View Full Version : moj demo-guitar rig
veseli koljac
20-02-2005, 12:13 AM
ovo je kratak demo (700kb) za neke hi-gain presete koje sam uploadovao na jednom forumu,posto su preseti za guitar rig ,logicno u njemu je radjena gitara :)
btw...sta god da koristim u ovim mojim kucnim uslovima gitare mi u mixu otprilike ovako zvuce,znaci nije bitno da li su ovi soft simulatori,pedale...to je za sada (sa mojim (ne) znanjem) neki maximum,kojim nisam bas zadovoljan.....
posto su mi ritam gitare uopste veliki problem u svakom mixu,voleo bih da cujem komentare i kritike kako bih mogao da unapredim naredne mixeve.
http://audioforum.com.ru/Forums/index.php?act=Attach&type=post&id=261
Dushan_S
20-02-2005, 12:58 AM
Na ovom mp3-ju u stvari najbolje zvu?e gitare. :wink: Drugo, malo je te?ko re?i kakva je boja, ovo je takav deo, udaranje iz ramena po akordu, a i najglasnije su.
Probaj da prvo oblikuje? bubanj tako da ti zaista zvu?i dobro, zatim redom bas gitaru da dobro radi sa nogom, pa tek onda dodaj gitare i EQ-om ih ?a?kaj.
veseli koljac
20-02-2005, 09:26 PM
hvala ti na predlogu,ja sam uvek radio kontra,znaci prvo gitare,pa bubnjevi....probacu tako....bubnjevi su stvarno losi...ovi su upisani za minut,ali i kada pravim neki komplikovaniji ritam ne ispadne bog zna sta.
problem je i u konstantnom preslusavanju,nekako gubim objektivnost...
..pozdrav...
dr.Ru
21-02-2005, 07:55 PM
e, ja volim ovakav zvuk gitare... mozda jos radikalnije
veseli koljac
22-02-2005, 12:40 PM
drago mi je da ovde ima ljudi sto vole distorzije,na vecini foruma gde sam bio, uglavnom sve elektronicari....
Sleepgolfer
22-02-2005, 02:35 PM
znate onu staru zagrebacku?
"BEZ DISTA JE K*R*C!"
ProkDu
22-02-2005, 02:38 PM
Ma nista bez distorzije naravno, neki bendovi bi progledali kad bi malo vise ukljucivali dist pedale. A da i elektronicari vole distorzije, to je sigurno.
:D
dr.Ru
22-02-2005, 05:06 PM
znate onu staru zagrebacku?
"BEZ DISTA JE K*R*C!"
znate onu staru vojvodjansku:
" 'leba, masti i distorzije "
bezsmisla
22-02-2005, 05:08 PM
spomenuki ste ''crtanje'' noge i ostalih delova drum sekcije ..ono sto meni nije jasno dal se koriste stereo ili mono sampl-ovi [noge,snara...itd]?
zvincic
22-02-2005, 05:09 PM
znate onu staru vojvodjansku:
" 'leba, masti i distorzije "
jos ako nalozis kakvog starog lampaskog marshalla pa da se mast cijedi :D :D :D
spomenuki ste ''crtanje'' noge i ostalih delova drum sekcije ..ono sto meni nije jasno dal se koriste stereo ili mono sampl-ovi [noge,snara...itd]?
mono semplovi stim da postoje izuzeci mono sempla na stereo kanalu i stavljanja reverba ili nekog drugog stereo efekta
Kakve veze ima da li je stereo sample ili mono ?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.