PDA

View Full Version : ...

milosjeftic
19-02-2005, 09:08 AM
1. Da bi instrument zvucao dalje , bez dodavanja reverba , treba da je tisi , sa manje visokih , uzi .
2. Moguce je i ovako razmisljati : umesto da jedan instrument udaljite mozete drugi instument pribliziti - sto smatram za mnogo lakse ( kompresorom i ekvilazerom ili ekvilajzerom i kompresorom ili stereo ekvilajzerom - razlicit utisak ) .
Probajte i ovo ( moglo bi se nazvati igra sa fazama ) - levi kanal kasni za desnim za vrlo malu vrednost ( ovo poslednje je midi nekompatibilno ali zna biti i vrlo efektno ; takodje , u pojedinim ekstremnim situacijam resava problem preklapanja frekvencija vise insrumenata sa slicnim frekvencijama napr. basa , kontrabasa , bas bubnja ...
Moja iskustva sa reverbom ( radim sa akusticnim instrumentima - semplovi , vst , SX 2.2.035 ) : najbolje zvuci kad se ne primeti ,stavljam ga samo gde je neophodan - sto vise instrumenata to reverb pravi vecu zbrku , prirodnije zvuci send nego insert - koristim TC Native 3.1 , eventualno Masterverb , Reverb X . Savet : 1.dry aranzman 2. kompresija i ekvilazeri ili obrnuto 3.reverbacija 4. smanjiti reberb 40 - 60 % 5 .zatvoriti pesmu 6. preslusati za dan - dva .

puRe
19-02-2005, 09:15 AM
Ako mi neko dobro objasni rad u editoru Logical SX 2 , napisacu kako da dobijete efekat vari-mju kompresije .

ovo je forum za bezuslovnu razmenu znanja, a ne ucenu...

milosjeftic
19-02-2005, 09:32 AM
Izmenio poruku .

puRe
19-02-2005, 10:30 AM
Da bi pojednostavio metod fali mi znanje rada u editoru Logical.

koji je onda trenutni, komplikovaniji, metod?

lesha
19-02-2005, 12:59 PM
ja mislim da nas ovaj i dalje zajebava.... :evil:

milosjeftic
19-02-2005, 01:11 PM
Izmenio poruku.

puRe
19-02-2005, 01:30 PM
Postedi me sebe . Moj predlog je i vise nego korektan .

daleko od korektnog...

uozbilji se malo i ponasaj se korektno...kako bi bilo da sada svako trazi nesto zauzvrat kada postuje nesto korisno?

milosjeftic
19-02-2005, 01:41 PM
Izmenio poruku.

lesha
19-02-2005, 01:52 PM
'ajde ti lepo nama prvo objasni koji je to "editor Logical SX 2".... :?:

ja cim procitam ovako nesto, ne mogu uopste ozbiljno da te shvatim i pretpostavim da nas ili zajebavas ili pojma nemas o cemu pises...

ProkDu
19-02-2005, 02:11 PM
lame :?

Max
19-02-2005, 03:16 PM
Samo uzmite Elemntal audio ...mislim da je Neodimium .....u stvari jedini kompresor .....koji prave i dobice te nesto jaaaaaaako blisko vari mu ......toliko da ne bude ucene ......

pozdrav

Shot
19-02-2005, 03:53 PM
Treba to suzbit u korijenu! Dajte molim vas udaljte ovog Jeftica s foruma! Ne, ne salim se. Odma to bacajte van.

Ja u zivotu nemam bas previse vremena, al kad nadjem vremena onda napisem nesto konstruktivno bez ikakvog kalkuliranja. Jednostavno, ako nesto nekome treba a ja to znam - podijelim to s drugima. Da znam radit u logical editoru u SX2, ja bi napisao sto znam bez ikakvog preseravanja.
Kako bi izgledalo da sam ja prije pisanja nekih mojih postova trazio informacije zauzvrat? Ma... nemam rijeci...

Ovakav sistem komunikacije treba u startu suzbit. Zato sam glasno ZA izbacivanje ovog covijeka s foruma.

milosjeftic
19-02-2005, 05:16 PM
Izmenio poruku.

puRe
19-02-2005, 07:17 PM
Napisao sam dosta toga korisnog za SX .

nije na tebi da cenis da li su tvoji postovi "korisni"....znam samo da su neki clanovi mnooooooooogo vise korisnih stvari napisali pa ne postavljaju nikakve uslove...

inace, desetak clanova foruma me je vec zamolilo da te udaljim tako da bi stvarno mogao da prestanes sa "bezobrazlukom"... (bolje receno nekorektnim ponasanjem)

SandRob
20-02-2005, 11:50 AM
prirodnije zvuci send nego insert

:shock: jos kad bi ovo moga naucno dokazat :? :lol:

puRe
20-02-2005, 11:58 AM
zakljucavam ovu nebulozu...