View Full Version : ProTools HD sync
Postoji li mogucnost da se ProTools HD i Nuendo (na drugom kompu) sinhornizuju preko MIDI time code-a......
znam da je moguce sa SYNC I/O interfejsom, ali moze li ovako...bez njega :D
dvuckovic
31-12-2004, 06:35 PM
Ja syncujem preko Unitora, a mislim da bilo koji genericki MIDI interfejs radi. Mislim da je samo vazno da ako koristis genericki, da bude USB. Vjerovatno ti je najjeftinije da uzmes obicni MAudio 1X1 USB MIDI.
Ja syncujem preko Unitora, a mislim da bilo koji genericki MIDI interfejs radi. Mislim da je samo vazno da ako koristis genericki, da bude USB. Vjerovatno ti je najjeftinije da uzmes obicni MAudio 1X1 USB MIDI.
Imam ja vise USB MIDI interfejsa, nije to problem......moje pitanje je bilo da li ProTools HD moze da salje onaj genericki MIDI TimeCode (znaci MTC a ne MIDI clock za sintove) koji bi se koristio za sinhronizovanje (u frejm) neke dve sprave (u ovom slucaju ProTools-a i Nuenda)....zbunilo me je to sto na onom SYNC I/O to postoji ali kao zaseban MIDI izlaz....
ako to znaci radi bez SYNC-a onda je to odlicno...
dvuckovic
31-12-2004, 08:21 PM
Ja sam radio sync izmedju Nuenda i PT, pri cemu je PT bio slave, i sve funkcionise. Nisam probao da PT bude master, ali svejedno je, ionako je to MTC cija je preciznost ogranicena frame rateom projekta koji radis(PAL/NTSC, 30 drop, stagod...).
Nisam siguran za varijantu u kojoj je PT master, ali mislim da ni to nije problem. Sync I/O je klasicno uzimanje para, cak nema ni Sony 9-pin input, samo out.
Ad Fines
03-01-2005, 10:00 AM
Ako se ne razlikuje od LE 6.1,onda moze i to bez problema.
Radi i kao master i kao slave.
:oops: :oops: :oops:
ja nisam uspeo u LE-u da napravim da to radi...
Bitch
06-01-2005, 01:39 PM
... puRe kupio HD??? :shock:
... puRe kupio HD??? :shock:
ma ne....samo se raspitujem....a i da sam ga kupio svakako ne bih stavljao na PC ;)
:oops: :oops: :oops:
ja nisam uspeo u LE-u da napravim da to radi...
e da...ajde reci kako...
AD FINES!!!!!
Ad Fines
07-01-2005, 09:27 AM
Izgleda da sam polupao loncice :oops: :oops: :oops:
Nisam ovo skontao i lupio odgovor. :oops:
Ja sam te razumio da trebas sincronizirat dva kompa,seq putem MTC-a.Na jednom Nuendo a na drugom Protools.
.....Nisam te skonto.....jebiga....
Izgleda da sam polupao loncice :oops: :oops: :oops:
Nisam ovo skontao i lupio odgovor. :oops:
Ja sam te razumio da trebas sincronizirat dva kompa,seq putem MTC-a.Na jednom Nuendo a na drugom Protools.
.....Nisam te skonto.....jebiga....
pa to i hocu ;)
Ad Fines
11-01-2005, 11:51 AM
Pa moze se jebiga.
Ja sam radio sa Protoolsima na audio kompu i na njemu je bio digi 001,a na drugom je bio vsl 2020.Putem MTC-a sam sa protoolsima gurao tada cubase.
Kasnije je digiju riknuo spdif i ja ga prodam jer me prepalo da ce riknut sve.Pa reko ajde ti to prodaj dok jos radi.Kupim emu 1820m i predjem skroz na steinberg.U medjuvremenu sam ubacio jos jedan komp i planiram jos jedan.
Meni je to radilo,a i znam jednog tipa koji ima digi 001 na kompu i na laptopu ima tascam 428(mozda sam fulao model) i njemu je protools u master modu.Sve radi ko beba.
Jebeno mi jer ne mogu pokrenut protoolse bez hardw,a napamet bi opet mogao lupit.Ako ti niko ne javi za koji dan,ici cu ja do tog tipa pa cu se podsjetit. :D
Ad Fines
11-01-2005, 11:55 AM
Jesu li HD i LE slicni ili isti po tom pitanju.........ah sad vidim.Kazes da nisi ni LE-a natjerao.Moze i to bez greske.Radio sam tako.
Krivo mi je ko psu sto vise ne radim sa protoolsima.To je plafon.Kako bi Sandro rekao,KRAJ SVITA.Nikad se meni u nijednom projektu nije desilo nista sto bi zdrmalo masinu.Radilo je kao beba.Sjecam se ko danas.
Ne mogu prezalit :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ad Fines
18-01-2005, 11:32 PM
jesi rjesio problem?
jesi rjesio problem?
nisam nesto ni gledao....mislio sam da ces napisati ;)
Ad Fines
19-01-2005, 07:12 PM
Cim me prestane zezati,odmah cu! :wink:
Ad Fines
27-01-2005, 04:44 PM
Radi se o midi time code-u.
Uverziji 6.4
Ovako:
Najjednostavnije,stisni i drzi CTRL,zatim stisni PAD 2 i vidi sta ti nudi.Ako ti odmah ne otvori ono sto trazis,otvaraj na tom panelu sve sta mozes otvorit i kad vidis MTC daj mu kvacivu i ispod odredi kojim portom ce putovati! :wink: :D :D
Nisam se prije mogao sjetiti. :lol:
Ad Fines
27-01-2005, 08:01 PM
Malo si mi sumnjiv sa odgovorima.
Izgleda kao da mi nesto ne vjerujes?
:oops: ....il grjesim....
Malo si mi sumnjiv sa odgovorima.
Izgleda kao da mi nesto ne vjerujes?
:oops: ....il grjesim....
ma danas mi je i Dejo Vuckovic sve objasnio....hvala svejedno! :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.