View Full Version : Spam... (kao nastavak Predloga2)
Tiki the Boyler
17-02-2005, 09:52 AM
Svi smo mi X puta u nekoj temi skrenuli sa onih bitnih detalja i otisli u nekom drugom smjeru! Sale, posalice, ukusni i manje ukusni komentari, itd. Nadam se da znate o cemu pricam...
Postoji li mogucnost da moderatori svaku temu precesljaju nakon odredjenog vremenskog perioda (recimo mjesec dana) i sve sto nije vezano za temu jednostavno obrisu! U tom periodu ce sve nase sale i posalice uspjeti, ali neko ko naknadno cita temu nece biti opterecen zacikavanjima na regionalnoj osnovi, cestitanjima rodjendana, itd...
Ako postoji mogucnost, mozda ne bi bilo lose i da se samom clanu foruma omoguci da ukljuci ili iskljuci prikaz spama!
E sad na moderatorima je da sjednu, pregledaju i odluce sta je sta!
ANITA
17-02-2005, 03:43 PM
Da, ovo je stvarno prijeko potrebno!
Ja sam evo otvorila nedavno temu u tutorialima i nije uspio proci dan a da taj tutorial postane neka rasprava a manje tutorial. Kako sam moderator toga, sve sam pomakla u drugu temu (gdje se rasprava nastavlja) ali to se dogada gotovo UVIJEK!
Stvarno bi bilo nuzno da onaj TKO OTVARA TEMU moze brisati one koji ulijecu sa glupostima.
Nije sloboda ostaviti SVE sto pise da ostane napisano. Ta sloboda gusi forum, volju sugovornika a i svrha se gubi. Ispada da su teme korisne samo onima koji su trenutno tu u komunikaciji a kasnije ih jednom citati.. vise ne znas... na prvoj stranici krene dobro.. pa 2 i treca nesto skroz deseto, pa 4 opet..i tako.. Sumnjam da ce novi clanovi imati volju pretrazivati teme da u njoj nadu same odgovore na teme.
Ovo treba pod hitno srediti.
Zar se ne moze ukljuciti ta opcija da tko otvara temu je i moderator teme?!!
ridge
17-02-2005, 04:41 PM
Ja ne mislim da je lose kad tema malo odluta ba drugu stranu jel cesto se dodje do raznih stvari uglavnom korisnih. Problem je kad to predje u rasprave koje nemaju veze sa ovim forumom uopste, a ne sa temom.
Dovoljno bi bilo sortirati nebitne teme u posebnu sekciju i sam broj tema bi se uzasno smanjio i ne bi bio problem prelistavati ih. Po nekoj slobodnoj proceni na svakih 10 tema jedna kaze nove i zanimljive stvari 3 niko i ne odgovori a ostale su ponavljanje. Mislim da bi bilo lose da svako uredjuje svoju temu jel osecam da bi brisali sve sto im se (i ko im se) nesvidja bez obzira na znacaj napisanog. Seti se samo kako neki ljudi emotivno prihvataju kritike opreme koju poseduju.
dr.Ru
17-02-2005, 04:47 PM
ovo je dobar predlog.... i divinerov je dobar.
Mislim da cemo u tom pravcu da sredimo stvar
ANITA
17-02-2005, 05:32 PM
Mislim da bi bilo lose da svako uredjuje svoju temu jel osecam da bi brisali sve sto im se (i ko im se) nesvidja bez obzira na znacaj napisanog. Seti se samo kako neki ljudi emotivno prihvataju kritike opreme koju poseduju.
Na drugim forumima ta opcija postoji i mislim da je skroz ok. Sad ne znam stvarno kako bi to tko zlouporabio, to je istina.
Ja npr. nisam nista izbrisala vec sam suvisno prebacila. Tako nesto sam mislila kao rjesenje i za ovo. Ne brisanje, koliko mogucnost da se tema razdijeli.
Tiki the Boyler
19-02-2005, 10:34 AM
Anita, ti najbolje znas da mi nismo dovoljno zrelo drustvo za totalnu slobodu, u smislu da se svakome dozvoli da dijeli pravdu!
Ja smatram da to ipak trebaju raditi moderatori!
Zasto uostalom postoje?!
(U suprotnom mislim da bi imali mnogo vise posla sa PM na temu: "Ucitelj'ce, ucitelj' ce ovaj me tukao!")
ANITA
20-02-2005, 08:35 AM
Da, da. Bolje sami sebi uskratiti prava jer se sa njima ne bi znali nositi. :roll:
Ajde, u ovom slucaju mozda i ima smisla.... ali na drugim puno ne-liberalnijim forumima ta opcija postoji. Znaci, kao sto rekoh RAZDIJELITI temu kad ti se ubaci netko sa nekom stotom pricom.
Ma ustvari.... bas mi je svejedno za sve to. :)
idekius
20-02-2005, 10:22 AM
Jel' gledao neko fudbal sinoc? 8)
Salim se.... Sta god radili nemojte da ubacujete pored imena izdajnicki spamometar koji radi retroaktivno. Mislim... ovaj... 'ajd' trudicu se ubuduce da se kontrolisem, ali grehe iz proslosti ne mogu obrisati :-)
cipela
20-02-2005, 10:36 AM
Cinjenica je da do sada ima materijala koji bi se mogao izdati kao npr. *.pdf pod nazivom Rumski prirucnik audio produkcije - tom br. 1.
Potrebno bi bilo ocistiti teme od ovoga o cemu pisete, te dopuniti natpise o necemu o cemu se razgovara od strane vas koji ste tate-mate u ovom poslu, ili postojece napise ocistiti od netacnosti kojih svakako ima.
Sta mislite o jednom ovakvom prirucniku koji bi se izdavao npr. godisnje. Prvi broj bi bilo svakako tesko napraviti jer je do sada objavljeno mnogo materijala, ali kada bi se on uradio oni sljedeci bi bili mnogo jednostavniji jer bi se najcesce mnoge teme samo dopunjavale.
Sto se tice zackoljica, vrlo cesto su radosne i razbijaju monotoniju i svecanu mrtvacku atmosferu necu da kazem kojeg bratskog foruma.
Moze li se sta poraditi na prirucniku? Ja bih rado odvojio nesto svojega vremena, (iako sam prilicno stjesnjen), da pomognem u sortitanju postojeceg i trazenju odgovora za dopunu nedorecenog ili onoga sto se napisalo kao "ima dovoljno informacija a vjesto se krije znanje".
p.s. Ako kome smeta ova posljednja recenica obrisacu je. :oops:
poceo sam sa sortiranjem postprodukcije/produkcije (predjoh 2. i 3. stranu)...
cipela
20-02-2005, 12:10 PM
Moze li to biti organizovan posao :?:
p.s. Hvala sto si zakljucao onu nebulozu. :)
Moze li to biti organizovan posao :?:
p.s. Hvala sto si zakljucao onu nebulozu. :)
nema potrebe, ovo sam zavrsio za pola sata-sat tako da nije nikakav problem i ostatak...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.