View Full Version : Veza Cubase-Melodine?
Sigurno neko od vas ima iskustva sa 'peglanjem' vokala u
Melodinu.
Zanima me kako bih mogao da iz Cubase/Nuenda editujem
vokal u Melodinu.Postoji Rewire most za njega ali ne baratam
najbolje tom vezom.
Moze li neko objasniti postupak povezivanja audio tracka iz
Cubase sa Melodinom,tj.kako da snimljen vokal u cubase-u editujem
pomocu Melodina?Kako da iskoristim tu Rewire vezu?
SandRob
07-01-2005, 07:39 PM
uf. sad se ne sjecam tocno, ali to san vec pisa kako se radi. morat ces malo potrazit po forumu.
u svakom slucaju imas jedan file u folderu od melodinea - nekakav 'bridge' (sa extenzijom *.dll). njega stavi u vstplugins folder i kasnije ga insertiraj ko svaki drugi vst efekat u cubaseov mixer. preko tog bridge ces integrirat melodine u cubase, ali kazen ti, zaboravi san tocan postupak, jer inace ne koristin melodine, a neman ga ni instaliranega da se prisjetim. :oops:
Dushan_S
08-01-2005, 02:51 AM
Brate, ima "peva?a" koje je NEMOGU?E ispeglati sa auto tune-om :lol: :D Samo Melodyne poma?e :)
Uhhh ne znam ni ja tacno jer sve sto zelim da odradim lepo udjem u stand alone verziju i sredim wav, pa ga vratimu Cubase. Verovatno ovo zelis zbgo preciznosti ali mislim da imas u uputstvu od melodine-a sve objasnjeno.
Kaze se: "Bolje spreciti nego leciti". Zato ga ti lepo vracas dok ne otpeva kako treba, pa 12 sati- 12 sati. Sve sto prodje kroz Tune ili Melodyne menja karakteristiku i u slici ne mozes da ga "proguras" kako treba.
Da, dobro ali u elektronskoj produkciji je i potrebna promena karakteristike, tako da meni bas odgovara "prljanje" vokala
SandRob
08-01-2005, 10:31 AM
evo, nasa san post di san pisa o melodineu i cubaseu:
ja ne koristin melodine, ali san bas sinoc sa shoton razgovara o toj spravici.
dakle, postupak je slijedeci, ako se dobro sjecan:
u folderu od melodinea bi treba bit jedan file melodine bridge.dll kojega se samo pribaci u default vstplugins folder.
e, onda se otvori prvo nuendo, pa melodine. onda te melodine pita kako hoces sinkronizirat melodine sa nuendom i ti odaberes melodyne bridge (jos nudi rewire) i onda se u insert audio kanala, kojega se hoce tretirat melodineom, insertira taj melodine bridge i u njemu se asocira na kanal u melodineu. sve radi 'realtime' i moze se normalno mixat ili selektivno renderezirat ko wav u nuendu.
nadan se da je to to, a ako nesto nisan dobro reka, neka me se ispravi i dopuni.
eto, to je to otprilike (teoretski). ako ne bude islo, shot bi moga pojasnit. :roll:
Naravno, Eon sto kaze stoji. Ja sam pisao iz ugla "cistog" vokala gde se to manifestuje kao tehnicki nedostatak, ali za elektroniku ovo ne vazi (ukoliko zelis da dobijes sinteticki zvuk vokala).
STUDIOTON
08-01-2005, 10:39 AM
Melodyne je odlican program za sve , i za prljanje vokala ali i za ostale stvari .. Oggy-ja mrzi da ga provaljuje pa zato kaze inace da ga pravo oseti promenio bi misnjenje :twisted:
E kad smo kod cistog vokala prekjuce sam slusao presete sa helicona u Artistu. Ono je ljudi ludo skroz, radi kao da je otpevan vibrato ili pitch ili ne znam ni ja vise, ali je prejaka spravica. Samo 1800 evra :)
STUDIOTON
08-01-2005, 10:57 AM
E kad smo kod cistog vokala prekjuce sam slusao presete sa helicona u Artistu. Ono je ljudi ludo skroz, radi kao da je otpevan vibrato ili pitch ili ne znam ni ja vise, ali je prejaka spravica. Samo 1800 evra :)
Kojeg Helicona?
mislim da je ovaj
http://www.tc-helicon.tc/Default.asp?Id=2262
ustvari siguran sam
STUDIOTON
08-01-2005, 11:04 AM
mislim da je ovaj
http://www.tc-helicon.tc/Default.asp?Id=2262
ustvari siguran sam
E to je makina sine .. Skoro uvek nesto snimaju oni koji ne znaju da pevaju ali imaju pare .. i onda ih snimis i oni dodju da cuju i kazu ,, U JEEEE KAKO DOBRO PEVAM .. i tras lovu na sto .. :wink:
Je prava sprava, za zaradjivanje i muvanje seljaka, ustvari gledano nije puno para, jer se to u pravom studiju moze vratiti za nedelju dana, postoje preseti sve tako da male korekcije cine cudo
SandRob
08-01-2005, 12:06 PM
za 1800? mos snimit 100 pjesama sa najbojim backovima u zemlji. :P
STUDIOTON
08-01-2005, 12:49 PM
Ha , daj mi kontakt da i ja onda zovem ...
Skoro ovamo je snimala jedna devojka album i htela je da plati Aleksandru Radovic da peva back vokale i rekla je da kosta kao i svima 100 eur po pesmi .. i kada je trebalo da dodje da peva onda se predomisli i kaze 200 eur po pesmi , ko voli nek izvoli :shock:
Sandro , ne znam sta podrazumevas pod dobrim back vokalom , uglavnom moja iskustva su da nijedan poznat back vokal ne radi pesmu ispod 100 eur pa na gore
SandRob
08-01-2005, 01:04 PM
Skoro ovamo je snimala jedna devojka album i htela je da plati Aleksandru Radovic da peva back vokale i rekla je da kosta kao i svima 100 eur po pesmi .. i kada je trebalo da dodje da peva onda se predomisli i kaze 200 eur po pesmi , ko voli nek izvoli :shock:
Sandro , ne znam sta podrazumevas pod dobrim back vokalom , uglavnom moja iskustva su da nijedan poznat back vokal ne radi pesmu ispod 100 eur pa na gore
jebate, di vi zivite?! u kaliforniji ili srbiji?!
jebate lek, u nas najbolji zenski back (ali bas najbolji, sto pjeva svakomu od gibonnija do olivera) uzima 25? po pismi. a ako imas vise stvari moze i za manje.
STUDIOTON
08-01-2005, 01:15 PM
jebate lek, u nas najbolji zenski back (ali bas najbolji, sto pjeva svakomu od gibonnija do olivera) uzima 25? po pismi. a ako imas vise stvari moze i za manje.
:shock: :shock: :shock:
Jebo te , a ja se cudim zasto si ti protiv Helicon-a , sada mi je sve jasno .. Ima i ovde verujem dosta neafirmisanih dobrih back vokala koji bi pevali cisto zbog dobrog provoda tokom snimanja , ali ja takve nazalost ne znam .. Evo ziva istina je ta da sam jedan snimak dao Oggy-ju da mi otpeva back vokale jer on to dobro radi :cry:
UAAAAA Ivan izrabljivac!!!!
Svi pevaju za 100 evra, a on meni daje samo 80! Pa da li je to pravda?!
Preveo me mangup zednog preko vode!
A jos moram da mu pevam i zenske pratece... :rotfl:
jebate lek, u nas najbolji zenski back (ali bas najbolji, sto pjeva svakomu od gibonnija do olivera) uzima 25? po pismi. a ako imas vise stvari moze i za manje.Po to se za vise pesama isplati i da joj platis avionsku kartu do ovde...Loodilo :roll:
Nego...skapirao sam i konacno podesio ovog mog Helicon-a u Korgu...i mogu reci da sam promenio misljenje :oops: Sve mi se vise i vise svidja...i dalje stoji da su mu preseti ruzni i da ima puno posla oko njega ali se na kraju isplati...recimo terca koju mi peva je kao da jos jedan Ja :lol: stoji i peva iza mene i to ne isto kao ja nego jos bolje :lol: sa sve vibratom i tim cudima...odlicno :wink:
Korcula brate, korcula, raj na zemlji :wink:
Nego...skapirao sam i konacno podesio ovog mog Helicon-a u Korgu...i mogu reci da sam promenio misljenje :oops: Sve mi se vise i vise svidja...i dalje stoji da su mu preseti ruzni i da ima puno posla oko njega ali se na kraju isplati...recimo terca koju mi peva je kao da jos jedan Ja :lol: stoji i peva iza mene i to ne isto kao ja nego jos bolje :lol: sa sve vibratom i tim cudima...odlicno :wink:
izvini....zamislio sam te na bini kako pevas narodnjake.....
SandRob
09-01-2005, 11:02 AM
Korcula brate, korcula, raj na zemlji :wink:
ma nije to bas tako. to su backovi iz splita i oni nece doc radi jedne ili dvi pisme na korculu. zato ja cekan da mi se nakupi, pa ih zoven za vise pjesama i to se (bude desetak stvari) snimi u jedno popodne u nekih do 20 minuta po pismi.
e, ali ja san u principu protiv toga heliona. ok, ok za zive svirke i neke bezvezne produkcije, jingleove, reklame i sl. ili ako se bas zeli taj nekakav zvuk, ali za popravo trebaju bit pravi backovi i tu nema alternative.
pa ja ne virujen da se u kraljevu, banja luci... a da ne govorin u beogradu, novemu sadu... ne mogu 'odgojit' neki backovi. pa nije jedina u srbiji ta aleksandra?! :shock:
ja iman u korculi (korcula nema ni 4000 stanovnika) dvi cure sa kojima radin sve jingleove, demoe, reklame... i njima to ide sve bolje i bolje i mislin da ce one vrlo brzo 'propjevat' prave backove.
naravno, sa njima treba potrosit malo vise vrimena i treba im ispisat aranzman, ali isplati se jer nema sanse da to dobijes heliconom. pa cak da on savrseno slaze te backove, opet neko mora vrhunski otpjevat onaj osnovni glas ili ako je vokaliza, onaj 'uuuu', 'aaaa', 'mmmm'... ma bas bi voli cut tega halicona kako se nosi sa malo slozenijim harmonijama i aranzmanima.
dakle, ja curama u slusalice stavim onaj glas koji pjevaju odsviran na klaviru. obzirom da one nisu 100% tocne, kod snimanja koristin jedan trik. slusam ih uvik kroz auto tuner tako da odma znan sto ce se dogodit u slucaju da neke djelove trebam intonativno popravljat i rezultat bude odlican. 8)
ma, kakvi helikoni, kakvi helikopteri. to su price za malu dicu :P
Ma normalno Sandro ne moze nikakav hardware da zameni dobar vokal ali neverovatno je koliko je to blisko odradjeno, skini demo i sa demoa nekih 20% kvaliteta oduzmi jer je poznato da je demo najkvalitetnije moguce odradjen posao, tj. ono sto ne mozes nikada skoro izvesti.
SandRob
09-01-2005, 11:25 AM
Ma normalno Sandro ne moze nikakav hardware da zameni dobar vokal ali neverovatno je koliko je to blisko odradjeno, skini demo i sa demoa nekih 20% kvaliteta oduzmi jer je poznato da je demo najkvalitetnije moguce odradjen posao, tj. ono sto ne mozes nikada skoro izvesti.
ma, pazi! ako tebi osnovni glas ne valja onda nema sanse da na njega slozis zbor helikonon. kod losih pjevaca se i snimaju backovi da ga 'spase', pa se u mixu solist stisa koliko je moguce da ne iritira a naprdu se backovi.
ako ti je pjevac super, e taj ce sebi i backove snimit bez problema, puuuuno bolje nego ce to ucinit ijedna sprava. osim toga, kod ozbiljne produkcije nece backovi pjevat cilo vrime zajedno sa pjevacem.
dakle, ako je los pjevac od demoa oduzmi 95%, a ako je super pjevac onda ne koristi taj helikopter i dodaj 300%. ;)
To sa stimerom je odlicna fora i ja to uvek radim u kriticnim momentima. Stavim Autotune na slusanje kanala i to sa blagim podesavanjem da ga ne zateze previse i ako je tu sve OK, bice dobro i u kasnijoj obradi. Ovo, naravno vazi samo za pratece, a za glavni, "mucim" glavnog dok ne bude sve kako treba. Joj sto me ljudi mrze... :D
ma, pazi! ako tebi osnovni glas ne valja onda nema sanse da na njega slozis zbor helikonon. kod losih pjevaca se i snimaju backovi da ga 'spase', pa se u mixu solist stisa koliko je moguce da ne iritira a naprdu se backovi.
ako ti je pjevac super, e taj ce sebi i backove snimit bez problema, puuuuno bolje nego ce to ucinit ijedna sprava. osim toga, kod ozbiljne produkcije nece backovi pjevat cilo vrime zajedno sa pjevacem.
dakle, ako je los pjevac od demoa oduzmi 95%, a ako je super pjevac onda ne koristi taj helikopter i dodaj 300%. ;)
Nije helicon samo za backove nego i za sredjivanje samog lead vocala sa odlicnim granulacijama koje-kakvim efektima koji ne zvuce sirovo vec odlicno lezu na Tikijev ruzni glas
STUDIOTON
09-01-2005, 11:49 AM
Nije helicon samo za backove nego i za sredjivanje samog lead vocala sa odlicnim granulacijama koje-kakvim efektima koji ne zvuce sirovo vec odlicno lezu na Tikijev ruzni glas
:rotfl:
@Sandro
Znas kako kazu .. Pricaju samo oni koji nisu probali .. Ovaj Helicon od 1800 eur i dobijes dve Aleksandre Radovic , po meni najbolji zivi back vocal u EX-YU ..
:wink:
Totalno se slazem sa Sandrom...Za live varijante i za doterivanje lead vokala moze,ali za studio nikako...ne zato sto on to ne moze,nego nije to to...pevaljka je pevaljka,a masina je masina i tu se prica zavrsava-veoma jednostavno...Vokal ti je kljucni deo pesme i kao takav mora da bude i najbolje odradjen...danas ljudi gledaju da sto vise snime...cak i jednostavne solo deonice na gitari gledaju da snime iako mogu da to sempluju,a kamoli vokal "plastificirati"...to nikako.Na kraju krajeva,nije ni jednostavno dobiti prave rezultate sa njim...za svaki vokal drugo podesavanje+midi,itd...Mnogo je lakse snimiti pravi back.
izvini....zamislio sam te na bini kako pevas narodnjake.....E,jesi zao... :lol: Pomeri se s'mesta... :x Prva asocijacija kod muzicara kada mu kazes aranzer je svadba...hocu da poludim zbog toga...pa onda objasnjavam..."Vidis,pa to je fini aranzer,mnooogo dobar...I ja ne sviram narodnjake..."A i kojekakvi "muzicari" definitivno zloupotrebljavaju i "siluju" doticni instrument i rezultati su porazavajuci...a sve moze i drugacije :wink:
Da taj helicon sa Korga je drugaciji nego ovaj stand alone koji je mnogo bolji od tog sa vise opcija i boljim efektima. E da vibrato na Tikijevom mmmmmmmmmmmm je zvucao nista manje losije nego da je Tiki rodjen sa tim talentom
Znam,cuo sam i ovaj "stand alone"...nije da nema razlika...ali nista drasticno...njegova cena je visa zbog drugih stvari kao sto su za pocetak konverteri,kuciste,cela elektr-skalamerija,...a u korgu je samo njegova kartica,sve ostalo je Korg.
STUDIOTON
09-01-2005, 03:44 PM
Znam,cuo sam i ovaj "stand alone"...nije da nema razlika...ali nista drasticno...njegova cena je visa zbog drugih stvari kao sto su za pocetak konverteri,kuciste,cela elektr-skalamerija,...a u korgu je samo njegova kartica,sve ostalo je Korg.
Helicon u korgu PA1Xpro i ovaj Helicon o kome mi ovde pricamo je kao nebo i zemlja .. razlika je velika u korist ovome drugom :wink:
Samo bi lud bio vise za masinu nego za zivi glas , tako sam i ja naravno za pevanje .. ovde pricamo o veoma dobrim alternativama
Pa verovatno da gresim...i malo mi je to cudno...pitao sam i kazu da specifikacijski i nema nekih razlika,mada je i meni ne moguce jer samo ta sprava kosta jos malo pa ko pola cele klavijature...Ja drasticne razlike u zvuku nisam primetio,kod Korga je mnogo toga na preset principu,a na spravi vise finih podesavanja...Znas li u cemu je razlika?Bas me interesuje...
najbolje bi se videlo kada bi se uporedilo one by one, videcu sa tikijem da i to uradimo pa da otkrijemo i tu misteriju
Pedja
10-01-2005, 09:54 PM
Ovaj Helicon od 1800 eur i dobijes dve Aleksandre Radovic , po meni najbolji zivi back vocal u EX-YU ..
zasto samo back vocal?......Aleksandra ima "glascinu" za sve i takvu boju da retko ko sa ovih prostora moze da joj parira, a malo mi i neverovatno zvuci da je ona bilo sta "gadno" otpevala :)
SandRob
11-01-2005, 10:09 AM
uhitili smo se velikih prica. o tom helikopteru raspravljamo ima godinu dana, ali rezultata i dalje nema. :?
ja san svoje backove uploada na sud rumskom vijecu mudraca, a jos niko nije pokaza snimak uradjen tim helikonon?!? :P
nemojte mi sad rec da neka skinen demo!!! :evil:
bdv: prije par dana san snima dvi radijske reklame. jedna je sa profesionalnim backovima a jednu pjeva cura od 17 godina, koja nije 5 puti u zivotu bila u studiju. sad san na radiju, pa ne mogu uploadat, ali veceras cu bas postavit mp3ove da cujete. :roll:
STUDIOTON
11-01-2005, 12:04 PM
uhitili smo se velikih prica. o tom helikopteru raspravljamo ima godinu dana, ali rezultata i dalje nema. :?
ja san svoje backove uploada na sud rumskom vijecu mudraca, a jos niko nije pokaza snimak uradjen tim helikonon?!? :P
bdv: prije par dana san snima dvi radijske reklame. jedna je sa profesionalnim backovima a jednu pjeva cura od 17 godina, koja nije 5 puti u zivotu bila u studiju. sad san na radiju, pa ne mogu uploadat, ali veceras cu bas postavit mp3ove da cujete. :roll:
Nemoj zezat , nije postavljeno jer niko ga nema zbog tolike cene a mnogi su svedoci te opake pizdrarije od vokalista .. Sto se mene tice kada ga budem uzeo odmah se javljam sa dokazima :wink:
Ad Fines
11-01-2005, 12:17 PM
Nemoj zezat , nije postavljeno jer niko ga nema zbog tolike cene a mnogi su svedoci te opake pizdrarije od vokalista .. Sto se mene tice kada ga budem uzeo odmah se javljam sa dokazima :wink:
Pa zar nisi bio nesto rekao da si uzeo nekog hardw pjevaca za jako male pare.
Imam i ja u planu otvorit aerodrom,al to je skupo i ne mogu jos.
Kad bude para......Bio ja na aerodromu i vidio.....ma to je cudo....ja to moram imati......
Bio sam ubijedjen da ga imas jer si mene zainteresirao i ja svud trazio i nisam nasao po cijeni po kojoj si ga ti kupio.
@Sandro
To je i moja teorija.Zivo je zivo i kraj price.
@Ostali
Kakva sjebana masinerija.Ja ovim curama koje mi inace pjevaju backove doma samo kazem sta treba da pjevaju,a u zadnje vrijeme vidim da i same kuze gdje sta i kako.Po potrebi duplexi,pa prosarat sa panoramama,......na na na na i da vidis.A sto se tice dobivanja na vremenu......
Auto,WV BUBA je jos dan danas na cesti a ova nova nece sigurno vozit 30 godina.To ti je to.Kakva brzina.Danas se pjesme snimaju takvom brzinom i izdaju van,da je postalo normalno sto vise nema hita koji traje dulje od mjesec dana.Svaka susa snima,pise,pjeva,aranzira,producira,masterizira,a ima skolu KV zidara.Nisam htio uvrjedit zidare nego sam da kazem da skolovani zidar moze pjevusit dok radi,odnosno zidje neki zid.To je njegov studio,rezija ili sta vec......sve je ostalo............... :banghead:
:beer:
Pevaljke, Pevaljke!!!
Sa spravom ne mozes da se svadjas i zezas i... :angel:
STUDIOTON
11-01-2005, 03:14 PM
Kupljen za 280 eur nov , trenutno je u Svajcarskoj kod mog prijatelja Gice , nemam nacina da mi posalje zbog carine tako da cekam da on dodje ovde pa da mi donese
Kupljeno na adresi:
http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw2_tchelicon_quintett_vocalprocessor_prodinfo. html?sn=446b63fcd0abf874fb776bb1a7bb369f
Ne znam sta je uradio pa ga je dobio 15-tak eur nize ..
P.S. Moj aerodrom je skoro zavrsen , bicete pozvani na otvaranje :wink:
Pedja
11-01-2005, 04:59 PM
Ziv glas je ziv glas i nikakvi helikopteri, sto kaze Sandro, ne mogu tu da pridju, a je se vec zamorih :roll: od ovih diskusija koje traju skoro godinu dana :D
STUDIOTON
11-01-2005, 08:30 PM
Ziv glas je ziv glas i nikakvi helikopteri, sto kaze Sandro, ne mogu tu da pridju, a je se vec zamorih :roll: od ovih diskusija koje traju skoro godinu dana :D
Pa da , nista tu nije sporno , vec sam rekao da je to apsolutno tacno ..
Pedja
12-01-2005, 11:11 AM
:D :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.