View Full Version : Softwerska simulacija magnetofona
Da li postoji softwerska izvedba magnetofona u vidu vst plugina???
Ad Fines
10-01-2005, 08:59 AM
Postoji
Ko su mu mama i tata,ima li ime,gdje se moze naci??? :?:
SandRob
10-01-2005, 09:26 AM
imas onaj magneto od steinberga sto ti se instalira zajedno sa cubaseom.
Takodje imas na staroj verziji SX-a opciju koja se zove "true tape" i radi samo kada snimas 32 bit floating. Mozes da mu podesavas nivo saturacije... Nije lose, samo stari program
Pedja
10-01-2005, 02:25 PM
postoji i stariji magneto koji mozes posebno da instaliras i da ga koristis nezavisno od cubase-a
sto se tice magneta.......samo da sacekamo idekiusa ;)
idekius
10-01-2005, 09:10 PM
sto se tice magneta.......samo da sacekamo idekiusa ;)
He, he! Molio bih vas da zaboravite na tu alatkicu :-)
Verujte da je to najzesca Steinbergova paljevina od kad je sveta i veka :-)
Pedja
10-01-2005, 09:40 PM
'ajde da pitam.......a sto :? :?:
e imam i ja to.. jeste krsh :)
al ako neko hoce, poslacu
Klarinetista
10-01-2005, 10:34 PM
U sonaru Tape sim
'ajde da pitam.......a sto :? :?:
pa prosto zato sto te napali da mislis da imas virtuelni magnetofon i ta cuda............a fakticki je sranje...
Ja bih se tu slozio. Daje ti samo vestacki osecaj "trake" zbog suma koji pravi, a svi zaboravljaju da traka nije dobra zbog suma vec zbog analognog signala koji je mnogo vise "smooth" od digitalnog (ja nisam bas okoreli branilac ove teze, cak mislim da je digitalija doprinela poboljsanju zvuka, u nekim sferama). Na taj nacin ti imas i dalje digitalni signal, ali sa izoblicenjem sto znatno umanjuje kvalitet snimka, umesto da mu doprinese. Ovo se eventualno moze pravdati time da ti treba za neku foru, ali zvuk prave trake neces imati. Takodje odgovorno mogu da tvrdim da traka kao medij za snimanje nije losa, ali tek od cene snimaca koji kostaju kao otprilike desetak nasih studija, a da su ovo ostalo gola s....nja. Zvuk jeftinog trakasa se ne moze uporediti sa prosecnim "digitalnim" zvukom jer poprilicno zaostaje za njim. Ako jos tu uracunamo i redovne remonte koji su neminovni usled habanja...
ProkDu
10-01-2005, 11:49 PM
Nesto sto nije magnetofon ali sto sigurno moze da pomogne u trazenom zvuku. Predato(R)hm :D
http://www.ohmforce.com/ViewProduct.do?p=Predatohm
http://www.ohmforce.com/media/ss_Predatohm_classic.jpg
splatch
18-01-2005, 11:36 AM
PSP Saturator radi vrlo zadovoljavajuce
Dushan_S
18-01-2005, 08:23 PM
Voxengo Analog Flux Suite su dobri, pogledaj na Voxengo sajtu.
Vintage Warmer na jako blagim pode?avanjima tako?e mo?e da da ?mek.
Slazem se sa Dusanom.... ali bicu surov.....sve je decija igra u usporedbi sa Voxengo Analog flux om . To je isto impuls baziran efekat ....i radi potpuno ono zasta je napravljen....psp saturator je odmah iza njega.....ostalo zapravo ili nije to ili nije vredno pomena u pro smislu ....Takodje posetite Noisevault . com ....... i poskidajte impulse pravih TAPE prolaza ...ili SSL i NEVE stolova .....kao nista......a mix bolji .... . Pozdrav
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.