PDA

View Full Version : Clavia Modular 2 Engine - ima li neko iskustva?

goasia
18-01-2005, 06:39 PM
Zanima me ima li neko iskustva sa navedenom spravom ili neko ko ga prodaje mozda. :twisted:
I da li neko koristi CW Scope 4 booster board iskljucivo kao Dsp za Vst plug inove ? :?

milos
18-01-2005, 08:16 PM
Skini demo sa Clavia sajta.Probaj pa vidi kako ti odgovara.Ne treba ti g2 hardver i radi kao monofonik.

Eon
19-01-2005, 10:00 AM
I da li neko koristi CW Scope 4 booster board iskljucivo kao Dsp za Vst plug inove ? :?

mislis samo njega u XTC modu?

goasia
19-01-2005, 04:41 PM
Da citao sam u nekom ranijem Keys u da ima nekih problema sa latencijom , koristim RME hdsp ,kartica savrseno radi ,imam i Uad 1 ali mi fali sintisajzera ,pa razmisljam ili scope 4 booster board sa synt sampler pack ili nord modular engine 2 ... znaci scope bez ikakvih i/o opcija ,barem tako su mi rekli sa creamware , da radi bez problema kao vst i ... ali bih voleo cuti nekog ko radi sa scope pluginovima preko druge audio kartice :roll:

idekius
19-01-2005, 05:00 PM
Neznam mnogo kako radi u kombinaciji sa drugim karticama, narocito ta varijanta...

Ja sam probao XTC i kod mene radi O.K., ali nisam mnogo radio sa njim jer nema routinga koji je kod CW-a resen do bola.
Ja imam Lunu + Pulsar + ADA8000 + Ultargain Mic 2200, a uskoro uzimam i ADI 2 ili ADI 8 i UAD 1.

Moj savet ako uzimas CW je da prodas tog RME-a i kupis sto bolji preamp i AD\DA konvertor i to lepo optikom vezes na CW.

Pulsar ima 2xADAT interface (16 kanala) sto je sasvim dovoljno. A mozes da kupis onu verziju Pulsara koja ima samo ADAT-e (4x) jer ti analogni ulazi i izlazi sa ovakvom koncepcijom koju ti predlazem nisu potrebni. Ovako bi imao odlicnu AD\DA konverziju (zavisno od konvertora koji kupis), isto vazi i za mic preamp, a imao bi i CW routing i DSP.

E sad... neznam koji HDSP imas? Ako imas npr. Multiface, sve ovo sto sam napisao je teska glupost i ne isplati se, ali ako imas npr. 9632, ovo bi ti bilo odlicno i dugotrajno resenje.

Mislim, ovo sto sam ti napisao je cisto moj ugao gledanja...

Uvek podvlacim ono da je po meni mnogo pametnije trositi novac na kvalitetan externi hardvare nego na comp. Kad komp zastari, zvucna takodje... to jednostavno bacis i kupis drugi, a preamp, konvertor, mic, kompresor... ostaju....

.................................................. .................................................. ..
P.S. Da ne bude kako spadam u one koji misle da CW ima lose AD\DA. Jock... Preslusaj Sandrove snimke vokala u onim njegovim 'ajduckim poskocicama :-) i budi frajer pa kazi da to ne valja... E, a to je CW-ov AD\DA. Ko god tvrdi da CW-ov AD\DA ne valja, morao bi da mi pruzi na uvid bolji snimak prvenstveno vocala.
P.P.S. opet da ne budem pogresno shvacen, naravno da Otari Radar 2 ima bolje AD\DA :-)

dr.Ru
19-01-2005, 05:01 PM
ali Nord modular je hardware synth. Ja sam ga delom testirao (kazem delom, jer mislim na Nord Lead 3)m puRe ga ima. U Modularu mozes da napravis ceo Lead 3 i jos gomilu drugih stvari. Moj izbor definitivno, jer ga stvarno treb cuti, a ne pricati o njemu.

Idekius je spomenuo HDSP 9632
HDSP 9632 ima nov, bolji AD/DA od Multiface-a. Zapravo, najjaci u RME familiji. Na primer, FireFace 800 se razlikuje od 9632 samo po tome sto ima preampe i vise analognih ulaza, dok je konverzija 9632 (koriste poslednju generaciju RME konvertora koju sreces u ADI)

Ostavi 9632, ja svoj RME 9632 ni ne razmisljam da prodajem.

puRe
19-01-2005, 05:17 PM
Definitivno uzmi G2 engine....sprava je fantasticna!

goasia
19-01-2005, 05:49 PM
imam RME HDSP 9652 i zbog jednostavnog rukovanja ne bih ga menjao povezan sa adat interfejsom na behringer ddx32 ,ali mi fali sint resursa ,gomila vst instrumenata opterecuje procesor ,pa sam mislio .. jedno od ta dva resenja...

idekius
19-01-2005, 07:00 PM
imam RME HDSP 9652 i zbog jednostavnog rukovanja ne bih ga menjao povezan sa adat interfejsom na behringer ddx32 ,ali mi fali sint resursa ,gomila vst instrumenata opterecuje procesor ,pa sam mislio .. jedno od ta dva resenja...

Ako ti je varijanta sa ddx 3216 to sto ti odgovara i ako ti se system na kome radis svidja, to je vise nego O.K.

Ipak, mislim da ti onda CW nije resenje. Po meni je suludo kupiti tu karticu samo zbog synths-a. Jesu dobri, ali nista specijalno do te mere da bi zbog njih valjalo kupovati karticu.

Ako je samo zbog synthsa, bolje lepo budzi procesor i ram jer je jevtinija varijanta nego kupovina CW-a. Ne vidim zasto bi CW bio borli od Arthuria Mini Moog-a, Atmosphere itd...itd....

Cak, svi CW synthsi su na istu foru, analogni...
Njihov veliki + je istovremeno i njihov veliki -. Lepo je to sto zvuce stvarno kvalitetno i veliko, ali upravo zbog toga ti CW synth pokrije pola pesme....

Na tvom mestu bih ja budzio mashinu za VST, kupio jos jedan comp za VST ili kupio neki lep hardwerski synth...

Eon
19-01-2005, 08:13 PM

Mozes, kao sto kazes za pretpostavljam Goa Trance muziku uzeti Scope synthove jer su stvarno vrhunski i mnogo bolje lezu u snimak nego bilo koji drugi po licnom iskustvu (ovo je subjektivno), ali ti je moja preporuka Powerpulsar sa ADATIMA i raditi digitalno jer ces se onda bazirati na CW=oc ruting. Ovo ti opet govorim zato jer ces puci lovu za SRB kartu a mozes dobiti puno vise za manju razliku u ceni ako uzmes Powerpulsar i centralizovati studio na CW kao sto ja to radim.
Za elektroniku je ovo najbolja solucija po mom licnom iskustvu

goasia
19-01-2005, 09:31 PM
Ipak, mislim da ti onda CW nije resenje. Po meni je suludo kupiti tu karticu samo zbog synths-a. Jesu dobri, ali nista specijalno do te mere da bi zbog njih valjalo kupovati karticu.

Ako je samo zbog synthsa, bolje lepo budzi procesor i ram jer je jevtinija varijanta nego kupovina CW-a. Ne vidim zasto bi CW bio borli od Arthuria Mini Moog-a, Atmosphere itd...itd....

Procesor mi je athlon 2600 da povecavam snagu morao bih menjati i maticnu plocu ,itd .. ja vec koristim te vst pluginove medjutim snage nikad dosta , stalno renderujem trackove ..ali verovatno vam je poznata ta prica ... e pa da li neko radi od vas sa dva racunara ,jer verovatno je to najjeftinija varijanta ,e sad dali umreziti preko v linka ili jednostavnije svirati vst pluginove preko v-stack a?kakvo vam je iskustvo u tome?

Eon
19-01-2005, 09:41 PM
Ja radim na dva racunara i to tako da mi je na jednom jacem bartonu Oc-ovanom na 2.3 Ghz sa 1Gb rama VST komora koja rutira sve sa EMU-a 1820 na drugi racunar u pulsar 2 koji mi je za mixing i efekte.

Ovo suludo dobro funkcionise stim da koristim i ADAT-e i analogne izlaze i po potrebi system link ako mi treba ASIO.

milos
19-01-2005, 09:45 PM
Jel si skinuo demo g2 nord modular :?: .Mislim da ti je g2 najbolje resenje ako zelis da eksperimentises sa modularom.
Dobro veli Idekius da ima mnogo vst synthova koje se mogu meritisa Creamwareovim synthovima(a neki su i bolji od Creamwareovih).Uzmi za primer Arturiu-Jane je poredio Arturia minimoog v i Creamware minimaxx.Pogodi cija je bolja emulacija-Arturijina naravno.
Svidja mi se sto je Clavia odradila g2 demo za pc9sto su se uopste trudili da program koji je pisan za dsp odrade za procesor).Ljudi mogu da oslusnu Clavia zvuk kod kuce a i mogu malo da eksperimnetisu :D

goasia
19-01-2005, 10:13 PM
Sta je bolje sta nije zavisi od namene, ja bas nisam preterano ljubitelj vst pluginova vecina je tanka i napr moras naredjati dva- tri da sviraju istu melodiju da bi dobili masu ,u poredjenju jedan rompler kao sto je Roland xv 5080 ima deblji zvuk od vecine VA puginova ... a one sto valjaju jedu procesor ,zato sam mislio ili dsp karta (scope) ili hardver ..ucinilo mi se da je nord modular engine zbor sirokog spektra zvukova i solidne cene najatraktivniji ...ali se plasim editora ..i Virusov Soud Driver se sranje,od modulara mi se dopada reactor,vec ko zna koji put kad ga instaliram cubase mi pucketa cak i kad reactor nije ukljucen ... :? ako su CW pluginovi tanki kao na primer Vanguard,Novation,Albino itd onda nema smisla ... demo za modular skidam upravo sada

Eon
19-01-2005, 10:16 PM
Odlican je ovaj G2, meni se svidja ali imas modular i na CW-u. Tanki nisu nikako ustvari evo ti http://www.cwaudio.de/ pa skini demoe i uporedi

puRe
19-01-2005, 10:32 PM
Odlican je ovaj G2, meni se svidja ali imas modular i na CW-u. Tanki nisu nikako ustvari evo ti http://www.cwaudio.de/ pa skini demoe i uporedi

uopste nisam fasciniran Creamware-ovim modularom, a ni Minimaxom...

Eon
19-01-2005, 10:39 PM
Sa obzirom da se stvarno malo razumem u modulare necu trabunjati puno, ali sam ga koristio neretko i njegovi zvukovi kakvi god da su bili su mi legali u mix iako je jedan modular zapecacen sa 4-6 DSP-a. U par slucajeva sam bas napravio zeljeni zvuk a vrlo cesto sam koristio gotove presete i menjao ih proizvoljno tj. izbacivao i ubacivao module, efekte, oscilatore itd.

puRe
19-01-2005, 10:42 PM
Sa obzirom da se stvarno malo razumem u modulare necu trabunjati puno, ali sam ga koristio neretko i njegovi zvukovi kakvi god da su bili su mi legali u mix iako je jedan modular zapecacen sa 4-6 DSP-a. U par slucajeva sam bas napravio zeljeni zvuk a vrlo cesto sam koristio gotove presete i menjao ih proizvoljno tj. izbacivao i ubacivao module, efekte, oscilatore itd.

verujem da se moze napraviti nesto dobro, ali je interfejs uzasno neintuitivan kod Modulara III....Lunu ionako vise ne koristim (prodajem je) tako da necu vise ni da se bakcem sa tim...

goasia
20-01-2005, 04:46 PM
Napokon sam skinuo demo od clavie za modular , generalno zvuk mi se dopada ,medjutim taj interfejs ..oci mi ispale dok sam nasao cut toff ili mozda neki drugi parametar ..hm mislim da ovo necemo kupiti ...najjeftinija je varijanta jos jedan racunar ,pa vst stack i pluginovi

puRe
20-01-2005, 07:39 PM
Napokon sam skinuo demo od clavie za modular , generalno zvuk mi se dopada ,medjutim taj interfejs ..oci mi ispale dok sam nasao cut toff ili mozda neki drugi parametar ..hm mislim da ovo necemo kupiti ...najjeftinija je varijanta jos jedan racunar ,pa vst stack i pluginovi

uvek mozes da kupis behringer midi controller pa da ga njime kontrolises....