PDA

View Full Version : mikrofoni

SandRob
09-02-2005, 12:46 PM
muku mucin oko odabira mikrofona. :(

za sad raspolazen sa rode ntv, shure sm57, akg d12 i 4 komada sehnnheiser 421.

sad namjeravan uzet jedan mali kondezator i dvojin izmedju akg c451 i neumann km184.
za nemumann kazu da je bolji ali je i skuplji. moran li vodit racuna o seriji, podmodelu i sl.?

takodjer namjeravan uzet jedan matched pair ili stereo mikrofon za snimanje dalmatinskih klapa i dvojin izmedju akg c414 bxl2 (matched pair) i neumann usm69?!

to je dakle, ono sto bi za koji dan treba odlucit i kupit, a za koji misec bi uze jos jedan veliki kondezator. u tomu slucaju neznan bili uze nesto ko alternativu za akg 414 i rode ntv, ili da prodam rode i uzmem nesto bolje... ili da ne kupujen nista, nego da sniman sa ntv i c414?!

kVu
10-02-2005, 12:16 AM
ja ti samo mogu reci da 451 radi sjajno i da kod njega ne verujem da mozes pogresiti...

a po meni, bolja je varijanta UVEK imati matched pair..

skromno od mene... :) valjda neko zna bolje

poz!

Arthur
12-02-2005, 09:47 PM
Izmedju AKG i Neumanna, uvek pre glasam za Neumanna.. mada je c451 apsolutno odlican..
meni taj c414 nikako nije legao... izbegavam ga...

SandRob
13-02-2005, 08:32 AM
Izmedju AKG i Neumanna, uvek pre glasam za Neumanna.. mada je c451 apsolutno odlican..
meni taj c414 nikako nije legao... izbegavam ga...

vec san naruci neuman km184 (srebrni). :)
uze san i pretpojacalo millennia hv-3c. :roll:

sad dvojin izmedju matched pair c414 i stereo neumann-a.

2 komada c414 su mi za 1000? jeftiniji od neumanna usm69, ali svejedno za njega iman predobru cijenu (2500?), obzirom po koliko se prodaje.
inace.
sve je novo iz butige.

SandRob
13-02-2005, 01:02 PM
avalon je 1000? skupli, a puno ljudi me savjetovalo bas za mileniju, obzirom na snimanja kojin se njavise bavin.
onda san pogleda po internetu i nasa san da je ovaj model no1 preamp u masu vrhunskih svjetskih studija. 8)

djole970
13-02-2005, 01:57 PM
avalon je 1000? skupli, a puno ljudi me savjetovalo bas za mileniju, obzirom na snimanja kojin se njavise bavin.
onda san pogleda po internetu i nasa san da je ovaj model no1 preamp u masu vrhunskih svjetskih studija. 8)

Meni je ovaj model zanimljiv http://www.playback.fr/millennia-stt1-2426.html al' mnogo kosta. Ipak mislim da je bolje imati cist preamp bez kompresora i de-esser-a? Usput nisam bas siguran cemu sluzi de-esser? Znam da je nesto u vezi sa korekcijom signala ali mi nije bas potpuno jasno. I ako secas onog CW Scope-a sto sam kupio na ebay-u juce mi je stiglo pismo iz poste sa pitanjem da li sam dobio paket ??? Covek je poslao jos pre nove godine i izgleda da je neko "maznuo" ili su je stvarno izgubili u svakom slucaju ja je nisam dobio. Sva sreca da mu nisam platio unapred vec je poslao pouzecem inace bih pukao 1460 ? !!! :evil: :(

SandRob
13-02-2005, 03:22 PM

Meni je ovaj model zanimljiv http://www.playback.fr/millennia-stt1-2426.html al' mnogo kosta. Ipak mislim da je bolje imati cist preamp bez kompresora i de-esser-a? Usput nisam bas siguran cemu sluzi de-esser? Znam da je nesto u vezi sa korekcijom signala ali mi nije bas potpuno jasno. I ako secas onog CW Scope-a sto sam kupio na ebay-u juce mi je stiglo pismo iz poste sa pitanjem da li sam dobio paket ??? Covek je poslao jos pre nove godine i izgleda da je neko "maznuo" ili su je stvarno izgubili u svakom slucaju ja je nisam dobio. Sva sreca da mu nisam platio unapred vec je poslao pouzecem inace bih pukao 1460 ? !!! :evil: :(

u jebate. :shock: a hoce mu posta dat lovu. valjda je napisa neku vridnost... uf, obicno svi napisu manju.

ja san isto misli dali da izmen klasicni rekording kanal, ali san se odluci za golo stereo pretpojcalo. ne virujen da ce mi u snimanju trebat 'dinamika', ali ako treba iman kompresor/limiter i nije ga problem stavit iza preampa.

a taj deeser, to ti je ono sto 'stisava' sibilante. mislin da radi na principu eq-a i kompresora, tako da se nadju frekfencije (na s, c, z...) koje iskacu, onda ih se sa eq-om potencira i salje u kompresor koji ih komprimira, stisava.

SandRob
14-02-2005, 05:04 PM
... cika Sandro pa sta bi sa Braunerom i Avalonom?

od avalona san odusta jer je preskup. vise od 1000? je skuplji od ove millennie iako puno producenata preferira millenniu (bez obzira na cijenu).
malo san cita i pita ljude, koji snimaju i rade slicnu produkciju mojoj i velika vecina je dala glas millenniji.
doduse, mene je uvik avalon privlaci, ali obziron na sve okolnosti san odluci ovako. :)

sto se braunera tice, ja san namjerava uzet jedan od onih jeftinijih modela ali san definitivno odusta.

slijedeca investicija bit ce mi akg c414 matched pair, a nakon toga mozda opet buden razmislja o jednom brauneru (izmedju ostalog), ali ce to bit vm1.

SandRob
15-02-2005, 09:33 AM
evo, ako koga zanima ovi preamp sto san naruci:
http://www.mil-media.com/docs/products/hv3c.shtml
a mikrofon je ovi:
http://www.fullcompass.com/Products/pages/SKU--45586/ (samo sto moj nije crni nego srebrni).