View Full Version : pitanje u vezi snar-a...
bezsmisla
21-02-2005, 07:20 PM
meni uopshte nije jasno kako se postize da snar pri udarcu prikazuje peakove koji idu ka visim frekvencijama....nadam se da sam dobro objasnio sta me zanima :oops: ...nov sam....sta da radim :) ?
poZ
zvincic
21-02-2005, 07:22 PM
nisam te bas shvatio :)
ali...zar je vazno sto pokazuje?
bitno je kako zvuci!
ne gledaj, SLUSAJ!
cipela
21-02-2005, 08:06 PM
meni uopshte nije jasno kako se postize da snar pri udarcu prikazuje peakove koji idu ka visim frekvencijama....nadam se da sam dobro objasnio sta me zanima :oops: ...nov sam....sta da radim :) ?
poZ
:?: Daj malo detaljnije.
dr.Ru
21-02-2005, 08:09 PM
huh..... ne razumem pitanje :oops:
nema veze... ici cemo od pocetka, pa cemo resavati, zato javi se :D
bezsmisla
21-02-2005, 09:48 PM
Evo ...ajmo od pocetka verovatno cu ispasti glup :oops: ali me zanima...
na primer gledam ozbiljno ''odradjene'' pesme i vidim kako sve ''skace'' a pogotovo kad je snar u pitanju kao da ispuni ceo frekventni opseg pri udarcu...[mozda se nisam dobro izrazio ali ne znam kako drugachije da vam objasnim] ...ljudi shvatite da imate posla sa pochetnikom :lol:
ridge
21-02-2005, 10:29 PM
Mislis u Winampu il tako necemu???
ProkDu
21-02-2005, 10:51 PM
mislim da te "razumem". :roll: :?
RealTime Envelope Filter Follower = npr. Lowpass filter koji se otvara u realnom vremenu trajanja zvuka snare-a
A to ces postici tako sto ces automatizovati filter sa podesavanjem koje ti odgovara. Vrlo prosto u Cubase-u i Nuendu, mada je i u Fruty loops-u kaslje macka. :lol:
Ja ovo jos nisam cuo u nijednoj pesmi !?!! U svakom slucaju bi bio zanimljiv efekat.
pa svaki snare ti ide jako daleko... ja ga cesto secem negde oko 12.5 do 14khz (low pass), mada to je moj ukus...
bezsmisla
22-02-2005, 12:40 AM
da mislio sam na winamp ..ili tako nesto :) ...kvu kazes da ide jako daleko....e pa kod mene nece da ide jako daleko :) ...mozda koristim los sample [posto koristim sample]...dakle razumeli ste me... YES! :D
neki savet oko toga...neki kvalitetni sampl-ovi bubnjeva i gde da ih nabavim...
ProkDu
22-02-2005, 01:47 AM
I'am way off :lol:
izguglaj nesto ili probaj:
http://samplesense.com/
naravno prvo se moras registrovati.
Joj kako ste svi zazujali!
SNARE SE OZVUCAVA S DVA MIKROFONA!
Drugi mikrofon se uvijek stavlja ispod snare-a vrlo blizu mrezice (usput receno, u miksu mu se okrece polaritet/faza jer je uperen prema gore!).
Gornji mikrofon u snimci daje udarac a donji daje te fine visoke.
Prvo je bitan dobar sempl, a kasnije se dodaje eq na 5-7 khz ako je potrebno, ali zavisi od mixa, nema potrebe za automatizacijom jer se snare pri udarcu cuje na toj frekvenciji ako uopste i postoji mogucnost.
Drugi mikrofon se uvijek stavlja ispod snare-a vrlo blizu mrezice (usput receno, u miksu mu se okrece polaritet/faza jer je uperen prema gore!).
Shot, nije ovde pitanje kako se ozvucava snare. :)))
da mislio sam na winamp ..ili tako nesto ...kvu kazes da ide jako daleko....e pa kod mene nece da ide jako daleko ...mozda koristim los sample [posto koristim sample]...dakle razumeli ste me... YES!
eeehej.. ne trci pred rudu. seci ga tek ako ti bude siljat u samom mixu. Mozes da izgubis mnogo od "punch-a" ako to saseces tek tako. Sve moras da isprobas.
poz!
da se nadopunim. od samples: spectrasonics stylus i akai dance mega drums (semplovi sa ritam masina, mada zasad nijedan nisam iskoristio sto ne znaci da necu :) )... i hmm, trenutno ne mogu da se setim vise niceg..
ako nemas, javi se na pp ;)
poz!
bezsmisla
22-02-2005, 12:09 PM
ljudi hvala puno ovo je bila konkretna i efikasna pomoc....''sto sam trazio to sam i dobio'' :D ......[kvu sta je pp :oops: posto bi mi dobro dosla pomoc ].... poZ i hvala puno jos 1 !
mirzaa
22-02-2005, 01:02 PM
Gornji mikrofon u snimci daje udarac a donji daje te fine visoke.ma nemoj. a di to pi?e? to je neko pravilo? a ?ta ako ba? o?u mutan sner? onak skroz lo fi...malo dub.ovski. HA?
Tiki the Boyler
22-02-2005, 01:05 PM
Shot, a jesi ti snimao nekad zivi bubanj?!
zvincic
22-02-2005, 04:11 PM
osim ako nisi dirty cheater pa koristis soft trigger za sample donjeg mikrofona :lol:
kao ja npr. :lol: :lol: :lol:
cipela
22-02-2005, 10:44 PM
Gornji mikrofon u snimci daje udarac a donji daje te fine visoke.ma nemoj. a di to pi?e? to je neko pravilo? a ?ta ako ba? o?u mutan sner? onak skroz lo fi...malo dub.ovski. HA?
E, Mirza A, Mirza, ........, :cry:
Sada pazljivo obrisati ono "ma nemoj".
Tako se ipak ne razgovara sa dr. prof. za snimanje live druma, a cika Shot ce razumjeti. :wink:
submaster
24-04-2005, 11:11 PM
Sve zavisi od vrste muzike koju radish..mislim da cesh bolje rezultate dobiti lejerovanjem par semplova, nego da radish eq na 1 sempl..
SandRob
26-04-2005, 08:53 PM
da mislio sam na winamp ..ili tako nesto :) ...kvu kazes da ide jako daleko....e pa kod mene nece da ide jako daleko :) ...mozda koristim los sample [posto koristim sample]...dakle razumeli ste me... YES! :D
pazi kako analiziras. winamp 'laze' probaj pustit istu stvar kao wav i kao mp3 i vidit ces da ce ti mp3 vise pokazivat visokih pri udarcu snarea iako je situacija u stvarnosti obratna. :?
zvincic
26-04-2005, 09:17 PM
pazi kako analiziras. winamp 'laze' probaj pustit istu stvar kao wav i kao mp3 i vidit ces da ce ti mp3 vise pokazivat visokih pri udarcu snarea iako je situacija u stvarnosti obratna. :?
ovo sam i ja primjetio :)
winamp lazljivac :lol:
bezsmisla
26-04-2005, 11:20 PM
naravno da ne verujem ni ja winamp-u :) .Ja to isto proveravam na Pazu [nemam bolji] ali jednostavno moj snar nije kao kad pustim tudju pesmu :D :x .U medjuvremenu sam shatio da je to verovatno veliku igru igra i mastering...ili se varam... :?
@submaster - skoro uvek layer-ujem ali takodje radim i eq na svakom...inache sam okrenut malo vishe hip-hop-u ,a uvek tezim malo otvorenijem snaru.
Koliko sam ja skontao za nare je potrebna kompresija i frekventno mesto kao za kick recimo i onda ce ti biti ispred, ako zelis da ga izbacis skroz pa i neprirodno ispred zakompresuj ga momacki pa otpustaj da vidis dok ne legne u mix
submaster
28-04-2005, 12:12 AM
@bezsmisla
Razumem o chemu pricash...Dosta chesto slusham HipHop.. BreakBeat kao I Drum n Bass..Tako da mi je znacaj snara vishe nego jasan..Upravo je snar taj koji nosi Stvar..Recimo ako si Dj I mixash BreakBeat ili DnB,upravo je snar ono za shta se hvatas..ako poklopish snar sve ono izmedju je na mestu..jer deshava se od stvari do stvari da su kickovi postavljeni na razlicita mesta kao i hi-hatovi..
primetio sam pogotovo u HipHop-u da dosta producenata max. priblizava zvuk Kick-a & Snara..tako da ustvari i nemash klasican snar nego modovan kick..neznam..probaj da priblizish kick i snar..mislim ako radish nezavisno na snaru moze se desiti da recimo priblizish zvuk snara onom zvuku iz pesme u kojoj ti se zvuk snara dopada,medjutim jednostavno ne uleze tvoj beat..
mozda precice i postoje ali je iskustvo nezmenjivo,tako da samo ti radi i vremenom cesh doci do dobrog zvuka..jer kontam i ti producenti o kojima pricash (ciji ti se snar svidja) su verovatno proshli kroz ovo...i onda posle nekog vremena culi da to zvuci dobro i prestali da se tripuju...otuda se izrodilo i ono cuveno univerzalno pravilo:
Ako Zvuci Dobro,Onda je Dobro..
:D
bezsmisla
28-04-2005, 12:51 AM
@submaster
Sve sto si rekao je apsolutno tachno,a pogotovo mi je jasno ovo sto si rekao oko DJ-mixa jer sam i sam vec dugo bash to :D ...ali to nije ni mrvicu zanimljivo [ako izuzmemo devojke :) ] kao produkcija samog zvuka. poZ
ProkDu
28-04-2005, 08:26 PM
@bezsmisla
...I mixash BreakBeat ili DnB,upravo je snar ono za shta se hvatas..
@offtopic
Bravo, samo sta radis kad je neki Jungle break u mix-u? :roll: :wink:
submaster
28-04-2005, 08:48 PM
@bezsmisla
...I mixash BreakBeat ili DnB,upravo je snar ono za shta se hvatas..
@offtopic
Bravo, samo sta radis kad je neki Jungle break u mix-u? :roll: :wink:
There`s No Such a Thing Like Jungle Break.
submaster
28-04-2005, 09:00 PM
@submaster
Sve sto si rekao je apsolutno tachno,a pogotovo mi je jasno ovo sto si rekao oko DJ-mixa jer sam i sam vec dugo bash to :D ...ali to nije ni mrvicu zanimljivo [ako izuzmemo devojke :) ] kao produkcija samog zvuka. poZ
Ne znam bash..ustvari to je induvidualna stvar..ali za mene nema nishta bolje od toga da napravish stvar koju bez blama mozesh da zavrtish u punom club-u , u peak timu-u svog seta i da izazovesh vrisku i dizanje ruku.... :D
diviner
29-04-2005, 12:01 AM
Shot, a jesi ti snimao nekad zivi bubanj?!
Ma jok i nije...dje ce on to :)
ProkDu
29-04-2005, 09:21 AM
@offtopic
"Amen"?
Cell D
01-06-2005, 08:36 PM
@offtopic
"Amen"?
:lol:
...svi breakovi koji se koriste u D&B-u/Jungle-u su matori funk breakovi.
Legendarni Amen break je loop uzet iz matore stvari "The Winstons - Amen Brother"
p.s.
ovo mi je prvi post 8) Cell D saying hi to the Rumski forum massive,
citamo se
lesha
01-06-2005, 11:59 PM
pozdrav za novi sad :wink:
ProkDu
02-06-2005, 01:05 AM
Big up for U Cell D.
Dobrodosao na Rumski i nadam se da cemo razmenjivati iskustva, a vezano za "Amen" break, "jump up" break, "tech step" break .....itd.... :lol: :wink: .
submaster
02-06-2005, 08:52 PM
@offtopic
"Amen"?
:lol:
...svi breakovi koji se koriste u D&B-u/Jungle-u su matori funk breakovi.
Legendarni Amen break je loop uzet iz matore stvari "The Winstons - Amen Brother"
p.s.
ovo mi je prvi post 8) Cell D saying hi to the Rumski forum massive,
citamo se
:oops: Poz. Cell-e nisam znao za Amen Brother..,znam da svi tako rade,ali sam ja loop-ove do sada sam pravio (radio sam electro)...
upravo sam poceo 1 breakbeat stvar i tu live drums loop-ovi ulezu samo tako..
Cell D
03-06-2005, 04:44 PM
naravno, ti loop-ovi bi smorili posle izvesnog vremena...tako da razni producenti imaju razne verzije istog loopa...stavis loop u ReCycle i rekonstruishesh ga.. 8)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.