa je moguce da je onda doslo do malo "istezanja" zica
na koji reverb mislis, od snarea?
vjerojatno bih kick smanjio kada bih dodao bas, ali posto ovdje nema basa pustio sam ga da malo van probija :wink:
gitara je snimana direkt u SBLive! (na P2@450MHz sa 128 RAM) u Cubase, VSTovi - Amplitube, Warp, G-suite JCM900, G-suite TS9, Waves EQ

ridge
23-02-2005, 10:33 AM
Meni se bas dopada kick, i treba da bije ali posto je postavka krajnje prosta levo i desno su ti gitare a u sredini bubanj bez bass-a pitanje je sta bi se dogodilo kad bi ga dodao + vokal. Probaj da dodas neki softverski bass cisto da vidis sta bi onda radio. Mislim da bi ti se tu pojavio jos jedan problem,
jel mi se cini da su ti svi udarci bubnja u istoj tacki tj bubanj nema prostor. I tu kad bi dodao bass mislim da bi se sve raspalo. Znaci probaj da postavis tomove malo levo, snare malo desno, cinele mozda jos vise. I kad sve to namestis onda da pan-ujes gitare tako da se nadovezu na sve ovo, dok ovako imas prazan prostor izmedju bubnja i gitara.

dr.Ru
23-02-2005, 10:41 AM
Dobrodosao na Forum :!:
Hej Mrmot, ovo je dobra ideja!
Malo me je podsetilo na ukus Soundgarden-a iz mladjih dana, sto se meni dopada.
Ne bih rekao da je gitara rastimovana, vec jednu drugu stvar:
kakav si bubanj koristio? Oseti se da je "lepljen" za gitaru. Nekako, nisu spojeni.... Treba ga rasiriti u spektru, promeniti semplove, kompresovati i utisati.
Pozdravljam te.

PS. bice ovde jedan subForum koji ce se baviti iskljucivo Gitarskim tehnikama... postavljamo ga ovih dana.

Mrmot
23-02-2005, 02:00 PM
Meni se bas dopada kick, i treba da bije ali posto je postavka krajnje prosta levo i desno su ti gitare a u sredini bubanj bez bass-a pitanje je sta bi se dogodilo kad bi ga dodao + vokal. Probaj da dodas neki softverski bass cisto da vidis sta bi onda radio. Mislim da bi ti se tu pojavio jos jedan problem,
jel mi se cini da su ti svi udarci bubnja u istoj tacki tj bubanj nema prostor. I tu kad bi dodao bass mislim da bi se sve raspalo. Znaci probaj da postavis tomove malo levo, snare malo desno, cinele mozda jos vise. I kad sve to namestis onda da pan-ujes gitare tako da se nadovezu na sve ovo, dok ovako imas prazan prostor izmedju bubnja i gitara.
Softverski bass imam ali mi ga se nekako nije dalo kucat :D
Stavit ?u ga jednog dana. To?no, bubanj je u istoj to?ki cijelo vrijeme, tu ?u malo sredit za slijede?i clip.. Tomove sam i sam zapazio da moram malo vi?e panirat lijevo-desno, radim na slu?alicama (tako da je to dodatna zapreka dobroj panorami), ali kada sam odre?ivao panning za tomove vi?e sam vjerovao brojevima nego u?ima, tj. bilo me "strah" pretjerat u brojevima na panorami iako bi tako bolje zvu?alo :roll:
Hvala na slu?anju i komentarima! :wink:

Mrmot
23-02-2005, 02:06 PM
Dobrodosao na Forum :!:
Hej Mrmot, ovo je dobra ideja!
Malo me je podsetilo na ukus Soundgarden-a iz mladjih dana, sto se meni dopada.

Hvala na dobrodo?lici!
:D
I ja isto volim Soundgarden, ali me ovo uop?e nije podsjetilo na njih

Ne bih rekao da je gitara rastimovana, vec jednu drugu stvar:
kakav si bubanj koristio? Oseti se da je "lepljen" za gitaru. Nekako, nisu spojeni.... Treba ga rasiriti u spektru, promeniti semplove, kompresovati i utisati.
Pozdravljam te.

Upravo ovo ?to je Ridge napisao gore, treba ga malo ra?irit, posebno tomove...
A za?to ka?e? da treba promijenit semplove? Meni su ovi ba? ok, posebno kick i dobo?.. Kompresirao ve? jesam, dosta, probat ?u jo? malo vi?e pa da vidimo ?to ispadne :wink:

PS. bice ovde jedan subForum koji ce se baviti iskljucivo Gitarskim tehnikama... postavljamo ga ovih dana.
super, nikad previ?e gitare! :beer: