View Full Version : ..::Problem sa kacenjem slusalica::..
lesha
22-02-2005, 02:46 AM
posto mi je kartica direktno vezana za monitore (e-mu 0404) nemam mogucnosti da prikacim slusalice.
kod ivana sam video preklopnik (switcher) koji je odlicno resenje, ali ne znam gde da ga nabavim kod nas (ivan ga je dobio preko trece ruke)...
takodje me zanima je li pametno kupovati Y dzekove, da li tu moze doci do nekih problema sa zvukom?
vec sam poceo da se nerviram jer ne mogu nocu da radim koliko ja hocu i da proveravam mix na slusalicama... :evil:
trenutno nemam novca za neki manji mixer, a verujem da to ne bi bilo dobro resenje sto se kvaliteta zvuka tice...
ako znate gde switcher moze da se nadje, javite... :(
ANITA
22-02-2005, 03:08 AM
He! To i meni fali.
A kakav je to "preklopnik"? Daj ga please opisi!
ja sam si za takve stvari nabavio Samson C-Control!
genijalna spravica!
Samson C-Control (http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=1650&brandID=2)
(klikni tu - sta blejis - to ti je link!)
Donio mi ga kolega iz njemacke i platio sam ga oko 120 eura (konkretno 100kn). Kad mi na stol ne stane Mackie Big Knob, a on je puno ljepsi (i skuplji!).
lesha
22-02-2005, 09:12 AM
ima li u nasim radnjama ovih kablova?
http://www.sweetwater.com/store/detail/YPP118/
jos jednom pitam, da li mogu nastati problemi sa zvukom ako koristim ovakav kabl da bih ga sproveo i do monitora i do dj mixera (na kome su nakacene slusalice)...
takodje me zanima da li je bitno da li uzimam balansirane, nebalansirane ili kombinaciju (zvucna koristi nebalansirane, a monitori balansirane)...
Tiki the Boyler
22-02-2005, 12:53 PM
Ova se rasprava vec vodila negdje!
Ja vam ljudi opet kazem da ce vam neki mali Behringer, Alesis ili Phonix zavrsiti posao!
A sto se tice Y kabla, moze ti zavrsiti posao, ali se postavlja pitanje kako ces podesavati nivoe, tako da... okreni, obrni...
(U Artistu mozes naci Klotz-ov Y adapter!)
http://www.klotz-ais.com/cgi-bin/quickorder/lshop.cgi?action=showdetail&artnum=pyb-1&rubnum=mi.miready.yadapter.stereo&wkid=110907695 6-18902&ls=e&nocache=
lesha
22-02-2005, 02:00 PM
nivo cu podesavati kako sam do sada podesavao, u softverskom mixeru..
znam da nije najbolje resenje, ali ne zelim da mi neki jeftin mixer upropastava zvuk, vazno mi je da imam izlaz za slusalice... na zalost, nemam novca za neki kvalitetniji...
da li ce mi i koliko signal oslabiti zbog ovog Y adaptera ?
--------
btw. raspitao sam se za ovaj adapter u artistu (bg) i rekli su da ga nemaju i da ga nece nabavljati....
Tiki the Boyler
23-02-2005, 11:28 AM
Nije mi jasno kako ces softverski podesavati odnos izmedju sluski i monitora koji su na ISTOM izlazu?! Ili ti svemocni softveri imaju prepoznavanje prikljucenog hardvera?!
Dizem ruke!
Y kabl ce za koji dan stici u Artist BL!
lesha
23-02-2005, 11:35 AM
pa imam dj mixer, kao sto sam vec napisao...
ridge
23-02-2005, 12:50 PM
pa najjednostavnije je sa Y kablicem koji mozes sam napraviti posto su Y jackovi TRS malo tezi za naci tj ja sam nasao u SKY al kad sam cuo cenu otisao sam kuci da zagrejem lemilicu :D
iz kartice odvojis u monitore jedan kraj drugi u mixer iz mixera u sluske i to je to. Nije najbolje resenje na svetu al je najjednostavnije.
lesha
23-02-2005, 04:46 PM
pa da, na to sam i mislio.
samo me zanima da li se tu gubi na signalu (kvalitetu) i koliko ?
ridge
23-02-2005, 06:20 PM
U sustini se gubi al ne toliko da bi bez naprezanja primetio jel ako ti je tiho ti pojacas signal malo a u svakom slucaju slusalice vise koristis kad snimas a ako snimas u istoj sobi gde su ti i monitori onda je i tako bolje da ih iskljucis.
Ako ti je to razdvojeno onda mozes snimati sa y kablom a posle kad radis produkciju prebodes na normalu al razlika je skoro neprimetna pogotovo ako
nemas neku vrhunsku opremu.
lesha
25-02-2005, 12:20 AM
Y kabl ce za koji dan stici u Artist BL!
vazi tiki, javi kad budu stigli i probaj ih sam, molim te, ima li razlike u jacini/kvalitetu zvuka kad osim monitora na zvucnu (preko tog kabla) nakacis i mixer...
ali nemoj mi odgovarati kao prodavac, vec budi objektivan.. resio sam da ga uzmem, a gde, to cu vec videti...
p.s. sta bi sa vasim sajtom?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.