View Full Version : DROPOUT
Shady
16-02-2005, 02:36 PM
U zadnjih nekoliko dana kada god pokrenem projekat u Sonaru4 stvar ne ide te?no ve? secne i stane, i onda izlazi poruka "DROPOUT". Sinhronizacija traka sa audio zapisima, te VST trake i trake na kojima vu?em boje sa modulima je takodje u?asno poreme?ena i ni?ta se sa ni?im ne sla?e. Zna li neko kako da rije?im ovaj problem.
Radim na EMU 1820 a sistem je Windows XP, SP2.
presvega
16-02-2005, 08:04 PM
Sto pre shvatis i predjes na sx bice ti lakse
i imat ces vecu podrsku...
ANITA
19-02-2005, 04:44 AM
Sinhronizacija traka sa audio zapisima, te VST trake i trake na kojima vu?em boje sa modulima je takodje u?asno poreme?ena i ni?ta se sa ni?im ne sla?e.
Probaj se sjetiti da li si slucajno mijenjao tempo pa se vise ne uklapa -u starom tempu-snimljen audio sa sinkroniziranim midijem? Provjeri pod TEMPO opcijom da li se sto mijenjalo pa izbrisi sve promjene i vrati kako je bilo kad si snimao Audio.
DROPOUT se i meni dogada. Ali nista, jednostavno mi dalje normalno radi.
Provjeri TEMPO traku! DRugo ne znam sto bi moglo biti.
ANITA
19-02-2005, 04:46 AM
Ne znam moze li imati IKAKVE veze... ali SERVICE PACK 2 nije preporucljiv.. ja ga nisam stavila. Ponavljam, vjerojatno nema veze s ovim.. ali tko zna...
Sto pre shvatis i predjes na sx bice ti lakse
i imat ces vecu podrsku...
potpuno se slazem...
ANITA
20-02-2005, 08:31 AM
Uzrok nesinkronizacije nije sigurno u programu koji sam od sebe poludi. :roll:
Ja koristim i Sonar i Cubase i tako ce biti dokle mi Cubase nije sposoban ucitati toliko vst-a koliko Sonar a da sve ne ode u .....
Nije Cubase rjesenje problema za sve. Malo pretjerujete. Covjek vas pita za savjet a vi njemu odmah da mijenja princip rada. Besmislica.
Cubase je sveukupno bolji program ali Sonar nije totalno sranje kakvim ga prikazujete. Za kompozicijski dio DAAAAALEKO bolji od Cubase-a.
Shady
24-02-2005, 02:32 AM
Hvala svima na javljanju. Nisam uspio shvatiti u ?emu je problem i i dalje se dvoumim da li je problem izbio na karti EMU1820 ili u Sonaru, ili pak u samom Windowsu... Mogu?e je ?ak i to da je problem izazvala i instalacija kakvog programa kog sam instalirao tih dana...
Nakon nekoliko dana glavobolje, jedino rje?enje sam vidio u Windowsovoj "sistem restore" opciji.. Vratio sam komp par dana unazad i ve? nakon restarta - dropout je nestao! Sada sve radi kako treba.
Ina?e, ovo sa dropovanjem je bilo ve? tre?i put u zadnjih mjesec dana i danima me izludjivalo. Prva dva puta se nisam sjetio opcije restore pa sam ?ak formatirao HDD-e i sve nanovo instalirao, ali nakon nekoliko dana problem bi se opet javio.
Po?to se (osim Sonara, u kom radim glavni dio posla) povremeno igram i sa Cubaseom SX2, mogu re?i i ovo: Tada ne samo da Sonar nije radio kako treba, ve? i Cubase! ?ak i obi?ni Steinbergov MULTIMEDIA (ASIO) TEST je pokazivao da je test neuspje?an. Dakle, ili je do loma na samom Windowsu, ili na 1820 karti.
Sada ?u, ukoliko do kvara opet dodje, barem znati da se sjetim te restore opcije, iako ?e me uvijek kopkati u ?emu je bio problem... :oops:
Hvala svima koji su se javili.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.