View Full Version : Alesis HD 24 ADAT
idekius
07-02-2005, 05:50 PM
Ima li neko iskustva sa Alesis HD 24 ADAT-om?
idekius
07-02-2005, 11:38 PM
Da. Sta te zanima?
Vredi li ga kupiti za usnimavanje analognih instrumenata i vocala.
Rec je o buducem zvanicnom delu studija gde ne bi trebalo da stoji comp, razumes me vec zasto...
dvuckovic
08-02-2005, 03:38 PM
Mi koristimo 2 komada za snimanje koncerata, 48 kanala. Za te svrhe nije lose, mada vjerovatno nikad ne bih snimao na njima u studiju, mislim da ti ipak nije neki kvalitet...
Sprava je jako stabilna, ima svoj file system, moze da snima 10 sati, a da ne padne. nema nikakav GUI za editing, sve se radi sa prednje ploce. Nazad ima 10 Mbit ethernet, i na spravi se podize FTP, tako da mozes mrezom da iskopiras fajlove na PC ili Mac. Jedina glupost je sto je to toliko sporo da ako imas veliki broj kanala ti je lakse da to usnimis real time, nego da kopiras fajlove. Imas i opcioni FireWire, na koji nakacis HD, pa to ide mnogo brze. To kupi obavezno. Oba diska su Hot-swap.
Sta jos?
idekius
09-02-2005, 11:52 PM
Ako te pali rad sa veeeelikim analognim mikserom, a Alesis ce ti glumi trakasa - superiska!
I jos ako imas milju i po evra :D
Ma pali me to da ne kupujemo Cubse, win xp... + neku zvucnu + ovo + ono... Nego ,he he, snimis pevaca @ gitaristu @ sl. pa to odneses kuci u podrum i pripalish mashinu :-)
idekius
10-02-2005, 06:41 AM
Mi koristimo 2 komada za snimanje koncerata, 48 kanala. Za te svrhe nije lose, mada vjerovatno nikad ne bih snimao na njima u studiju, mislim da ti ipak nije neki kvalitet...
Sprava je jako stabilna, ima svoj file system, moze da snima 10 sati, a da ne padne. nema nikakav GUI za editing, sve se radi sa prednje ploce. Nazad ima 10 Mbit ethernet, i na spravi se podize FTP, tako da mozes mrezom da iskopiras fajlove na PC ili Mac. Jedina glupost je sto je to toliko sporo da ako imas veliki broj kanala ti je lakse da to usnimis real time, nego da kopiras fajlove. Imas i opcioni FireWire, na koji nakacis HD, pa to ide mnogo brze. To kupi obavezno. Oba diska su Hot-swap.
Sta jos?
Hmmm... Znaimljivo zvuci...
Deki, da li za tu kintu postoji jos neko resenje koje smatras boljim? Uslov je dakle da sprava mora da radi nezavisno od racunara, a da se trake kasnije kopiraju u racunar...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.