View Full Version : ...
milosjeftic
03-02-2005, 11:40 AM
Izmenio poruku.
Cest problem je sto je "najbolje" krajnje subjektivna stvar...isto kao sto i jedan uredjaj ima vecu primenu u jednoj vrsti muzike/produkcije, a manju u drugoj.
Svejedno, moguce je da cemo uraditi neku vrstu top liste....ako ne top listu, onda barem zakljucke (npr.) koji su monitori dobri za koju vrstu muzike, nasi utisci, itd...
lesha
03-02-2005, 03:03 PM
odlicna ideja...
mogli bi da napravimo podelu po cenovnom ili nekom drugom rangu i odgovarajuce preporuke opreme..
idekius
03-02-2005, 03:45 PM
Mante se corava posla, oko toga sta je bolje, nebi smo se svadjali, vec tukli.... :D
ridge
03-02-2005, 09:35 PM
odlicna ideja...
mogli bi da napravimo podelu po cenovnom ili nekom drugom rangu i odgovarajuce preporuke opreme..
Ja sam probao da na pravim top listu po cenovnim rangovima i cim sam presao 300 evra vise nisam znao sta da stavim jel je previse razlicitih opcija
X-Dreamer
03-02-2005, 11:26 PM
Mante se corava posla, oko toga sta je bolje, nebi smo se svadjali, vec tukli....
Deki kralj si!Uvijek me nasmijes kad mi je najgore.
milosjeftic
04-02-2005, 11:42 AM
Izmenio poruku.
Ako malo prosurfash forumom nacices mnoge rasprave koji je softver bolji i jaci, tako da u principu citav forum ti je jedna velika top lista :)
milosjeftic
04-02-2005, 12:14 PM
Izmenio poruku.
Povezite to sa moji predlogom ..TEST koji bi napravili u saradnji sa nekom radnjom za prodaju oprrem pa onda ce se lista sama praviti postepeno ...na osnovu nasih glasova....... i nasih iskustava
Pozdrav
ridge
04-02-2005, 06:07 PM
Da ja sam upravo tako nesto i radio s tim sto je moja ideja bila da napravim top listu koja bi ukljucivala sve komponente home recording-a (kartu+ monitore+ ....) tj "best buy" komplet opreme i dok sam bio u nizem cenovnom rangu tu se i moglo razvrstati medjutim kad sam krenuo nagore pojavilo se suvise opcija a u mnogome su zavisile od licnog ukusa, potreba i muzike kojoj bi konfiguracije bile namenjene tako da sam tu stao.
TOLJAGA
04-02-2005, 10:39 PM
Da ja sam upravo tako nesto i radio s tim sto je moja ideja bila da napravim top listu koja bi ukljucivala sve komponente home recording-a (kartu+ monitore+ ....) tj "best buy" komplet opreme i dok sam bio u nizem cenovnom rangu tu se i moglo razvrstati medjutim kad sam krenuo nagore pojavilo se suvise opcija a u mnogome su zavisile od licnog ukusa, potreba i muzike kojoj bi konfiguracije bile namenjene tako da sam tu stao.
Sla?em se! Evo ridge je ujedinio sve ideje na jednom mjestu.
Podr?avam prijedlog. 8)
Arthur
14-02-2005, 04:03 AM
a ja upravo zamalo da i sam predlozim ovo.. .mada se dozvao pameti i proverio dal se neko vec setio...
mislim da bi to stvarno smanjilo kolicinu frustracije manje iskusnim korisnicima u snalazenju u daw cudesima. Ne mislim da je to nemoguce, ukoliko se ne ulazi u pricu oko razlicitih pristupa ili celih platforma (mac vs PC, Cubase vs logic, RME vs CW vs Digidesign), vec cisto nabrajanje krace liste proverenih a zajednickih favorita. Ukljucujuci software, narocito pluginove kojih mozda ima i najveci izbor (veci nego kartica ili monitora). Dr. Ru moze li ? Mislim, sve to zaista i pise na forumu, al stvarno, u potrazi za jednim odgovorom, ponekad je potrebno procitati previse stranica postova, a da ne pricam o cekanjima na reply-e za nesto sto ti bitno u intervalu od dana.
Dakle,
hardware toplista (ne mora uopste biti rangirano, vise kao hall of fame)
Plugin toplista
monitori (za sve liste moze ici i odnos cene/kvaliteta) i tome sl
Da potrebno je ali ako bi lista trebala biti realna i transparentna onda je potrebno i dosta analiza a ne napamet nagadjanja. Ne znam samo ko ima vremena za analiziranja jer ko sto ridge rece ok je poceti ali kasnije krece komplikacija.
S jedne strane je tako ali sa druge se moze kao referenca uzeti ne novac nego sama funkcionalnost, stabilnost, kvalitet algoritam itd. ili nesto od toga pa se na osnovu ovih kategorija napraviti neka vrsta liste.
Iako ce i ovo uzeti puno vremena.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.