View Full Version : Pluggo sada i na Windows-u
lesha
02-02-2005, 01:52 AM
cuveni plugin pack od sada i na win platformi :D
http://www.cycling74.com/products/pluggo.html
e ..... Lesha.....konstanto slusam o tom pluggu ... a nikako da se raspitam sta zapravo moze.... i cemu zapravo sluzi .....zainteresovan sam jer vec neko vreme merkam dva plugga koji na PC mogu da rade samo preko ovog PLUGGO a . Da li ti ili neko zna da mi na srpskom kaze sta je to i kako funkcionise ...i zasto ti pluggovi koje ja hocu ...mogu da rade na PC u samo preko PLUGGOA 3,5 a ne nekih njegovi prdhodnih verzija .....
Pozdrav
Meni ovo ne izgleda dobro ali nije sve onako kako izgleda.
Deluju beznacajno ali verovatno zato sto ih je puno. Da se uz njih dobija neka DSP kartica rekao bi da je direktan konkurent CW-u.
Ma radi se u skupu pluginova, synthova i efekata koji ti omogucuju rad u jednom koliko sam ja skunotao iako nisam puno gledao i citao.
Verovatno imaju zasticen softver koji omogucuje samo citanje pluginova s jedinstvenog formata.
Postoji par vrunskih plagova ....koji ce tek da se pojave na PC ....a pravljeni su na tom engine u ..... ajde nek neko prostudira....pa da nam svima razjasni tacno o cemu se radi.....ili akko ga neko ima instaliranog.... da nam kaze da li smo ugurani samo u te efekte...ili kako sam ja shvatio mazemo da se ogrebemo malo od Mac sveta...koji nas upono zaobilazi......Oni napravise VST wrapper.... a mi ????
Pozivam da neko DETALJNO napise sve o ovom pluggu....
Pozdrav
lesha
02-02-2005, 12:47 PM
i ja sam dosta cuo o njemu ranije...
jos nisam skinuo demo (na 56k sam) ali na sajtu pise da su u pitanju vise od 100 efekata u sledecim kategorijama: synth, delay, filter, filter/delay, pitch, distortion, granulation, spectral effects, audio routing, multichannel, modulators, reverb/dynamics, synchronization & visual display.
link za download demo-a
http://www.synthesisters.com/download/pluggo35.zip
gomila krajnje ekstremnih efekata.....mnogi "elektronci" se kunu u ove pluginove i, koliko sam cuo, zvuce odlicno...
svi su pravljena na MAX/MSP platformi koja je vec neko vreme dostupna i PC korisnicima ali je UZASNO teska za upotrebu...
lesha
02-02-2005, 12:57 PM
jos jedan slican plugin pack, poznat vlasnicima e-mu kartica (lite verzija se dobija u okviru software bundle-a)
http://www.sfxmachine.com/
ako neko skine pluggo pre mene nek javi o cemu se radi..
Everbeatz
02-02-2005, 02:12 PM
Pozdrav svima!
Ja skinuo, posto me vec dosta unazad interesuje o cemu se u vezi tih pluginova radi... Ima ih preko 100 komada, od toga upotrebljivost je znacajna za one koje interesuje da se bave eksperimentalnim poslovima, ali i ne samo to jer u toj gomili ima i delay-a, flangera, compressora, itd. Sve u svemu utisak je dobar ako zbog niceg drugog onda zbog kolicine :D
Na Mac-u je to vrlo hvaljen plugin jer u saradnji sa MAX/MSP-om koji proizvodi ista firma mozete da pravite sopstvene Pluggo pluginove. Za to je potreban Pluggo Runtime installer koji je jos u pripremi tako da nista od toga na Windowsu...
lesha
02-02-2005, 04:23 PM
dobrodosao na forum!
i hvala na odgovoru
sto se tice demoa, moracu ponovo da pocnem da ga skidam :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
izgleda da server ne podrzava nastavljanje downloada nakon ponovne konekcije :banghead:
Everbeatz
02-02-2005, 05:43 PM
Hvala na dobrodoslici! :D
I ja sam imao problema sa downloadom jer server izgleda trpi neku opterecenost...ali je meni resume radio...
veseli koljac
03-02-2005, 03:56 AM
@everlast
pozdrav!
ukoliko se ne varam ti si onaj everlast sa audio foruma ru?
Akasha
03-02-2005, 11:56 AM
@everlast
pozdrav!
Ne varash se...he's the man :lol:
A shto se tiche pluggo-mislim da ce moji ostali vst pluginovi da odu na jedno dugo,dugo putovanje :wink:
Ali shto se tiche onih nekih instrumenata shto su u ponudi,tu vec nisam odushevljena :roll:
tu vec nisam odushevljena :roll:Jos jedno zensko na forumu...lepo,lepo...doguraste do broja 3 :lol: Dobrodosla :wink:
Akasha
03-02-2005, 01:35 PM
hvala :D
Everbeatz
03-02-2005, 01:40 PM
@everlast
pozdrav!
Da. Pozdravljam te! Sumnjao sam na tebe da si iz nasih krajeva kad sam video nick na ruskom forumu! :D
lesha
03-02-2005, 06:31 PM
eto, konacno sam skinuo demo i proverio sve, trebalo mi je par sati...
nije bas kako sam ocekivao prema prici, ali ima nekoliko JAKO upotrebljivih pluginova pored gomile trash-a..
tako da ne znam da li da ga preporucujem, kapiram da ce dobro doci za elektronski / experimentalni zvuk... i za one koji se bave efektima :wink:
Za to je i namenjen najvise
andrija
03-02-2005, 08:53 PM
funkst?rung-momci samo te pluggo koriste :D
presvega
03-02-2005, 11:28 PM
Funkstorung razbija
lesha
02-06-2005, 01:50 AM
od sada i pluggo junior (free verzija) za pc i mac :D
pluginovi koji idu uz ovaj paket:
- Average Injector
- Chamberverb
- Feedback Network
- Filter Taps
- Generic Effect
- HF Ring Mod
- Jet
- Limi
- Nebula
- Resonation
- Resosweep
- Spectral Filter
http://www.cycling74.com/products/dlpluggo.html
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.