PDA

View Full Version : Controller klavijature me muci

ANITA
07-02-2005, 01:21 AM
Problem je slijedeci!

Kad sviram svoj Roland XP i snimam midi, on povremeno zna zadrzati notu nakon sto je ja pustim!! I tako ostane i snimljeno!!! Znaci jednostavno midi signal u komp stigne kao da ta neka nota traje 1 dobu, a traje jednu 16-nku npr. Izmedu ostalo su note normalno... samo se nade tu i tamo ta jedna koja traje i traje....

U cemu bi tu sve mogao biti problem?! Da li u midi signalu ili samom kontroleru? Ovo vec postaje sve veci problem. Ima tko kakvu ideju?

lesha
07-02-2005, 02:30 AM
najpre proveri kabl... probaj da nadjes neki drugi, po mogucstvu nov..

SandRob
07-02-2005, 08:40 AM
Problem je slijedeci!

Kad sviram svoj Roland XP i snimam midi, on povremeno zna zadrzati notu nakon sto je ja pustim!! I tako ostane i snimljeno!!! Znaci jednostavno midi signal u komp stigne kao da ta neka nota traje 1 dobu, a traje jednu 16-nku npr. Izmedu ostalo su note normalno... samo se nade tu i tamo ta jedna koja traje i traje....

U cemu bi tu sve mogao biti problem?! Da li u midi signalu ili samom kontroleru? Ovo vec postaje sve veci problem. Ima tko kakvu ideju?

obicno rolandove klavijature, po difoltu salju 'midi clock'. to je oooogroman lanac midi informacija, koje znaju zbunit konpjuter.
pogledaj u parametrima pod 'clock ext' i 'clock int' i to podesi.

Mogli
07-02-2005, 09:34 PM
To je bas korisna informacija! Imao sam slican problem, ali sa Korgom! Sad se vec duze vreme to ne desava.

cipela
07-02-2005, 10:12 PM
Problem je slijedeci!

Klavijatura nije. I kod mene se to dogodilo par puta pa sam cak morao zaustaviti SX. Ali, to mi se nije dogodilo u zadnjih par mjeseci. Jel ti se to dogadja na odredjenom instrumentu (software) ili na bilo kojem? :roll:

Mogli
07-02-2005, 10:45 PM
Lepo je od tebe sto hoces da se izmiris sa Anitom, ali klavijatura - jeste! Procitaj malo pazljivije Sandrov post!

ANITA
08-02-2005, 04:06 AM
Lepo je od tebe sto hoces da se izmiris sa Anitom, ali klavijatura - jeste! Procitaj malo pazljivije Sandrov post!

O, Mogli, Mogli... :rotfl:

A sto si napravio s tim Korgom da problem nestane? Prodao ga? :roll: :D

Mogli
08-02-2005, 10:32 AM
Nabavio sam kabel Pc to host jer to moja klavijatura podrzava, zatim instalirao istoimeni program na racunaru i klavijaturu u njenom sistemu podesio prema uputstvu iz programa. Pogledaj da li imas sa zadnje strane ulaz u sint koji se tako zove?

SumAnuT
08-02-2005, 09:31 PM

lepo je od tebe shto bacash svadju u prvi plan? :?

Mogli
09-02-2005, 12:39 AM
Ja o pomirenju...ti o svadji... :roll:

ANITA
09-02-2005, 08:07 AM
Decki.... nemojte zapocinjati! SVe je ok! :D :D

nitko se ovdje ne svada. NEgo reci mi mogli gdje ti je ona pjevacica sa balonima? :wink:

Mogli
09-02-2005, 09:35 AM
U Osijeku u diskoteci OX! Tamo mi radimo, a ona pravi euforiju kad se pojavi na bini! Sad cemo praviti nove fotke, pa cu jednu da uploadujem, ali ces morati smanjiti rezoluciju na monitoru, jer ti inace te dude nece stati u ekran! :D