PDA

View Full Version : Waves Q Clone

zmaj
22-01-2005, 01:05 AM
Zanima me sta je ovo...shvatam poentu ali ne razumem kako on to "skida".Pravi novi impuls pri svakoj promeni hardverskog EQ-a ili sta...?

http://www.waves.com/content.asp?id=1583

veseli koljac
22-01-2005, 01:14 AM
i meni ovde nista nije jasno,sada bas skidam demo...
1000$ kosta ovo...

lesha
22-01-2005, 11:08 PM
Q-Clone has two components: Q-Capture, which is used to capture the sound of your hardware, and Q-Clone, which shows you the equalization curve of your hardware and provides other functions. Q-Capture constantly samples the hardware unit?s sound, tracking every twist you make on your gear?s knobs in real time.

moguce je da salje white noise do hardverskog ekvilajzera i nazad..
sad "samo" da nabavim neki.. :cry:

veseli koljac
23-01-2005, 01:01 AM
a jel' to moze da radi sa bilo kojim hard EQ-om ili treba neki poseban?

lesha
23-01-2005, 02:34 AM
kako sam razumeo, moze sa bilo kojim..
pretpostavljam da je bolje da se ima sto kvalitetniji eq

Shot
23-01-2005, 06:18 PM
Procitao sam uputu na Waves sajtu i koliko sam ja shvatio radi se o sljedecem:

Iz kompa posaljes signal u Q Clone koji to dalje salje u hardverski EQ. Stavis na hardverskom EQu sve na nulu. Signal se vrati u komp i ulazi nazad u Q Clone. On zapamti impuls koji je dobio. Zatim posaljes isti signal opet kroz Q Clone van u EQ ali ovog puta stavis odredjenu frekvenciju na maksimum. Signal se vrati i Q Clone opet snimi impuls tog signala. Sada kada se blenda izmedju ta dva impulsa dobiva se gradacija, tj. razlicite vrijednosti gaina na odredjenoj frekvenciji. S obzirom da se radi o impulsima, tj. snimkama pravog signala, plugin se ponasa apsolutno isto kao i hardverska sprava. Barem sam ja tako shvatio...
Interesantno!

zmaj
23-01-2005, 09:36 PM
Pa onda to moze da radi i sa npr. kompresorom i reverbom isto kao i sa EQ-om...???

lesha
23-01-2005, 10:26 PM
moze, ali fora je u tome da ti signal ide nazad na softver tj. ekvilajzer...pitanje je da li reverbom skoro ista postizes, dok bi kompresorom zvuk i mogao da sa izmeni..

cela stvar je zamisljena da koriscenjem samo jednog hardverskog eq-a podesavas eq na koliko hoces kanala u multitrack softveru - genijalno...

lesha
27-01-2005, 12:00 AM
malo sam se igrao danas sa doticnim programom i evo kako funkcionise:
plugin salje impulse do hardverskog eq-a, a signal se vraca nazad do plugina. impulsi su u stvari frequency sweeps (par puta u sekundi) tako da je sve skoro real-time.
sto se tice koriscenja reverba i kompresora, oni nisu podrzani sto znaci da plugin podrzava samo linearni zvuk tj. filter ili eq.

Max
28-01-2005, 10:12 AM
To je jednostavno sprava koja radi po sistemu snimljenog impulsa....kada sam pokusao to da uradim...impuls je bio dosta slican originalu , ali fale odredjene stvari . Dovoljno je slicno i to je to. Glavni problem cele postavke je da kad se vratis na taj kanal da samo nesto doradis....moras sve da radis ispocetka.....tj da ujuris sta si poslednji put uradio. Ne impuls ne moze da imitira kompresiju , moze samo da imitira promenu u zvuku koju izaziva kompresor i to donekle . Sto se tice reverba takodje je stvar slicna . Impuls moze da emulira reverbe i to jako dobro ali kad je deo reverba neki mali korus ili nesto drugo tu je vec nemocan ....Sto se tice Q clona.... ideja i koncept su dobri ....samo kad bi se povezali sa nekim total recall EQ om koji bi se odmah namestio na zadnju poziciju....e to bi bio posao ...... za sada bih vam preporucio besplatni SIR i komplet impulsa sa Manley Masiv pasiva....i to je besplatno ...a radi dobro ... Pozdrav

lesha
28-01-2005, 01:18 PM
gde mogu da pronadjem massive passive impulse?
a mogli bi i focusrite red 2 i blue 215 da dodju u obzir :wink:

Max
28-01-2005, 01:53 PM
noisevault.com ....lex 960l takodje... i sve ostalo ....

Bitch
28-01-2005, 01:57 PM
super radi!!! skoro 99% imitira spravicu (probano na ISA220 - EQ sekcija), nadam se da radi i na ostalom dobro :)

lesha
28-01-2005, 02:02 PM
noisevault.com ....lex 960l takodje... i sve ostalo ....
hvala. lexicon vec imam.

Max
28-01-2005, 02:08 PM
super radi!!! skoro 99% imitira spravicu (probano na ISA220 - EQ sekcija), nadam se da radi i na ostalom dobro

uuuuuuuuuuhhhhhh.... pa ne .....snimi dva kanala ....sa pravim eq i sa impulsom..... neke jace promene eq ..... okreni faze .....iiii.... cue se zvuk ...