Log in

View Full Version : Cuvari Svirala Live @ Splitska Televizija

zvincic
22-02-2005, 04:08 PM
Kako subject kaze, evo jedna pjesma (Kao Kakao) koju sam snimao uzivo za jednu TV emisiju ;)

svi komentari dobrodosli :)

http://www.glazbeni-forum.com/zvincic/Kakao_mix3.ogg

Nocni
22-02-2005, 10:09 PM
U zadnje vrijeme uglavnom citam i gustam. Cini mi se da je citav forum lijepo zivnuo sa Maxovim dolaskom.

A sad o pjesmi, lijepo mi zvuci, jedino mi na liniji sve malo ide u desno.

dr.Ru
22-02-2005, 10:13 PM
@zvincic:
jel mozes ukratko, najkrace da kazes kako si snimao?

zvincic
23-02-2005, 12:25 AM
A sad o pjesmi, lijepo mi zvuci, jedino mi na liniji sve malo ide u desno.

zato sto je samo jedan gitarist u pitanju pa sve zvuci malo suplje.

gitara je pannana lagano u desno a slapback delay-a ide na lijevu stranu (mozda sam ga trebao malo jace naglasiti)

doduse, igram se sa mixevima malo. u jednoj drugoj pjesmi (dave's gone skiing koju cu isto postat uskoro) sam kopirao gitaru na drugu traku i napravio timeshift od kojih par ms i onda ih razdvojio tako da sredina ostane slobodna.
problem je u tome sto moram zadrzat dobru mono kompaktibilnost (tv emisija) a to na ovaj nacin nije bas najbolje, gitara propadne u odnosu na ostatak koji je u centru.

zvincic
23-02-2005, 12:37 AM
@zvincic:
jel mozes ukratko, najkrace da kazes kako si snimao?

ovako, snimano je sve skupa na osam kanala pomocu terratec ews88mt i stare interM 24 ch miksete.

git. pojacalo (Marshall jcm900 slx) je ozvucen sa sm57, vokal sm58, back vokal (BUBNJAR!!!!) sa nekim akg bezicnim setom kojeg ne preporucam nikome zato sto je sasustao svaki put kad je kamerman prosao ispred bubnjara :lol: ), bas gitara direkt out iz trace elliota (a usput mi je i muke zadavala zato sto basista ima Music mana sa super niskim zicama...naravno, brenci za poluditi).
bubnjevi: snare sm57, kick - mikrofon iz nekog jeftinog kompleta za bubanj, jako lose zvuci, ali o tome kasnije), overheadi i tomovi sa mikrofonima iz istog kompleta.
tomove sam miksao u trake sa overheadovima (zato na momente ne zvuce bas najbolje, nisam imao kontrolu u mixu :oops: ).

e sad, zanimljiviji dio, kick i snare su triggani sa drumagogom.
kicku je trebalo mesa jer je zvucao jako anemicno tako da sam iskopao par dobrih mesnatih semplova a originalni zvuk sam koristio kao punch (toga je bilo na bacanje :) )
sto se snare-a tice, zvucao je mutnjikavo (razumljivo, samo gornja strana ozvucena) i PREVISE hihata je curilo (bubnjar je heavy hitter)
tako da sam nasao i tu par semplova i blend postavio na 70%.

sto se tice ozvucavanja to je vise manje to.

gitaru sam morao jako ekvilajzirati jer je zvucala presirovo i preresko.

vokal me namucio jer je "trazio pozicije" oko mikrofona (citaj: nije me slusao i poljubio mrezicu vec hvatao zjake okolo).

na bas gitari ne mogu nikako brencanje izrezati, i ovako sam je zamutio previse.

no, uglavnom, na jednom prosjecnom vulgaris TV prijemniku stvar bi trebala zazvucati skroz pristojno :)

veseli koljac
23-02-2005, 02:05 AM
gitara bas nije ispala dobro,previse je mutna i zvuci kao da je pojacalo snimano sa velike udaljenosti (kao da si stavio jedan mikrofon u prostoriju i da si snimao ceo bend (e tako meni zvuci gitara,ne i ostali instrumenti.)
bas je mutnjikav i preglasan
svidja mi se kako se cuju bubnjevi i vokal.

zvincic
23-02-2005, 02:39 AM
gitara bas nije ispala dobro,previse je mutna i zvuci kao da je pojacalo snimano sa velike udaljenosti (kao da si stavio jedan mikrofon u prostoriju i da si snimao ceo bend (e tako meni zvuci gitara,ne i ostali instrumenti.)
bas je mutnjikav i preglasan
svidja mi se kako se cuju bubnjevi i vokal.

zahvaljujem na komenarima :)

sto se bas gitare tice, ne znam sta da radim...ako je posvijetlim uzasno se jako cuje brencanje zica :(

a da je preglasna...lako moguce...ovo sve radim na slusalicama nocu jer pripremam snimke za miksanje na monitorima ;)

SickBoy
23-02-2005, 08:53 AM
na bas gitari ne mogu nikako brencanje izrezati, i ovako sam je zamutio previse.

Kompresiraj joj pojas u kojem bren?i nekim multibandom ili deesserom.

zvincic
23-02-2005, 03:17 PM
Kompresiraj joj pojas u kojem bren?i nekim multibandom ili deesserom.

hmmm....biljezim :)

tnx.

ridge
23-02-2005, 06:45 PM
Izvini jesi ti ovo snimio s mixera u dva kanala na kompu??

zvincic
23-02-2005, 06:46 PM
Izvini jesi ti ovo snimio s mixera u dva kanala na kompu??

opisao sam nacin snimanja par postova povise ;)

koristen je terratec ews88mt

ridge
23-02-2005, 07:30 PM
da al posto neznam kako taj mixer izgleda al znam da vecina mixera imaju nazad 2 ili 4 BUS-a zanima me kako si 4 izlaza stavio u 8 ulaza?? i da si jos odvojio dva za trigerovanje?? Jesi ih vadio kroz insert ili ??

zvincic
23-02-2005, 07:36 PM
da al posto neznam kako taj mixer izgleda al znam da vecina mixera imaju nazad 2 ili 4 BUS-a zanima me kako si 4 izlaza stavio u 8 ulaza?? i da si jos odvojio dva za trigerovanje?? Jesi ih vadio kroz insert ili ??

ovako, snimano je na 8 kanala pa kasnije obradjivano (nije emisija uzivo) ;)

mikser ima 24 mic. kanala i 2 stereo sub bus-a i direct out (uz insert) izlaze na svakom kanalu

kick, dobos, gitara, bass gitara, vokal i back vokal su direct out-ima isli direktno u karticu.

overheadovi i tomovi su isli u grupe 1-2 koje sam onda slao u karticu.

trigganje je kasnije odradio drumagog u cubaseu ;)

gogi
11-03-2005, 11:50 PM
zahvaljujem na komenarima :)

sto se bas gitare tice, ne znam sta da radim...ako je posvijetlim uzasno se jako cuje brencanje zica :(

a da je preglasna...lako moguce...ovo sve radim na slusalicama nocu jer pripremam snimke za miksanje na monitorima ;)

s obzirom da je bas sa linije, mozda ga provuci kroz Amplitube il slicno, ja sam imao slicnih problema sa snimanjima live-ova(visekanalno, i vise kontrolnih i za sebe, nego prof..), bas izvlacim iz d.i. box-a, pa je u mix-u puno bolji kad se provuce kroz Amplitube...