View Full Version : Evo svima
ANITA
05-02-2005, 02:05 AM
Vecina vas je vec cula moje stvari, ali evo za ostatak koji nije a volio bi.
Zanr: orkestralna glazba za film/tv...
1. http://www.streamload.com/korg01/OAF
pass = +++++++
2. http://www.geocities.com/............
07-02-2005, 01:06 AM
Nisam je imao gdje dignuti sem na rumski server...nadam se da admini nemaju nista protiv.
All for you
www.rumski.com/razno/all-for-you-320-21prosinac.mp3
Treba samo cuti :wink: !
Anita, ako ti nije mrsko, navedi sta je od ovih instrumenata samplebased, a sta zivo! Pozdrav!
ANITA
07-02-2005, 01:13 AM
Pa koji admini? Diviner, sto jos uvijek zaje***** ? :D
Sto mislis jel svi ljudi tak nazivaju svoje pjesme?
imam pun hard pjesama koje se zovu ovako...
anita-2-veljaca, anita-31-12, anita 26-8 itd, itd.. prvo sam krenula sa nazivima NOCNA dok nisam skuzila da uvijek radim po noci i da ce se onda sve zvati nocna. No dobro.
Jel ti se svida all for you? Vidis sto zene rade kad su sretne (ne smijem sad u detalje :wink: ali znas vec kad su zene najsretnije)?
Bye, admine!
zvincic
07-02-2005, 06:54 PM
svatko ima svoj sistem :)
kod mene su idejice pa redom....od 1 do 40-tak :lol:
cevap
08-02-2005, 07:59 AM
2-12-anita-256 - Svidja mi se, jedino sto bash ne volim zvuk klavira, mislim chuo sam i boljih. Da li mozes da ubacish drugi?
all-for-you-320-21prosinac - zgodno, steta sto je prekratko :cry:
ANITA
08-02-2005, 10:54 AM
To je jedini klavir koji se uklopio... drugi su privlacili paznju na sebe pretjerano... a to nisam htjela... ovako mogu tu i tamo odsvirati nesto brzo, a da to ne boli usi kao kad je neki bright klavir....
Problem je u tome sto mi kad ovdje slusamo stvari jedni od drugih neprestano imamo ukljucen um koji bi nesto mijenjao (unaprijedio itd...). A jesmo komplicirani.... :wink: :D Ne bi tako slusali da ne znamo da je nase....
A kratka je, da.... :D
diviner
08-02-2005, 12:53 PM
Pa koji admini? Diviner, sto jos uvijek zaje***** ? :D
imam pun hard pjesama koje se zovu ovako...
anita-2-veljaca, anita-31-12, anita 26-8 itd, itd.. prvo sam krenula sa nazivima NOCNA dok nisam skuzila da uvijek radim po noci i da ce se onda sve zvati nocna. No dobro.
Jel ti se svida all for you? Vidis sto zene rade kad su sretne (ne smijem sad u detalje :wink: ali znas vec kad su zene najsretnije)?
Bye, admine!
Naravno, da mi se svidja...nego, nisi mi odgovorila na pitanje...sta su u ove dvije stvari zivi instrumenti, a sta semplovi. Pretpostavljam da si vecinu stvari aranzirala i programirala, pa bih da skrenem svima paznju na kolicinu strpljenja, provedenog vremena, znanja i entuzijazma koji je potreban da se ovakve stvari stvore...Siguran sam da 99% domacih poznati producenata ne bi znalo aranzirati ovoliku orkestru, jer su svi sljepo navikli na gotove proizvode (aka stylus, loop-ovi, gotovi synthovi), i apstraktne tvorevine (u smislu, spontano, nabadamo, na kraju sta ispane, ispane, vrticemo to po hiljadu puta na glavnim televizijama pa ce biti hit, makar i na 5 dana). Ako ovako nastavis, siguran sam da ces iskrciti put ka vrhu (nemoj samo biti toliko nezahvalna prema sebi, pa odluciti svoju karijeru graditi ovdje).
Uskoro cu ti dostaviti i svojih par sugestija, cim "pjesmice" malo bolje upoznam...
Sto se tice administriranja, tu pricu smo zavrsili...neki su iskoristili moju dobru volju, ugnjezdili se, da bi mi poslije pametovali i podje******...svidjela im se vlast, pa svoju guzicu ne znaju da maknu...sta ces klasicno nasa posla...nebitno sasvim
ANITA
08-02-2005, 03:27 PM
Hvala Diviner! :D
Sve su samplovi! ... Solo instrumenti (vln, cello) planiram zamjeniti zivima (zato sam i kupila mic!!) uskoro.
Znam da se radi samo o terminu (rijeci) ali programiranje mi uopce nije izraz za ono sto radim! Jer ja sve odsviram sama.... ne upisujem note.... znam da se tako kaze, ali to zvuci tako hladno, podsjeca me na c++. :wink: :D
I u tome lezi strasna razlika! Odsvirano ili upisano u notni editor!
Ne mogu reci da sam ja nesto programirala. Eh, kako kompliciram sad, ha? 8)
lesha
08-02-2005, 08:21 PM
evo i ja da dodam par reci...
prvo moram da kazem da pojma nemam o produciranju klasicne (orkestralne) muzike, ali iako slusam elektroniku verujem da sam dovoljno muzikalan... elem..
sto se tice kompozicije, zaista mi se svidela... puno emocija..
sto se tice aranzmana, mislim da si odradila dobar posao s obzirom da su u pitanju semplovi. stvarno ne znam kako bi sve to trebalo da izgleda i zvuci uzivo... samo pretpostavljam...
jedino mi se ne svidja sto u 42. sekundi ulece usna harmonika (ili nesto sto lici na nju) koja uopste ne pripada kompoziciji.... bolje bi bilo da je na njenom mestu chimes ili crash koji si iskoristila na 1:05...
zvuk je kod glavnih instrumenata ok, ali je kod pratecih zamucen. znam zasto si to uradila, ali mislim da bi celokupan zvuk trebao biti malo svetliji... sto se vec da uraditi u masteringu..
klavir je mogao biti malo jasniji i onda bi mogla probati da ga utisas... ipak mislim da je ovaj koji si izabrala vise za neki oldschool jazz..
joj, ja te samo kritikujem :D
ponavljam, ovakva muzika nije moja specijalnost, pa moze biti da u necemu nisam u pravu..
pozdrav
SumAnuT
08-02-2005, 09:32 PM
meni se iskreno ne svidja ... i mislim da bi kod ovakve muzike vishe trebala da obratish pazhnju na emocije tj melodije i prichu nego na to koje je boje instrument ...
ps. sorry ako sam grub ... ali ja ne znam drugachije da komentarishem pesmu sem da budem totalno iskren ... i vishe sam je kao shto i moj shturi post pokazuje prokomentarisao kao slushalac nego kao producent ... postho to realno i nisam ... pogotovo ne kada je u pitanju ovakva muzika :)
pps. dovorim o pesmi all for you
Nocni
08-02-2005, 10:15 PM
Vec sam rekao da nemam pojma kako se dobro vino pravi, ali kad ga kusam cesto pogodim je li bas dobro ili nije. Doduse u slusanju muzike uzivam svaki dan, a u vinu uglavnom samo prigodno.
Meni ovdje i melodija i emocija ima za izvoz.
21. prosinac je vjerojatno kvalitetnija, ali mi kao profesionalnom slusatelju muzike izgleda previse tuzna, nocna je po mom ukusu, relaksirajuca, kao knjiga sa sto prica.
Evo ovako, sada sam i ja konacno "normalno" poslusao...
Uglavnom mi se sve svidja....ono sto ipak odaje semplove je preterana upotreba onih slurova (ili kako bi to vec bilo na "nasem") koji svaki put zvuce isto (zato sto su semplovani jelte)...ovo sam primetio u poredjenju sa "zivim" kompozicijama kod kojih je to daleko manje u upotrebi (kod ansambla)...ovo se odnosi na All for you...
Druga primedba je produkcija...sve mi je nekako bucno (za klasicnu muziku) i sam dinamcki opseg mi je manji nego kod "pravog" orkestra...(da se drugacije izrazim - manja je razlika izmedju tisih i glasnijih delova)...
Ovo su uglavnom sitnice.........stvarno je odlicno odradjeno...
edit:
jos uvek nisam siguran za ovo drugo....ovo sve pisem posle nekog mixanja tako da vise ni sam ne znam... :?
SumAnuT
08-02-2005, 10:53 PM
povlachim rech!!!
kada su emocije u pitanju teshko je ponekada otkriti shta je u pitanju :) mene je ustvari smorilo to shto ovo previshe kratko traje ... preslushao sam josh nekoliko puta i skapirao sam o chemu se radi ... taman upadnem u tok pesme i sve mi se prekine i onda jelte postanem nezadovoljan :shock:
ANITA
09-02-2005, 08:43 AM
Ovo su uglavnom sitnice.........stvarno je odlicno odradjeno...
edit:
jos uvek nisam siguran za ovo drugo....ovo sve pisem posle nekog mixanja tako da vise ni sam ne znam... :?
SLUR - moguce da sam pretjerivala sa njime. DA, slazem se! :lol:
DINAMICKI OPSEG - je jednolican jer ustvari odgovara emociji pjesme. Nego te vjerojatno buni to sto sam koristila "krive" instrumente. ODnosno trebala sam uzeti neki CHAMBER a ne orkestar. Ali nisam imala takve samplove tad, a sad mi se to vise ne mijenja.
Uskoro cu ti poslati nesto gdje sam STVAAARNO postigla dinamiku kakvu do sad nisam uspjela sa samplovima.
ANITA
09-02-2005, 08:56 AM
meni se iskreno ne svidja ... i mislim da bi kod ovakve muzike vishe trebala da obratish pazhnju na emocije tj melodije i prichu nego na to koje je boje instrument ...
ps. sorry ako sam grub ... ali ja ne znam drugachije da komentarishem pesmu sem da budem totalno iskren ..
Sto da ti ja kazem? Grub ili ne? To je tvoja stvar. Kao i brzopletost jer kasnije sve povlacis.
Ti meni govoris o tome da nedostaje emocije u pjesmi u kojoj niceg drugog ni nema sem emocije! :D
Ja, dragi moj Sumanut imam dovoljno kompleksan um da uspijevam obratiit paznju i na boju instrumenta i na emociju pjesme. Nema tu ILI.
Iskrenost?!! Sto je uopce iskrenost? Necije trenutno stanje? NEciji trenutan stav? SVe sto nekom padne na pamet je iskrenost? Drugi dan je iskrenost nesto drugo?
SLUR - moguce da sam pretjerivala sa njime. DA, slazem se! :lol:
:)
DINAMICKI OPSEG - je jednolican jer ustvari odgovara emociji pjesme. Nego te vjerojatno buni to sto sam koristila "krive" instrumente. ODnosno trebala sam uzeti neki CHAMBER a ne orkestar. Ali nisam imala takve samplove tad, a sad mi se to vise ne mijenja.
I jeste to....pogotovu sto sam se u poslednje vreme navukao na one Vienna Chamber Stringse ;)
Uskoro cu ti poslati nesto gdje sam STVAAARNO postigla dinamiku kakvu do sad nisam uspjela sa samplovima.
To je ipak car dostici sa semplovima...to je po meni podjednako bitno kao i ovo ostalo...
diviner
09-02-2005, 01:10 PM
Necu biti zlocesta, ali od kuda vama ideja da mene zanimaju komentari bas od svakog tko ovdje moze skinuti moje stvari?!! :shock: :roll:
Ja vjerovatno nisam prava osoba koja bi ti trebala skrenuti paznju da burnim reagovanjem (pa ja sam pa gori 100 puta od tebe :) ) ponekad kazes i nesto sto ti nikako ne stoji kao, po meni, izuzetnoj osobi, i tako pokvaris svacim izazvano divljenje onih koji o tebi misle da si zaista nesto posebno...Mislim da si pretjerano reagovala, jer prosto, kada su uzroci istog minorni i nebitni, cijela stvar prosto gubi smisao...
Drugim rjecima...ako prosto neko ne razumije ono sto radis, onda ili mu potanko sve objasnis, ili budes sretna zbog njega i njegovog neznanja (jer kada ne razumije sto sta, vjerovatno sa tim nema ni problema).
Sto se tice programiranja, u pravu si...u tvom slucaju to nije pravi termin.
ANITA
09-02-2005, 02:03 PM
A, da, tocno! Ja burno reagiram i to je tako! Kazem svakakve grozote u afektu.... znam... tako sam izgubila mnoge prijatelje tijekom svog zivota. I sto da kazem na to?! Jedino kako da to ispravim je svim drugim sto im pruzam inace. Valjda je to dobro vece od zlog.
Dobro je znati da imam dane kad sam izvan sebe i mozda mi zabraniti tih dana da dolazim na forum. :roll: Obavijestit cu administratore da mi svakog 8-17.og u mjesecu onemoguce dolazak ovdje. Do tada, slicica ratnice dovoljno govori. Ovo je samo MOZDA sala.
Sto se onog sveg tice! Bilo je jutro.... ne volim jutra.... blago receno... Znaci poanta je kao sto sam rekla ne zanima me kome se svida kome ne... ali ne mora me onaj kojemu se ne svida o tome obavjestavati jer nema nikakve svrhe osim da me u osjetljivim momentima razljuti.
Mene cjelokupna ta svijest sugeriranja totalno zivcira. Joj, ja bi ti ovdje gitaru umjesto klavira, a umjesto truba bi violine itd itd.... Pa pobogu, ono sto radimo je valjda izraz nas samih a ne nekakvih slucajnih tvorevina pa mi se slucajno ucitala truba umjesto violoncela jer je.. ne znam... netko slucajno kliknuo....
Ne volim sve te stvari. Mnogi ce reci da se trebam priviknut na to sve.. bla, bla... Ma sve je to ok. Trebamo se mi na mnoga sranja u zivotu priviknut. Ali ja samo iznosim svoje misljenje. Nikoga to nece sprijeciti da iznosi svoje.
Dati nekome priliku da te komentira je za mene velika stvar! Zato sam to napravila ranije svjesno i pazljivo! A ne ovako usput ovdje gdje se svi samo pravimo pametni jedni drugima.
Stavila sam kao avatar ratnicu tako da znate da sam sada u ratnickom raspolozenju. :D
Izbrisala sam tamo djelove koje sam izrekla u afektu. Nikakve svrhe od njih ionako.
SumAnuT
09-02-2005, 08:24 PM
vidi anita ... pokushaj da razumesh ... preslushao sam pesmu ... i kada se zavrshila moj utisak je bio ... bezveze ... ne znajuci zashto ... posle sam preslushao josh koji put i shvatio da je bezveze to shto prekratko traje a ne shto je sama po sebi bezveze ... pa sam se ispravio ... samo sam ti preneo osecanje koje je pesma ostavila u meni poshto sam je prelsuhao ... ja i dalje kada je preslusham dobijem taj bezveze osecaj ... ali je to verovatno zato shto pesma prekratko traje a ne zato shto je losha ... pa se nisam bash ispravio vec sam isprecizirao zakljuchak ...
naravno da svachije mishljenje nosi razlihcitu tezhinu ali okachila si pesmu da bi je prokomentarisali a ja sam eto hteo da cujem kako zena komponuje poshto do sada nisam imao priliku pa me znatizhelja ponela ... pa kad sam vec preslushao osecao sam se malo duzhnim da dam neki komentar ...
zakljuchak: pesma ima emocije ali sve to mnogo brzo prodje tj. kratko traje pa se onda nekako covek oseca prevarenim :)
poz
ANITA
09-02-2005, 10:24 PM
vidi anita ... pokushaj da razumesh ... preslushao sam pesmu ... i kada se zavrshila moj utisak je bio ... bezveze ... ne znajuci zashto ... posle sam preslushao josh koji put i shvatio da je bezveze to shto prekratko traje a ne shto je sama po sebi bezveze ... pa sam se ispravio ... samo sam ti preneo osecanje koje je pesma ostavila u meni poshto sam je prelsuhao ... ja i dalje kada je preslusham dobijem taj bezveze osecaj ... ali je to verovatno zato shto pesma prekratko traje a ne zato shto je losha ... pa se nisam bash ispravio vec sam isprecizirao zakljuchak ...
Covjece, pa ne mora se tebi svidati ono sto ja radim!!! :shock: Ono u cemu je poanta bila da ako ti se ne svida, koja je svrha toga da to MENI kazes?
naravno da svachije mishljenje nosi razlihcitu tezhinu ali okachila si pesmu da bi je prokomentarisali
Ja nisam okacila pjesmu da bi je prokomentirali!!! Ja sam ranije kad sam htjela komentar to jasno naglasila. Ja imam svoju pjesmu gdje okaciti da dobijem prave kritike. Stvarno me ne zanima misljenje bas svih clanova foruma. Bez uvrede. :roll:
Moj sam tekst na pocetku je lijepo naznacio da sam vam tu stavila da zadovoljim znatizelju svih kad sam vec to stavila na drugi forum da zadovoljim i njihovu.
GDje to pise da se podrazumijeva da kad se stavi nesto na promociju radova da se trazi i komentar na to?!! To je neko nepisano pravilo?! Ja to pravilo nisam potpisala i ne slazem se sa njim. Covjek jasno kaze i opise svoju pjesmu i gotovo uvijek trazi komentar i to na koji segment npr. Ja to nisam napravila. Znaci, podrazumijevanje tu ne postoji.
zakljuchak: pesma ima emocije ali sve to mnogo brzo prodje tj. kratko traje pa se onda nekako covek oseca prevarenim :)
poz
Pjesma kratko traje, orgazam kratko traje... to ne znaci da je bezveze. :D Mozda je tebi bezveze jednostavno zato sto je, ne trebas traziti objasnjenje! Zasto ti ne bi bila bezveze?!
POANTA je da nema svrhe da meni kazes da ti je bezveze s obzirom da te uopce nisam pitala sto mislim (nikoga, a posebice ne direktno tebe pa da se osjecas obaveznim nesto reci).
DA LI VI LJUDI UOPCE RAZUMIJETE POANTU ONOGA STO VAM JA GOVORIM?
Kad mi netko kaze npr.. daj promjeni klavir u gitaru - to nije nesto sto bi me uvrijedilo. Ali bi me naljutilo! Zasto? Zato sto od kud tebi pravo da mislis da bi ja nesto u svojoj kreaciji mijenjala radi tvog ukusa? Da se pofarbam u crveno? Povecam grudi? Smrsavim? Zdebljam? Ljudi moji, to su intimne stvari kao i odabir instrumenata i svake jebene note koju odsviram.
Stoga, jednostavno ne podnosim da netko tko nije uistinu dozivio istinsko stvaralastvo smatra olakim meni govoriti sto da ovdje ili ondje! Mozda i ja imam predrasude, ali to dopustam samo ljudima koji znaju daaaleko vise od mene a i tada dobro promislim sto govori njihov ukus i stil a sto je cinjenicno stanje.
Kao sto rekoh! Ok mi je cuti nesto konstruktivno. Kad zatrazim. Ovako inace. Bezveze. Od svih koji naidu na rumski? Ni slucajno! Od onih kojima se ne svida a da razlog nije po mene konstruktivan - ne zanima me!
Postoji masu vrhunske glazbe koja se meni ne svida. Ne pada mi na pamet to ljudima ici govoriti. Tko sam ja da ocjenjujem nesto sto trenutno ne razumijem?
Gianfranco
09-02-2005, 10:45 PM
Bravo!
Nisam jos cuo pesmu,upravo skidam,ali bravo!!! :lol:
cipela
09-02-2005, 10:53 PM
Jel ovo sto je velikim slovima znaci da galamis? :?
mirzaa
09-02-2005, 11:08 PM
da galami jer samo kenjate ne?to. meni je ok. dobro mi zvu?i. iako to nije moj ?ir pa vi?e gledam sa produkcijske strane.
anita kip ap d gud vrk
Gianfranco
09-02-2005, 11:21 PM
Cuje se da fali vise topline instrumetima,sto ce se dobiti sa real instrumentima,odgovarajucim pre-ampima itd...
Da batalimo to,uopste ne smeta mi izbor ni jednog instrumenta,ima puno emocije,volim ovakvu muziku (omiljena klasicna mi je "Scent of a woman"),koja je idealna za vodjenje ljubavi...
Anita samo napred...
Gianfranco
09-02-2005, 11:26 PM
I da...
Ono na 42.-43. sekundi mi se jako svidja.
ANITA
10-02-2005, 12:20 AM
Bravo!
Nisam jos cuo pesmu,upravo skidam,ali bravo!!! :lol:
Hm.... :?
ANITA
10-02-2005, 12:24 AM
Jel ovo sto je velikim slovima znaci da galamis? :?
Jooj, cipela, ti si posljednja osoba koja mi treba biti u blizini kad vichem. :wink: :D
Vicem jer ne kuzite poantu i svrhu mog vikanja!
Necu puno duljiti, evo kako se trebaju komentirati pjesme kad netko zeli komentar.
__________________________________________________ _
Znaci, evo po uzoru na pravi princip davanja kritika koje imaju neku svrhu postojanja uopce. Malo sam skratila...
1. KOJI JE ZANR NAJBLIZI PJESMI KOJU STE CULI?
2. DA LI TAJ ZANR I INACE SLUSATE?
3. PREPORUCEN NASLOV PJESME
Sad od 1-5 davati ocjene.
1. DA LI BI ZELJELI JOS NESTO CUTI OD OVOG IZVODACA, SKLADATELJA, producenta...?
2. MARKETABILNOST MATERIJALA
3. EMOCIJA, ENERGIJA
4. SNIMAK
5. MIX
6. PRODUKCIJA
7. ORKESTRACIJA
8. ARANZMAN
9. KOMPOZICIJA (struktura, melodicnost...)
10. VOKAL
11. INSTRUMENTALISTI
U pop glazbi
12. KVALITETA REFRENA (hook)
13. PRIJELAZ izmedu STIHOVA, REFRENA, MOSTOVA
14. PROGRESIJE AKORADA, HARMONIJA
15. ORIGINALNOST GLAZBE
16. CJELOKUPNA OCJENA
POZITIVNI KOMENTARI:
KONSTRUKTIVNI KOMENTARI:
10-02-2005, 12:32 AM
Posto mi se cini da nisi razumela na sta se odnosi moje "bravo" !?
Odnosi se na to da i mene nerviraju komentari tipa trebao si da stavis to a ne to...
I meni se desava da mi kazu da im se nesto ne svidja,a meni je upravo to do jaja!
Ne volim ljude koji previse "znaju" u muzici,vise volim buntovnike koji ce da urade nesto novo i nisu ograniceni nikakvim pravilima u komponovanju,aranziranju itd...
ANITA
10-02-2005, 01:01 AM
Posto mi se cini da nisi razumela na sta se odnosi moje "bravo" !?
Odnosi se na to da i mene nerviraju komentari tipa trebao si da stavis to a ne to...
I meni se desava da mi kazu da im se nesto ne svidja,a meni je upravo to do jaja!
Ne volim ljude koji previse "znaju" u muzici,vise volim buntovnike koji ce da urade nesto novo i nisu ograniceni nikakvim pravilima u komponovanju,aranziranju itd...
Ok. :D Uf, ja sam mislila da sam zazvucala kao da mi treba govoriti bravo prije nego sam to zasluzila. To bi mi bilo grozno.
Jaaako sam naostrena ovih dana!! Trebam napraviti klasiku, ja napravim ovo... i sad nemam nista ljudima za poslat. Ali to je izaslo iz mene tad i sto sad mogu.. skladat na silu?
http://www.geocities.com/filip_zganec/anita-5-2.novo.mp3
Stavila sam vec pod pomoc oko odabira zanra da vidim ima li sanse da prode....
SumAnuT
10-02-2005, 02:28 AM
Covjece, pa ne mora se tebi svidati ono sto ja radim!!! :shock: Ono u cemu je poanta bila da ako ti se ne svida, koja je svrha toga da to MENI kazes?
naravno da svachije mishljenje nosi razlihcitu tezhinu ali okachila si pesmu da bi je prokomentarisali
Ja nisam okacila pjesmu da bi je prokomentirali!!! Ja sam ranije kad sam htjela komentar to jasno naglasila. Ja imam svoju pjesmu gdje okaciti da dobijem prave kritike. Stvarno me ne zanima misljenje bas svih clanova foruma. Bez uvrede. :roll:
Moj sam tekst na pocetku je lijepo naznacio da sam vam tu stavila da zadovoljim znatizelju svih kad sam vec to stavila na drugi forum da zadovoljim i njihovu.
GDje to pise da se podrazumijeva da kad se stavi nesto na promociju radova da se trazi i komentar na to?!! To je neko nepisano pravilo?! Ja to pravilo nisam potpisala i ne slazem se sa njim. Covjek jasno kaze i opise svoju pjesmu i gotovo uvijek trazi komentar i to na koji segment npr. Ja to nisam napravila. Znaci, podrazumijevanje tu ne postoji.
poz
Pjesma kratko traje, orgazam kratko traje... to ne znaci da je bezveze. :D Mozda je tebi bezveze jednostavno zato sto je, ne trebas traziti objasnjenje! Zasto ti ne bi bila bezveze?!
POANTA je da nema svrhe da meni kazes da ti je bezveze s obzirom da te uopce nisam pitala sto mislim (nikoga, a posebice ne direktno tebe pa da se osjecas obaveznim nesto reci).
Kad mi netko kaze npr.. daj promjeni klavir u gitaru - to nije nesto sto bi me uvrijedilo. Ali bi me naljutilo! Zasto? Zato sto od kud tebi pravo da mislis da bi ja nesto u svojoj kreaciji mijenjala radi tvog ukusa? Da se pofarbam u crveno? Povecam grudi? Smrsavim? Zdebljam? Ljudi moji, to su intimne stvari kao i odabir instrumenata i svake jebene note koju odsviram.
Stoga, jednostavno ne podnosim da netko tko nije uistinu dozivio istinsko stvaralastvo smatra olakim meni govoriti sto da ovdje ili ondje! Mozda i ja imam predrasude, ali to dopustam samo ljudima koji znaju daaaleko vise od mene a i tada dobro promislim sto govori njihov ukus i stil a sto je cinjenicno stanje.
Kao sto rekoh! Ok mi je cuti nesto konstruktivno. Kad zatrazim. Ovako inace. Bezveze. Od svih koji naidu na rumski? Ni slucajno! Od onih kojima se ne svida a da razlog nije po mene konstruktivan - ne zanima me!
Postoji masu vrhunske glazbe koja se meni ne svida. Ne pada mi na pamet to ljudima ici govoriti. Tko sam ja da ocjenjujem nesto sto trenutno ne razumijem?
jebote :)
pa shto ne vicesh na ove shto su komentarisali kako je dobro nego bash na mene koji sam posle 5 komentara da je dobro i da im se svidja ... logichno usvojio takvo ponashanje pa i ja prokomentarisao kompoziciju :)
missim izvini shta da ti kazhem :)
pozdrav ... i kad ce vishe taj tutorial o sviranju? :D
ANITA
10-02-2005, 02:34 AM
Koji tutorial o sviranju? :roll:
I daj please smanji ove citate, cijelu stranicu zauzimaju!!! :D
Ma nisam ja (samo) na tebe vikala, nego si ti posluzio kao primjer pa sam vikala na sve ljude ovoga svijeta koji tako sto rade. :D :D Nisi me toliko TI razljutio koliko taj obrazac ponasanja. Sto me opet ne kuzis ni sad? :D
ANITA
10-02-2005, 02:37 AM
Da batalimo to,uopste ne smeta mi izbor ni jednog instrumenta,ima puno emocije,volim ovakvu muziku koja je idealna za vodjenje ljubavi...
Anita samo napred...
Ova je nastala nakon ..hm.... upravo inspirirana vodenjem ljubavi..... :wink: :D
SumAnuT
10-02-2005, 02:49 AM
Koji tutorial o sviranju? :roll:
skale, lestvice ... reche da cesh napisati tutorial o tome onda kada sam ja otvorio onaj tabloidni topic o tome kako ne znam da sviram a pravim muziku :D
ANITA
10-02-2005, 02:55 AM
Cekaj, ti hoces reci da je za moju glazbu dala komentar "bezveze" osoba koja ne zna ljestvice?! Uff.... sad mi je lakse.... :rotfl:
Salim se.
Nego, stvarno, sto bi to nekoga zanimalo uopce? u tom slucaju budem cim stignem. Poslije 15.og.
SumAnuT
10-02-2005, 02:57 AM
to shto ne znam ljestvice ne znachi da ne znam da sviram :)
SumAnuT
10-02-2005, 03:00 AM
pa mene bi veoma interesovalo ... znachi najosnovnije osnove u muzici ... sem ako ovom forumu nije ispod chasti da se jedan takav tutorial nadje na njemu ... ako jeste razumem potpuno zashto i naravno ne bunim se ... ali ako admininemaju nishta protiv ako ti nije problem nahskrabaj neshto molim te :!:
ANITA
10-02-2005, 03:01 AM
to shto ne znam ljestvice ne znachi da ne znam da sviram :)
Tocno. Slazem se. Ali to takoder znaci da jos nemas potrebno znanje sa kojim bi percipirao cjelokupnu tvorevinu nekoga tko ga ima.
ANITA
10-02-2005, 03:03 AM
pa mene bi veoma interesovalo ... znachi najosnovnije osnove u muzici ... sem ako ovom forumu nije ispod chasti da se jedan takav tutorial nadje na njemu ... ako jeste razumem potpuno zashto i naravno ne bunim se ... ali ako admininemaju nishta protiv ako ti nije problem nahskrabaj neshto molim te :!:
Budem.
Starter*
10-02-2005, 03:14 AM
Gledao sam danas nekog tipa na TV...dosao iz indije i svira sa gudackim quartetom...ovim tipovima trebalo skoro 2 godine da navezbaju sve jel tip nema note nego sve iz glave...a da muka bude veca skoro je nemoguce notno zapisati njihovu tradicionalno muziku...
goasia
10-02-2005, 05:55 PM
Evo i ja sam skinuo All for you ,pa evo mog misljenja :pesma je emotivna ,duboka ,dirljiva,svidja mi se orkestracija ... okrece mi se u winampu i imam utisak da bi pesma trebala duze da traje da se tema razvuce da jednostavno pustis slusaoca do oseti taj "taste" ,da ga dodirne i da ga drzi , da se udubi ... sjajna podloga za neku filmsku scenu , ali za slusanje mora biti duza ,jednostavno, upakovano je previse u tih 2 minuta.. ali takve se greske dogadjaju verovatno svima jer pri mikroskopskoj obradi aranzmana , vrteci sekvence, izgubimo orijentaciju ,koliko sta da doziramo ... inace all my respect ...
postavio sam nesto slicno ,doduse to je ustvari pocetak jedne chillout teme gde sam recimo koristio neku klasicnu orkestraciju sa elektronskim elementima ... cekam repliku :-)))
http://www.goasia-project.com/private/crossways.mp3
pozdrav
ANITA
10-02-2005, 07:32 PM
8) Skinut cu i poslusati tvoju stvar!
Nije greska sto je pjesma kratka! Ta pjesma je ustvari uvod u jednu drugu.... :wink: Ali ta druga u koju treba uci mi se ucinila drugacija po energiji, atmosferi pa se dvoumim bi li ih ipak spojila. Ali,znaci to je bila inicijalna ideja... jer su akordi isti (klavir)... neke se melodije preklapaju..
Vidjet cemo to.
Ponekad sam i ogranicena onime sto se trenutno potrazuje. Npr. sad su trazili nesto s kratkim uvodom pa velikim upadom sa hrpom percussiona i brzo vracanje "kuci"... tako su otprilike opisali. I sad ja moram znaci dodavat percussion... modificirati ono sto vec imam da bi imala vece sanse proci kod njih. A to onda nekom drugom moze izgledati kao "greska" ako gleda sa nekog drugog aspekta.
Tako da je upravo onako kako si rekao.. za film ok.. za slusanje prekratko. I slazem se!
All for you je meni produkcijski puno losija od druge koju imate za skinut. Ima mozda jacu emociju.... ali nekako mi je mutna... nastala je preko noci... premalo puhacih sam koristila (za ostrinu i svjetlinu)....
no dobro.... dovoljno je dobra a ja zelim raditi dalje i drugo i jos i jos.... :D
nixylive
10-03-2005, 02:58 AM
Uzmi procitaj knjigu "Teorija muzike" by Marko Tajcevic, a imas na kraju knjige za prvi razred nize muzicke lestvicu. Takodje je neko postovao link na forumu ka nekom sajtu gde ima svi akordi i sl.
nixylive
10-03-2005, 03:05 AM
a da muka bude veca skoro je nemoguce notno zapisati njihovu tradicionalno muziku...
Hehe, nemoguce zapisati :)
Anita, ucini za moju dusu i ako si zavrsila pesmu anita-5-2.novo postavi je celu jer imam osecaj da je odlicna i da bi mi se mnogo svidela, jer ovo sto sam cuo u ovih 17 sekundi mi se mnogo svidja.
Znam da si rekla da ne zelis komentare od svih, ali ipak da kazem :) za no name pesmu od 4:19 minuta :wink:
Objektivno gledano, pesmica je stvarno super, pogotovu za film kao sto rekose, recimo mogla bi da se uklopi u, sad da brzo procenim, recimo u nekom vrtu ili u sumi tipa Robin Hud i to recimo neki Engleski film ili bar sa Engleskim glumcima i naglaskom :) Eto cisto da dam predlog kome da ponudis pesmu.
A za ono, aj pliz, postavi celu pesmu, onu od 17 sekundi.
nixylive
10-03-2005, 03:07 AM
Da batalimo to,uopste ne smeta mi izbor ni jednog instrumenta,ima puno emocije,volim ovakvu muziku koja je idealna za vodjenje ljubavi...
Anita samo napred...
Ova je nastala nakon ..hm.... upravo inspirirana vodenjem ljubavi..... :wink: :D
U je :oops: I ja kad sam happy imam inspiraciju za muziku, ali se iznerviram dok sve prikljucim na zicke :lol: pa me ljubavni zanos prodje. I jos nisam nacuio dobro da sviram i da komponujem, a osecam da imam osecanja da ih iskazem kroz pesmu kad kroz glumu vec ne mogu - mrzi me :lol:
Altek
10-03-2005, 07:11 AM
ANITA-all-for-you.mp3 - meni je ovo OK.Skinuo sam mp3 i nisam citao dalje post tako da nisam znao da su u pitanju semplovi.Svaka cast.
Zvuci kao namenski radjena, filmska muzika (ili se meni cini jer gledam "Engleskog pacijenta"). Neki pasazi su me podsetili i na Konana ,jel mozete zamisliti? :) (Sta se meni mota po glavi jbte... :idea: )
nixylive
10-03-2005, 08:05 AM
Sta se meni mota po glavi jbte... :idea:
Sick mind :lol:
ANITA
10-03-2005, 02:38 PM
Anita, ucini za moju dusu i ako si zavrsila pesmu anita-5-2.novo postavi je celu jer imam osecaj da je odlicna i da bi mi se mnogo svidela, jer ovo sto sam cuo u ovih 17 sekundi mi se mnogo svidja.
A za ono, aj pliz, postavi celu pesmu, onu od 17 sekundi.
Eh, da samo znas kako sam se ulijenila ovih dana. Nista ne radim (s glazbom)!! A ono sto moram da trazenu pjesmu dovrsim je --uh, puno posla... prvo kompozicijski sve sto imam u glavi i na klaviru.. pa organizirati sa ljudima snimanje u pravom studiju bubnjeva, kontrabasa i jos nekih instrumenata.... i onda sve to lijepo izmiksati.... i onda stavit tu.
Ali budem definitivno jer bas mi ta stvar jako odgovara trenutno. Primam se posla navecer..... :D
nixylive
10-03-2005, 10:40 PM
Super onda. Znaci za nekih mesec dva ce biti gotovo. Stvar je super, steta bi bilo da ostane samo kao ideja i demo.
Boskovic
10-03-2005, 11:57 PM
a osecam da imam osecanja da ih iskazem kroz pesmu kad kroz glumu vec ne mogu - mrzi me :lol:
Da :( ja sam isto poceo da iskazivam osecaje kroz pjesmu, ranije ih njih (osecaje) iskazivao kroz zabavu :D ali onda zabave vishe nije bilo. Bila je tuga :cry: i ja sam pogledo u gitaru i osetio osecaje. Poceo sam da sviram a posle sam poceo i da pevam. Od tad nisam nikad prestao samo nisam igrao jer - me mrzi :lol:
diviner
11-03-2005, 12:00 AM
:mrgreen:
Bole...ajd ne podj****** covika :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tillco
19-03-2005, 08:04 PM
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
nixylive
19-03-2005, 08:21 PM
Sto, pa ja se ne osecam zeznutim :roll: Ili mozda ne razumem a on to mene zeza, je li Bole vo.. :lol: :wink:
Steka
29-03-2005, 07:29 PM
[quote="ANITA"]Od nedavno posjecujem tu i tamo glazbeni forum hr (ali mislim da ce mi to kratko zaokupit paznju jer malo toga ima za nauciti tamo nazalost) i kako su mi tamo slali mnogi poruke da im posaljem glazbu.. dala sam im link... (valjda necu pozaliti).
I onda se sjetih da to nisam napravila ovdje..... a ovo je ipak moj "dom".
Vecina vas je vec cula moje stvari, ali evo za ostatak koji nije a volio bi.
1. http://www.streamload.com/korg01/OAF
pass = glazba
2. http://www.geocities.com/filip_zganec/ANITA-all-for-you.mp3
Opasna stvar Anita :wink:
mnogo mi se svidja muzika, klavir je sasvim ok.
Ja pocinjem pregovore za neki ozbiljni materijal :D
Nadam se da cu uspeti da iskopam neki svoj
sa ozbiljnom muziko. Cini mi se da imam neki
u etno fazonu.
Puno pozdrava
ANITA
29-03-2005, 08:20 PM
Sretno!! :D
Ja isto trazim svoje mjesto pod suncem.... Dobra je lova (500-5000$ po skladbi - za licencu + ASCAP BMI za svako koristenje) za ovaj tip glazbe.... ali treba se ugurati u igru da te stalno traze. Za to je potrebno vrijeme... ali dobro... docekat cemo... :D
Dubravko
16-06-2005, 01:31 AM
Ovo je odlicno, dobri samplovi i lepa klasika... svaka cast....
mischel
15-11-2005, 02:37 AM
Anita, tako bih zeleo da cujem tvoje kompozicije ali
one su zabranjene i traze shifru,
kako da pronadjem
te kljuceve...
:rolleyes: ?
:cool:
ANITA
15-11-2005, 06:06 AM
Samo 3 moje stvari su trenutno na broadjamu ovdje:
www.broadjam.com/anitaandreiszganec
Uploadane su tamo jer preko broadjama suradujem sa drugim producentima i izdavacima. Ono sto zelim reci, tamo su bas te 3 stvari koje su trazili od mene. Relativno su stare i nisu najbolje od mene (theme 1 je npr. strukturirana po zahtjevu, kao i night theme koja ima predug uvod radi zahtjeva), a nove cu uskoro opet tamo uploadat.
Ipak, "All for you" je po emociji vrlo jaka.. pa nju preporucam. Produkcijski ne mogu nista o njima puno reci, ja nastojim stvar dobro smixat i dok sam u fazi da je stvar gotova i kad bi ustvari slijedila produkcija (glancanje)... ja sam vec od nje umorna i skladam dalje.. drugo.
Kad uploadam za koji dan ili tjedan onda vrijedi poslusati jos i:
"Piano without a sound" (vokalno, orkestralna) i "It's just me".... To su stvari u mom novom stilu.... sa vise ili manje vokala (mog i od jedne operne pjevacice).
mischel
15-11-2005, 09:56 AM
Stvarno se trudis...
:cool:
ANITA
15-11-2005, 02:00 PM
Ne trudim se. :) Sve to stize s lakocom i spontanoscu.....
mirzaa
15-11-2005, 02:49 PM
lijepo
mandrak
15-11-2005, 03:12 PM
Puno emocija i ekspresije.... svaka čast.
btw.ako ikada bude od strane klijenata dovoljno pinke za ozbiljniju varijantu sa gudačima nadam se Anita da me neče? odbiti.
ANITA
15-11-2005, 05:56 PM
Puno emocija i ekspresije.... svaka čast.
btw.ako ikada bude od strane klijenata dovoljno pinke za ozbiljniju varijantu sa gudačima nadam se Anita da me neče? odbiti.
Ako se nademo na istoj glazbenoj valnoj duljini, bit cu sretna suradivati!! :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.