View Full Version : Digitalni mixer
Ima li koji da nije previse skup a da sluzi svrsi?
Tiky kakva je ponuda u Artistu manjih dig.mixeta???
Da li moze objasnjenje zasta bi ti sluzila ta digitalna mixeta ....? pa da mogu lakse da ti odgovorim na tvoje pitanje..... Pozdrav
Tiki the Boyler
31-01-2005, 10:39 AM
Ono sto je definitivno hit ponuda kada su digitalni mikseri u pitanju je Behringer DANALOG! E sad... moze se pricati nadugacko i nasiroko o kvalitetu, ali... Dobiti 32 kanala, ADAT rutiranje, kompresore, gejtove, efekte, pikmetre po svakom kanalu i full automatizaciju za 950EUR... 8)
A ako si mislio na Mali Digitalni Live Mixer - ono cime sam ja zadovoljan i na cemu vec 3 godine radim zive svirke je Allen&Heath Icon DP/DL-1000!
Jelena
31-01-2005, 11:14 AM
Ukoliko hoces da ga koristis za snimanje a pretpostavljam da ti ne treba nesto veliko onda je moja preporuka : Soundcraft Compact 4 ( ili Compact 10)
Bambino
01-02-2005, 01:53 AM
Ja sam pre mesec dana kupio digitalni mixer Yamaha 01X i odusevljen sam njime.On ide preko firewire-a na comp i dobijes 24 audio kanala.On ima 8 fizickih kanala ali su siberi motorizovani pa jednostavnom promenom layer-a na 3 dugmeta se vrlo lako barata sa 24 kanala.Tu je i cetvrti layer za master sekciju.U njoj su efekti od DM 1000 i mogu da kazem da reverb iz nje mnogo bolje radi nego svi plug-inovi u Cubase-u ukljucujuci i impulse!Po svakom kanalu ima kompresor dva send i dve insert efekta.Naravno zahteva da se lepo instalira Windows i onda radi kao sat!Ja sam je opteretio sa 16 kanala i na svakom ukljucio kompresor EQ i send efekat plus u Cubase-u plug-inove do 80% i sve to radi bez krckanja na latenciji od 5ms!!!Tek kada VST Performans pocne da crveni onda se javlja krckanje ali je sve to na 5msec! Ja sam ovom spravom odusevljen i necu je menjati dok ne skupim lovu za DM2000!
Jace od impulsa.....?
uufffff .....koje impulse imas ...?
Pozdrav
Tiki the Boyler
01-02-2005, 04:11 PM
Samo nisi rekao sta hoces...
Ako ces da se igras sa skupljim spravicama, mozda te interesuje Tascam DM24 :D
Ako bacis oko na http://www.tascam.com/Products/DM-24.html sve ce ti se samo reci...
Bambino
01-02-2005, 04:20 PM
Cena je oko 1600 eura zavisi gde nabavis.Ja sam nabavio preko jednog kolege koji cesto ide preko.A sto se tice impulsa imam kamaru nesto nabavio na CD-ima imam iWawes-ove od IR1 na dva CD-a i plus sam skidao sa inernete sve novo sto se pojavi ali tvrdim da ovo bolje i cistije radi normalno treba znati namestiti.
Jelena
02-02-2005, 09:46 AM
http://www.soundcraft.com/product_sheet.asp?product_id=121
a jel ti ovo igra?
Bambino
04-02-2005, 01:06 PM
Nemam ni jedan primer da zakacim ali ce biti uskoro.A sto se tice impulsa imam sve moguce Lexicon-e medju njima i brdo impulsa od 480 i 960L ali i dalje tvrdim da Yamaha bolje radi jer je SPRAVA a ne SIMULACIJA,mada su impulsi ubedljivo najbolji u tom rangu.Ja sam Yamahu kupio po preporuci jednog prijatelja koji je probao na sajmu u Sloveniji i bio sam vrlo skeptican da to dobro radi cak i kad sam je narucio ali nisam se pokajao ni malo.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.