View Full Version : Amplitube 2.0
veseli koljac
20-01-2005, 11:57 PM
http://www.ikmultimedia.com/PressReleases/AT2-05-01.pdf
dr.Ru
21-01-2005, 01:01 AM
ovo je sjajna vest
veseli koljac
21-01-2005, 01:10 AM
jos par zanimljvih noviteta od IK multimedie.
na leto izlazi prvi bas amp modeling (ampeq SVX) i VSTi miroslav philharmonik.
vise informacija na linku.
http://www.amplitube.com/Main.html?ATNews
pa ici na press/press releases
Meni se ovaj novi amplitube ?ini kao odgovor na Guitar rig koji ga je potukao u svakom pogledu.
Barem gledaju?i na layout i na funkcije.
Prija?nja verzija Amplitubea mi je krajnje ?alosna i beskorisna :)
A ni od ove ne o?ekujem previ?e.
veseli koljac
21-01-2005, 02:00 AM
Meni se ovaj novi amplitube ?ini kao odgovor na Guitar rig koji ga je potukao u svakom pogledu.
to sam i ja mislio dok nisam cuo kako moze amplitube da zvuci,te demo snimke je radio Dushan S. sa ovog foruma,pa ako ih negde nadjes na netu sigurno ces promeniti misljenje.:wink:
to sam i ja mislio dok nisam cuo kako moze amplitube da zvuci,te demo snimke je radio Dushan S. sa ovog foruma,pa ako ih negde nadjes na netu sigurno ces promeniti misljenje.:wink:
Hm..ja se bavim metal glazbom.Mozda je u tome problem metal zahtijeva masan dubok mo?an sound.
Za metal je beskoristan, za rock bi mogao ve? pro?i kao i guitar rig, ili guitar suite itd...za metal mi niti jedan simulator do sada nije valjao, softverski naravno. :)
Gdje se mogu ?uti te snimke ako nije problem?
veseli koljac
21-01-2005, 03:23 AM
Hm..ja se bavim metal glazbom.Mozda je u tome problem metal zahtijeva masan dubok mo?an sound.
Za metal je beskoristan, za rock bi mogao ve? pro?i kao i guitar rig, ili guitar suite itd...za metal mi niti jedan simulator do sada nije valjao, softverski naravno.
Gdje se mogu ?uti te snimke ako nije problem?
problem je sto link odakle sam skidao te stvari sada ne radi,najbolje je da ti on kaze kada vidi ovo.
koliko se secam ima 3-4 demo-a od kojeg je jedan u nekom metal-shred fazonu.znaci nije neki mekani rockic.
ja takodje sviram metal,i koristim amplitube u kombinaciji sa boss od-20 pedalom i jos nekim efektima. (bolje zvuci sa ovom distorzijom,nego sa svojom softwerskom)
?to se ti?e plug inova ajde ne?u biti toliko kriti?an. :D
Sa simulanalogovim JCM 900 simulatorom i jo? stavim tube screamer simulator iste firme ispred njega da malo poja?am drive.
To ve? lijepo ?tima za neki hard rock ili heavy.
Mo?da bi se i mogao nategnuti neki masniji sound ali bi onda trebalo duplati gitare 4-5 puta.
?to se mene ti?e ovi plug inovi iako besplatni za klasu su bolji i od GR-a, amplitubea, ili steinberg warpa koji dodju masnih para...
Imaju ?ist, o?tar i definiran sound, nema onog muljavog zvuka pri ?topanju ?ica ili brzom soliranju i jedini su koji funkcioniraju bez vanjskog dodatnog drivea iz mog iskustva.
Ja za direkt snimanje koristim metal zone bossovu pedalu kroz Quadraverb GT(stvar ima svoj drive skoro pa neupotrebljiv zato i koristim mt-2 ali cabinet simulatori su dobri kao i pretpoja?alo/efekti).
Datira iz 91' ina?e. :D
Dodajem na softverski jedino wavesove kompresore i Q10.
Ili u zadnje vrijeme vrhunske Kjaerhusove plug inove, chorus recimo.
Ali kao ?to rekoh tube screamer+jcm900, i to sve besplatno je jako dobra kombinacija, barem meni. GR i amplitube nalazim jako lo?im, GR prekompresiran i mutan u driveu a amplitube je drugo ime za ?um.. :lol:
veseli koljac
21-01-2005, 05:21 AM
od simulanalog JCM 900 vise mi se svidja njihov Rednef Twin,isto u kombinaciji sa hardverskim distorzijama,ranije sam koristio digitech metal master pedalu i koliko god ona lepo i mocno zvuci na pravim pojacalima toliko je neupotrebljiva za snimanje (ima previse gaina,koji ne moze da se smanji)
pa koristim ovu boss-ovu pedalu.(to je ona digitalna COSM naprava sa 20 dist.mod)
ritam gitare snimam iz 4 puta,sa razlicitom kolicinom gain-a na distorziji.pa to kombinujem sa raznim soft-simulacijama i uglavnom zvuk koji mi se svidi za sviranje nikad ne ispadne dobro u mix-u sa ostalim instrumentima,i obrnuto.dobijam kakve-takve rezultate,ali mi opet gitare ne zvuce kao na CD-ima bendova ciji mi se zvuk recimo svidja.
andreja
22-01-2005, 12:31 AM
zvuk koji mi se svidi za sviranje nikad ne ispadne dobro u mix-u sa ostalim instrumentima,
to je normalno.
ta neka masivnost i krljanje pod distorzijom dolaze od interakcije gitare i basa, a cini mi se da i zvuk bas bubnja moze da da smek rifovima, ako govorimo o cvrscoj svirci.
ako je rif: d?, d?, d?, onda je bas "d", a gitara "?". malo je glupa ova onomatopeja preko interneta :), ali iz mog nekog iskustva, ako namestis zvuk gitare tako da je lep u solo varijanti, i ubacis ga u miks, uvek zvuci muljavo, zato sto "lep" zvuk gitare, kada ona svira sama, podrazumeva da se gitara rasprostre preko celog spektra (da je "ima" i u basu i u midu i gore), i kad takav zvuk pocne da koegzistira sa basom u miksu, onda dobijamo mutljavinu.
to su bar neka moja iskustva i zapazanja iz domena home recordinga. :)
Dushan_S
26-01-2005, 04:21 AM
Za metal je beskoristan, za rock bi mogao ve? pro?i kao i guitar rig, ili guitar suite itd...za metal mi niti jedan simulator do sada nije valjao, softverski naravno.
Gdje se mogu ?uti te snimke ako nije problem?Sajt jo? nije postavljen, ali na adresi su neki mp3 primeri:
http://www.milking-rosewood.com/Audio/Dushan.S_Mars.Transit_128k_v2.mp3
Ovo je pravljeno kao demo za Amplitube presete koji ?e biti komercijalni, nisam ih radio ja, ve? neko drugi tako da nisam dirao parametre, zna?i ovo je sve amplitube
http://www.milking-rosewood.com/Audio/Dushan.S_One.Night_56k.mp3
Ovo je kratko par?e nastalo za pola sata, pad i preset iz iste zbirke koja je kori??ena i u prethodnom slu?aju
http://www.milking-rosewood.com/Audio/Dushan.S_Vision.Remake_128k.mp3
Remake pesme Tony McAlpine-a traje samo minut, za toliko je dobijena dozvola, farbe su namerno pravljene da imitiraju farbe sa originala, pa ako zvu?e kao zujalice iz 80-ih, tako i treba :wink:
http://www.milking-rosewood.com/Audio/Nepar%20Mix%20Fast1.mp3
Neki privremeni mix (Malo je haoti?an za sada, bi?e bolje :mrgreen: ) pesme pravljene u nekom "kvazi etno prog heavy" fazonu. Ko prebroji svaka mu se dala. Da bi stvar bila interesantnija, u pesmi se pojavljuju Amplitube, Guitar rig i POD, i ba? bi bilo interesantno da sad neko pogodi koja je gitara iz koje sprave :lol: :wink:
veseli koljac
26-01-2005, 04:41 AM
evo ja cu da pogadjam samo da skinem stvar, a ti me posle ispravi. :mrgreen:
Dushan_S
26-01-2005, 04:23 PM
Mo?e, ajde ba? da vidimo koliko ti je izo?tren sluh :lol:
Trebalo je da sla?em da je jedna od gitara snimljena sa poja?ala, sad mi je ?ao ?to nisam, garant bi neko prepoznao da je neka od njih u snimku "o?igleno" sa majkovanog amp-a :lol: :D Jer "zna se" da gitarski simulatori ne rade kako treba, kao "prava stvar" :twisted:
jos par zanimljvih noviteta od IK multimedie.
na leto izlazi prvi bas amp modeling (ampeq SVX) i VSTi miroslav philharmonik.
vise informacija na linku.
http://www.amplitube.com/Main.html?ATNews
pa ici na press/press releases
ovaj ampeg me mnoooooooooooogo interesuje :D
veseli koljac
28-01-2005, 09:37 PM
pa ovako:
prva gitara,znam da g.rig nije (bar ne bi trebalo :D)nikako nisam siguran ali reci cu da je pod.(problem je sto pod nikad nisam cuo,a amplitube i rig kod mene ne zvuce ovako,pa je jos teze pogoditi :mrgreen:)
00:34 amplitube (takodje nisam siguran uopste.)
00:54 ova etno melodija je pod.(a mozda i amplitube :oops:)
01:21 i ritam i solo mislim da je amplitube.(za ritam sam vise siguran.)
02:40 kratko 2-3 tona,ovo bas ne znam...neka bude g.rig.
02:58 pod solo,03:14 amplitube rifovi.
03:58 za ovo sam gotovo siguran da je g.rig
04:32 rifovi pod.
sasvim je moguce je da sam sve promasio!:mrgreen:
Dushan_S
30-01-2005, 03:44 AM
Ojha, svaka ?ast, ti si se potrudio da da? precioznu informaciju! :D
Ali moram samo prokomentarisati da sam zbunjen time ?to si ti posmatrao pesmu linearno kroz trajanje... Kao ?to je i logi?no, mislio sam da ?e? opisivati instrumente po kanalima, jer ukupno nema toliko mnogo instrumenata...
prva gitara,znam da g.rig nije (bar ne bi trebalo Leva dist ritam gitara je Guitar Rig, a desno u pan-u je Amplitube :wink:
00:34 amplitube (takodje nisam siguran uopste.) Clean razlaganje koje se ?uje su u stvari dve gitare, obe pod, jedna je clean model fendera, a druga je marshal sa jako malo gain-a radi bolje definicije
00:54 ova etno melodija je pod.(a mozda i amplitube )Melodija jeste pod. :D POD-ove distorzije imaju manje karaktera nego Amplitube, ali su te?nije i toplije. Sa druge strane previ?e me podse?aju na neke konkretne boje, postoje ukupno tri ozbiljna hiGain modela, a sva tri zvu?e sli?no kako god ih setovali.
01:21 i ritam i solo mislim da je amplitube.(za ritam sam vise siguran.)I dalje isto, ritam gitare su Amplitube desno i Guitar Rig levo, a solo POD 02:40 kratko 2-3 tona,ovo bas ne znam...neka bude g.rig.I dalje glavna solo gitara, POD :wink:
02:58 pod solo,03:14 amplitube rifovi.Skoro sve ta?no, POD jeste solo, Ritam gitare i dalje Guitar Rig i Amplitube
03:58 za ovo sam gotovo siguran da je g.rigE jbg, a ono Amplitube :P :D
04:32 rifovi pod.A ovo je copy and paste sa po?etka manje vi?e, zna?i gitare isto :wink:
sasvim je moguce je da sam sve promasio!Pa nisi sve, ali mislim da je ovo dobra ilustracija koliko u su?tini ako isti ?ovek programira razli?ite sprave i ga?a istu stvar dobije vrlo sli?an rezultat... A i koliko umeju da budu bezveze one rasprave kako je realisti?niji ovaj od onog simulatora i tome sli?no... :)
veseli koljac
31-01-2005, 01:03 AM
mislio sam da ?e? opisivati instrumente po kanalima, jer ukupno nema toliko mnogo instrumenata...
ako mislis koji efekat(g.rig,ampltube,pod) je panovan na koji kanal,to neverujem da bi pogodio ni da cujem cisto samo gitaru. :oops:
a i mislio sam da si panovao iste efekte na oba kanala samo drugacije podesene.
ajde javi kad okacis jos neku stvar na net.
:D
Dushan_S
31-01-2005, 02:23 PM
ako mislis koji efekat(g.rig,ampltube,pod) je panovan na koji kanal,to neverujem da bi pogodio ni da cujem cisto samo gitaru.
Pa dobro, nemoj tako, u krajnjem slu?aju, ima? samo levo desno (manje ili vi?e i sredinu :)
a i mislio sam da si panovao iste efekte na oba kanala samo drugacije podesene.POD-a uglavnom namerno snimam mono, Amplitube tehni?ki jeste stereo, ali to ima zna?aja samo kod stereo delay-a, ali u svakom slu?aju ga mo?e? slu?ati samo kroz jedan setup, tako da je prakti?no tamo gde ga stavi? u Pan-u. Guitar Rig u tom smislu ima ve?e mogu?nosti ako si probao da se igra? sa njim, jer mo?e? da split-uje? signal (pretpostavljam da ti ne govorim i?ta novo) pa da ima? komplet dva toka signala, ili bar da baci? dva virtualna mikrofona levo i desno u komponenti koja simulira kutiju i mikrofone.
Znam da si imao neku problematiku sa priklju?ivanjem gitare u kompjuter ranije, jesi li re?io to?
Skinuo sam hm..oko prve 2-3 minute pjesme.
I to onog zadnjeg linka, neki navodni etno.
Solo gitara je vjerovatno na PODju i dobro zvu?i. ?ista je bez softverskog zujanja i gu?enja. Ritam gitare me se nisu uop?e dojmile i ako su snimane sa plug inovima jasno je zasto.
Imam osje?aj da je jedan lead poslije sniman na amplitubeu ali mozda se varam, mutan je sound i zujav, prekriven reverbom i delayom ali nije pomoglo .
Sve ?to sam ?uo da je snimljeno sa POD xt, sa stranih siteova mi zvuci dosta dobro tako da ne bi to mije?ao sa softverom jer nije ista svar.
?teta ?to nema kupiti POD u nas :cry:
P.S.
Ono ?to me se dojmilo na snimci je sviranje solista.Zvu?i dobro uistinu
:wink:
veseli koljac
01-02-2005, 12:00 AM
ok je sve bilo prikljuceno,ali problem je bio los zvuk ritam gitare,kada snimam sa amplitube-om,rig-om...(i uopste.)
gitare su zvucale plitko i prazno a ceo mix je bio prilicno tih,ili je klipovao.
greska je bila sto sam npr.jednom odsviran ritam,samo panovao(znaci nisam svirao iz bar dva puta!)jer sam mislio da tako odsvirane giater nece zvucati dobro,kada sam to ispravio razlika je bila ogromna,ceo mix mnogo glasniji a gitare su dobile onu dubinu sto im je nedostajala.
i dalje kacim hard distorziju (samo niske frekvencije skroz smanjim)pre vst-a.u amplitube-u stavim no speaker i upalim mda combo 4*12.
bez efekata se cuje sam zujanje distorzije visko i bez basa,ali kada upalim amplitube i combo,zvuk postane neverovato bolji.
mnogo neprespavanih noci sam proveo istrazivajuci razne vst-efekte koji bi mi odgovarali u mixu,tako da sam prilicno skapirao neke stvari,i sve je mogo bolje nego pre,nadam se da cu uskoro da zavrsim jedan mix,bice to
neki noviji gothic-metal pravac,pa ako te ne bude mrzelo da skidas sa neta...bas bih zeleo da cujem tvoje misljenje.
Dushan_S
02-02-2005, 01:46 AM
Solo gitara je vjerovatno na PODju i dobro zvu?i. ?ista je bez softverskog zujanja i gu?enja. Ritam gitare me se nisu uop?e dojmile i ako su snimane sa plug inovima jasno je zasto.
Imam osje?aj da je jedan lead poslije sniman na amplitubeu ali mozda se varam, mutan je sound i zujav, prekriven reverbom i delayom ali nije pomoglo .Da ?uje se, pri ?emu je Guitar rig fakat ne?to mirniji nego Amplitube, ali me nervira to ?to se pod prstima pona?a jako nerealno. Oni koji se u taj tehnolo?ki deo razumeju bolje od mene su po forumima pljuvali IK multimedia-u da Amplitube ima jasno ?ujan Alijasing, a bogami da se ?uje neka vrsta prisutnog ?u?tanja , ?uje se. Zato se i radujem Amplitube dvojci, jer mi modeling koji je ra?en u Amplitubeu ipak izgleda bli?e stvarnosti od Guitar Rig-a.
POD jeste ?istiji definisaniji i lak?e mu je na?i mesto u matrici. Sa druge strane ide mi na nerve ?to je sterilan kao medicinska sestra. Ima tu neku procesorsku notu koja mi se ne dopada.
Sve ?to sam ?uo da je snimljeno sa POD xt, sa stranih siteova mi zvuci dosta dobro tako da ne bi to mije?ao sa softverom jer nije ista svar.
?teta ?to nema kupiti POD u nas Ovde mnogo ljudi donosi opremu i valja je "Ispod ?ita" u su?tini, nemogu?e je da i u Hrvatskoj nema toga. Nemoj tra?iti POD u radnjama, raspitaj se da li neko privatno donosi robu po narud?bi iz inostranstva, ja sam tako uzeo svoj POD.
Ono ?to me se dojmilo na snimci je sviranje solista.Zvu?i dobro uistinu Solisti, tj. me myself and I ti se zahvaljuju na komplimentu. :D
i dalje kacim hard distorziju (samo niske frekvencije skroz smanjim)pre vst-a.u amplitube-u stavim no speaker i upalim mda combo 4*12.
bez efekata se cuje sam zujanje distorzije visko i bez basa,ali kada upalim amplitube i combo,zvuk postane neverovato bolji.Zna? ?ta probaj da dobije?: Da ti gitara uklju?ena u kompjuter sa isklju?enim amplitube-om zvu?i kao da si se uklju?io na malo ?isto poja?alo, i postavio tonske kontrole krajnje neutralno. Eto otprilike taj zvuk.
mnogo neprespavanih noci sam proveo istrazivajuci razne vst-efekte koji bi mi odgovarali u mixu,tako da sam prilicno skapirao neke stvari,i sve je mogo bolje nego pre,nadam se da cu uskoro da zavrsim jedan mix,bice to
neki noviji gothic-metal pravac,pa ako te ne bude mrzelo da skidas sa neta...bas bih zeleo da cujem tvoje misljenje.Va?i, javi kad oka?i? voleo bih da ?ujem. :D
Ja sam ba? nedavno ponovo instalirao sistem, pa sam pazio da instaliram minimum VST plug-ova, da ne bih morao da mnogo mislim :lol:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.