Log in

View Full Version : voicePRO

STUDIOTON
26-01-2005, 08:08 AM
http://www.tc-helicon.tc/media/VoiceProProdPic.jpg

Helicon se masovno kupuje od strane studija u kojima se rade trenutno aktuelni hitovi u Srbiji , cityrecords,grand ... 90% pesama koje slusamo prateci su iz helicon-a :wink: mozete verovati ..

STUDIOTON
03-02-2005, 10:06 AM
Jako dobro zvuci, a tema je izvanredna, mogu zamisliti kako to zvuci sa muzikom.

Pa ja nisam zadovoljan onako kako sam ocekivao a to je mozda zato sto sam ja to probao i ja pevam koji inace ne pevam:) ali fora je bila da se otpeva tacno i precizno i da se uradi preset glasova za to ... To je tema pesme koju tek treba da radim :)

Ovaj najjeftiniji model je QUINTET i imam par zameraka cim sam ga probao ..

- Glasovi se ne mogu mixati,odvajati , nema panorama. .
- Sprava nema phantomsko napajanje tako da izmedju mic-a i nje mora postojati preamp(ja ga imam ali sve je zauzeto :()

Sve u svemu to je to , znaci mashina .. mogu samo zamisliti kako zvuce ovi skuplji modeli :roll:

STUDIOTON
03-02-2005, 12:50 PM
Kvalitet koji peva se mislim opste i ne razlikuje od recimo voice works-a koji je duplo skuplji a samo jednu klasu iznad :shock: dakle ti placas duplo samo napredne opcije koje i znace ali nisu neophodne kao npr. phantom,pitch correction , effects itd ...

Uz ovaj quintet sam samo dobio Vocalist i Reverb koji me je prijatno iznenadio , lep je,prijatan , ima dobar prostor , meni se bas svidja ..

Spravu sam spojio sa midi master klavijaturom i ono sto sviram on peva :wink:

Ovaj model bih pre rekao da je namenjen vise za zivu svirku nego za studio ali uz malo truda moze se koristiti i za studio . Naravno ne treba ga preterano koristiti ali za one klasicne back vokale je odlican , za razliku od drugih firmi ovaj ne distorzira i ne muti , moze se jasno izdvojiti samo prateci gde ti glas ostaje onakav kakav jeste , ne menja .. ali to vazi za samo najvise do terce gore i dole .. sve preko toga vec se cuje da je masina ...

@Tiki

Ma da , TC je inace bezobrazno skup i uopste mi nije jasno kako oni uopste postoje i rade pored dobre konkurencije i cene duplo manje .. Ja sam quintet platio 400 eur ali na otplatu .. znas ono kad imam dam .. nesto kao kredit na poverenje :)

aleks
04-01-2008, 08:03 AM
Da li vam je poznat model Helicon VoicePrism. Imam ga u ponudi za nekih 400-450 EUR ali o njemu znam samo ono sto sam procitao. Ne znam nikog ko ga je koristio za zivu svirku i da li je OK ili je vise studijski model :confused: (po dimenzijama mi bas i nije nesto za live).

Dexxy
04-01-2008, 12:34 PM
Ivane aj posalji na Mp3 da cujem suve bekove. Bez efekata....

master29
04-01-2008, 04:15 PM
Helicon se masovno kupuje od strane studija u kojima se rade trenutno aktuelni hitovi u Srbiji , cityrecords,grand ... 90% pesama koje slusamo prateci su iz helicon-a :wink: mozete verovati ..

Nije bas sve tako crno,pevaju pratece vokale ljudi zaduzeni za to,i to je najskuplja ali i najbolja investicija,ziv vokal je neuporediv ni sa jednom spravom
ove vrste nemoze da se meri.U Grandu najvise koriste zive ljude nikakve sprave se ne koriste osim za demo varijante koliko ja znam,moguce da gresim.A ko hoce da ustedi pa da to zvuci ko frigidna kobila neka kupi ovako nesto.Po meni je to za live nastupe sasvim ok za studio NIKAKO

Dexxy
04-01-2008, 05:32 PM
Nije bas sve tako crno,pevaju pratece vokale ljudi zaduzeni za to,i to je najskuplja ali i najbolja investicija,ziv vokal je neuporediv ni sa jednom spravom
ove vrste nemoze da se meri.U Grandu najvise koriste zive ljude nikakve sprave se ne koriste osim za demo varijante koliko ja znam,moguce da gresim.A ko hoce da ustedi pa da to zvuci ko frigidna kobila neka kupi ovako nesto.Po meni je to za live nastupe sasvim ok za studio NIKAKO
Naravno da pevaju zivi ljudi. Ali za brzo-poteznu varijantu (niskobudzetnu) ponekad dobro dodje i pomoc prijatelja. Mada ja do sada nisam nista od toga koristio, previse je vestacki.

STUDIOTON
04-01-2008, 05:42 PM
Ivane aj posalji na Mp3 da cujem suve bekove. Bez efekata....

Deki , ovaj post je star vise od 3 godine .. odavno nemam to vise :)

Dexxy
04-01-2008, 05:45 PM
Deki , ovaj post je star vise od 3 godine .. odavno nemam to vise :)
Nisam gledao datum.....:) sorry....

master29
04-01-2008, 06:28 PM
U je..te, jos uvek je isti tc-electronic voicepro pa nisam ni gledao datum.sorry

evo pogledaj:
http://www.thomann.de/de/tc_helicon_voicepro.htm