PDA

View Full Version : Koji VST za duvacke instumente?

mitra
29-01-2005, 01:39 AM
Jel ima neko ideju koji VST ima zvukove engleskog roga, horne i sl. ?

kVu
29-01-2005, 03:01 AM
Ima dosta, ali nijedan ne zvuci kako valja... duvace i zicane u principu po meni nikad nece moci da zvuce kao pravi.. osim ako nemaju neku bazicnu primenu.

mitra
29-01-2005, 12:23 PM
Kapiram. Video sam ovde gomilu topic-a, vezanih za gudace i orkestraciju i sl. ali nista nisam nasao konkretnije vezano bas za ove instrumente. S obzirom da sviram violinu, mislim da nikada necu biti zadovoljan kako zvuce gudaci na VST-u, ali opet mislim da neko moze da mi "podvali" neke duvace i da mi to zvuci ok. :roll:

Max
29-01-2005, 12:25 PM
VST sampler .....plus semplovi .......ili ako imas srece Wienna filharmonija.....preko Giga Semplera to je neverovatno dobro ..... Pozdrav

STUDIOTON
29-01-2005, 05:11 PM
VST sampler .....plus semplovi .......ili ako imas srece Wienna filharmonija.....preko Giga Semplera to je neverovatno dobro ..... Pozdrav

da da , posebno preporucujem Horizon :wink:

ANITA
29-01-2005, 06:00 PM

English horn.... hm... ne znam.. mozda Dan Dean-ovi, imaju puno artikulacija koje se kontroliraju mod wheelom. Meni su cak jaako ok i od Miroslav Vitousa... (vibrato English horn mi je najbolji njegov a i ucita se za sekundu za razliku od Dean-ova).

Sto se tice rogova - horn (french)!! Definitivno su mi odlicni SAM HORNS! A nisu ni skupi.. oko 100, 200 $... ali stvarno su odlicni. Posebno intervali jer to tek onda zvuci kako treba.. (doduse, negativna strana sampliranih intervala je u njihovom nepromjenjivom tempu.. pa to treba nekako uskladiti) jer ima onaj slide koji normalno postoji. Odsvirati primu pa kvintu ovak tipku jednu pa drugu ili koristiti sample tog intervala je nebo i zemlja.

Da, naravno, viennini su takoder vrlo dobri. Ipak, nekako mi je s vremenom vienna sve manje draga. Previse posla... zato preferiram EAST WEST ORCHESTRA koji imaju svoje razne mic pozicije i nema toliko posla kasnije sa produkcijom kao sa suhom viennom a i sve je samplirano u jednom prostoru pa bolje zajednicki disu iako su im neki instrumenti znatno losiji od vienninih.

cipela
29-01-2005, 06:12 PM

Da li bi htio dati malo vise podataka : ?ta ta?no ?eli? snimiti? gdje ?e ti ovi instrumenti stajati u orkestraciji? da li su ti ovi instrumenti u prvom planu? da li ?e ti 'glumiti' trak 'limenih' u podlozi, i sl.
Dobio si dobre savjete, ali ako nemas toliko novca - badava. Koliko samo kosta jedna wiena?
Ima mnogo jeftinijih instrumenata i samlova ako ne tra?i? prvu ligu i ako ih ne?e? koristiti za isklju?ivi solo. :wink:

ANITA
29-01-2005, 06:24 PM
Ti stvarno moras sve iskomentirati cak i kad apsolutno nema svrhe. :roll:

cipela
29-01-2005, 06:49 PM

Ma samo sam trenutno tu i ni?ta vi?e. :)
Jel' to ne?to naopako? :(

ANITA
29-01-2005, 07:13 PM
Ma nije ustvari. I ja sam tu... htjela sam sva vesela nesto krenuti raditi kad je *necu biti prosta*-susjed poceo nabijati i nesto s necim.. ja ne znam elektricnom stemalicom ili cime vec.. ne znam... I onda stane, pa krene... jedva su me sprijecili da mu odem ocitati bukvicu...
Tako busi vec tjednima....

Ovu si svoju slicicu napravio za nas? :idea:

alektom
29-01-2005, 09:36 PM
Dan Dean kolkecija mi je zasada najbolje sto sam cuo, a cuo sam prilicno toga...
Sam horns su OK, ali nekako mi ne odgovaraju, previse reverba za moj ukus cini mi se, mislim da je to u sustini akustika prostorije gde su snimani (cini mi se neka filharmonijska sala).
VSL Horrizon je dobar, ali mislim da ne vredi bez instaliranog Perfomance Tool-a, pored toga uzasno je obiman, napunih HD sa semplovima njihovih nekoliko izdanja...
Ipak Dan Dean, mada moram napomenuti da nisam koristio East West Orchestra (cini mi se kompletno ide na 11 dvd i VST je), mada znajuci njihova prdjasnja izdanja, ne verujem da je sranje.
Ako pak ne zelis visok kvalitet, onda Edirol Orchestra, nije veiliki VST, oko 150Mb, i prilicno je dobar.
Usput, uvek me je interesovalo da li St. Germain svoje solo deonice duvackih instrumenata snima uzivo ili se radi o jako dobro odradjenim semplovima, nekada sumnjam na jedno, nekada na drugo :?:

mitra
30-01-2005, 03:49 AM
Ljudi hvala puno vam na korisnim informacijama. E sad koje su sanse da nadjem sve ovo to je druga prica... :roll:

diviner
30-01-2005, 10:05 AM

Ma navikao on to :) ! Salim se...ajd nemoj biti mnogo nervozna, nego radi muziku (jesam li ti rekao da je "nocna" odlicna...mozda malo ali samo malo prekontrolisati stereo sliku, odnosno stereo kompatibilnost, za ostalo sam manje kompetentan da sudim). Jel moze jos nesto da se cuje (na pm ako je problem)?

Mitra, dobrodosao na forum...pokusaj biti strpljiv i forum ce ti se uciniti mnogo, ali ponavljam (ko Draskovic :lol: ), mnogo korisnijim nego sto bi to ikada ocekivao!

ANITA
30-01-2005, 01:48 PM

Ma navikao on to :) ! Salim se...ajd nemoj biti mnogo nervozna, nego radi muziku (jesam li ti rekao da je "nocna" odlicna...mozda malo ali samo malo prekontrolisati stereo sliku, odnosno stereo kompatibilnost, za ostalo sam manje kompetentan da sudim). Jel moze jos nesto da se cuje (na pm ako je problem)?

:D Ma nisam nervozna... cipela mi je sad pod kriti?kim okom radi sveg pa ga malo mu?im.. :wink: Jo? malo nek istrpi.

Kako da radim muziku kad me ludi susjed danas ve? probudio sa svojom elektri?nom ?temalicom i to nakon ?to sam sanjala da sam tr?ala maraton.... uop?e se nisam odmorila. :(

Saljem ti na PM link od jos jedne.

cipela
30-01-2005, 02:24 PM
Ljudi hvala puno vam na korisnim informacijama. E sad koje su sanse da nadjem sve ovo to je druga prica... :roll:

:wink:

MilTon
30-01-2005, 07:34 PM
Ljudi, a Garritan Personal Orchestra? Meni se on jako dopada, posebno od kada je jedan drugar sa muzicke akademije radio na njemu svoj rad. Tek tada sam ga cuo u punom svetlu.

kVu
31-01-2005, 12:15 AM
Nije los Garritan, ali ima bolje.