PDA

View Full Version : MWV - EMF (preview)

kVu
18-02-2005, 12:16 AM
evo nesto sto sam odradio... bice jos nekih dorada i ponovnih snimanja, ali to je uglavnom to...

http://www.streamload.com/purator003/kVu

kritike i saveti naravno uvek dobrodosli :)

poz!

a da ... hip hop je u pitanju (na moj nacin :)) )

bezsmisla
18-02-2005, 02:10 AM
meni je ovo ... zanimljivo....ali je stvarno ''hip - hop na tvoj nachin'' ....
:) .....kazem to zato sto mi je hip-hop najbitniji [naravno ne samo hip-hop].....ja lichno volim hip-hop malo ''grublje'' ....ali mi je u sushtini ok jer vuche i na druge zanrove.... poZ

nESbo
18-02-2005, 07:47 AM
Brate sta da ti kazem sem da sam ODUSEVLJEN!!! Mnogo mi se svidja fazon, i bas ima taj hip-hop groove koji se meni svidja :wink:

A ko su MC-evi? Kapiram da si ti jedan? Il gresim? :) Uglavnom odlicno je moja licna ocena - najvisa! :D

Poz!

kVu
18-02-2005, 08:02 AM
nema mene nigde.. inace, to je sve isti lik :))))

ajd malo komentarisite zvuk, to me najvise interesuje... vokal tu i tamo, on ce biti ponovo snimljen sa boljim micom...

poz!

Eon
19-02-2005, 08:53 AM
Aj i ja cu malo, produkcijski mi odgovara, ustvari seda na uvo. Glas je dobar i sv instrumenti samo je subjektivan problem u zanru i objektivan u Srpskom Engleskom :).
Zanr je retro 90+ -te, malo mi je prazno od sredine nadalje, onaj klavir mi je suv, mozda malo time-a na verbu. Zenski glas je bolji, ali mi je sve nekako bez puno dushe, ovo je subjektivno, inace cista petca. :)

puRe
19-02-2005, 09:03 AM
produkcija - svaka cast!!!

engleski mi je malo klimav, a onaj klavir mi zvuci previse digitalno....eto to su moje zamerke...

dacko
19-02-2005, 10:02 AM
Svi se nesto zale na klavir... :lol:
Meni se bas svidja taj klavir, bas zato sto je tako "los" ... Mislim da u takvoj pesmi i ne bi odgovarao neki klavir sa 3 DVD-a... Koliko taj klavir svira u pesmi, sasvim je ok. :lol:

Ma sve je to subjektivno... Generalno, vec sam ti rekao, zvuk je sasvim OK. :wink:

ridge
19-02-2005, 11:13 AM
Dobra pesma ali ono sto mi je odmah zasmetalo je nedovoljno kick-a groova ili cega vec, prosto ne udara me dovoljno. Ovakva muzika zahteva da gruva a tebi je kick ko balon s zeleom sto utice na samu dinamiku pesme koja onda umesto da iskri i skace se malo razvlaci. I zenski vokal (iako nije los) mi je malo neodgovarajuci tj. podseca me uzasno na domacu dens eru.
Sve u svemu sam prijatno iznenadjen.

mirzaa
19-02-2005, 12:04 PM
dobro je. gruva. jo? basa i basa da grooooova. klavir ok. lo-fi-drunk-piano :wink:

kVu
19-02-2005, 12:40 PM
ridge, slazem se u potpunosti :)

malo je losije kompresovana u globalu cela drum sekcija i to je i meni zasmetalo sad posle par dana odmora ushesa... a i generalni problem je malo prenatrpan aranzman koji gusi.

ma, prvi macici se u vodu bacaju... :)

ProkDu
19-02-2005, 12:47 PM
Odlicno. Ja bih samo ubacio neke detalje koji bi zaokupljali paznju tokom vokala. I mozda bih stavio kraci kick sa basom, to bi mislim bilo efektnije. Inace :D .

dr.Ru
22-02-2005, 11:25 PM
matori, konacno sam preslusao na pravi nacin.
Zaista je dobro :!:
samo malo kompresije na groove i odlicno :!:

Boskovic
24-02-2005, 01:10 PM
Nije loshe mada mozda mu fali malo vishe "dimenzije", upechatljiviji groove, i klavir mi se ne svidja.

tillco
24-03-2005, 02:30 AM
Preslusao /doduse s' mesec dana zakasnjenja/!
Ja inace, u biti, ne volim ikoga da kritikujem... Jednostavno cu ispricati sta sam cuo u ovoj pesmi i iznecu po koju zamerku i hvalu a sve u dobroj nameri.
Generalno mi se zaista jako svidja. Rekao si da je aranzman malo prenatrpan? Ne bih rekao: odmereno, dovoljno dinamicno, tecno i neopterecujuce...Forma je takodje prirodna i prilicno efektna. Pohvala.
Bubanj bi trebalo malo procesljati: noga je tupa, ceo set je nekako bledunjav
a mogao bi veoma lako poneti pesmu u next level...U akciji postoji rupa od par taktova negde u trecoj cetvrtini...Umetanjem novog ili citiranjem nekog od postojecih motiva ces to veoma lako popuniti...ti si to lepo primetio i uveo akusticnu gitaru na dobar nacin /ali ces je morati ponovo usnimiti jer je, da prostis, neprijatno rastimovana/ ali ona svojim tembrom dosta odudara od okoline. Resenje je, po meni, u boljem panu i sasvim diskretnom reverbu - tako ce se povuci malo unazad...Klavir je veoma lepo provucen, jako mi se dopada, bas je onakav kakav treba da bude...E, sad...u onom delu pesme gde si uveo akusticnu gitaru - klavir je
suvisan! Tu je problem i rupa koju pominjem: resi to uvodjenjem neceg treceg...hiljadu je nacina.
Glasovi su odlicni...i /ukoliko bas ne cepidlacis/ snimanje na boljem mikrofonu je cisto gubljenje vremena /eventualno cura ponovo, mada to mozes resiti u miksu/...
Jedna od boljih stvari postovanih ovde...

Zid
24-03-2005, 07:21 AM
Kvu sta koristis za glas...koji mic,koji preamp...itd? Nema me puno u ovom zanru muzike,ali mi je skroz OK. Glas me interesuje..

kVu
24-03-2005, 11:23 AM
za ovo ?

verovao ti ili ne.. sennheiser 5032P blackfire (inace vokalni stage mic, kondenz) i m-audio audiobuddy preamp... ;)

ali za stvarno ozbiljna snimanja imam neke svoje favorite :)

Max
24-03-2005, 03:07 PM
evo poslusao ......moram biti kritican .....zvuk je mozda nesto najbolje ovde ....mada i na tome treba raditi ...... bas se ne slaze sa nogom ....groove ...? ... koji groove ....to ne postoji ....to je najveca mana ....engleski je sramotan ....bolje da je bilo na srpskom ....fale prateci na zenskom vokalu ....... opet nema gruva ......

suska ...ako nema groove ...nema ni smisla .....

ipak cu ostati pri tome da je najozbiljnije sto sam cuo ANITA

da ....u cemu je fora sa skroz rastimovanom gitarom ...... ?

ovo je suuuper demo koji treba da pruzi informaciju o idejam kompozitora......

pozdrav

kVu
24-03-2005, 06:05 PM
hvala :)

nazalost, tako je to kada budala (koja ne zeli ni da cuje da rapuje na srpskom) hoce da istera svoje.. ja se tu mnogo ne pitam

gitara.. ne pitaj, bila gomila ljudi u studiju, dovatili gitaru, na brzaka ustekali mic i vozi.. uzas

ali, evo uskoro cu da zavrsim nesto gde se niko nije mesao pa cemo da vidimo...

Max
24-03-2005, 06:10 PM
jako mi je drago sto si kritiku shvatio pozitivno .... jer je tako i zamisljena ..... to sto ja ne umem da to lepse kazem .....

kad sam procitao svoj post shvatio sam da je bio malo pretvrd .......

radi na groove .....to fali ....pesma mora da te tera da se mrdas.......

zvuk je manje vise ok ....za to ne moras mnogo da brines

pozdrav

DADDY Z
24-03-2005, 07:25 PM
Meni je uglavnom OK...i ne smeta mi sto je gitara rastimana ili sl...zamenio bih klavir nekim prljavim rhodes pianom i definitivno nabacio jos nekog ritma preko ovog postojeceg...engleski ne vredi komentarisati ali je vokal ok..eto..mozda ubaciti malo scratcha ili nekih shakera/slicnih suski i to bi bilo to...
treba nam zdravog hip hopa definitivno...

bezsmisla
25-03-2005, 11:35 PM
ima kod nas dobrog hip-hop-a medjutim ljudi slabo to plasiraju a jos slabije kupuju i slushaju...nazalost

kVu
26-03-2005, 12:41 AM
ma jok max.. ne smatram uopste da si bio pretvrd.. bar i sam mislim da sam naucio da "slusam", a da ima mnogo mana ima, stoga je tvoj post sasvim na mestu. zato sam i stavio (preview) jer me je cak i blam pomalo je r znam da moze mnogo bolje :)

za groove sam rekao vec da mislim da je arr. prenatrpan i da to ustvari gusi sve...

a hip hop kao hip hop, licno mislim da to nije muzika za ovo podneblje tako da... :)))) ipak crncima treba ostaviti taj posao ;)

poz!