View Full Version : 3 prijedloga
Nocni
28-12-2004, 07:04 PM
Kad se vec otvorila tema da i ja dam neke prijedloge:
1. Da ostavite stvari kakve jesu, ili da napravite kako mislite da je najbolje, bez puno podpitanja nama clanovima. Ovo je do sada vise nego ok, da ne bude "puno baba..." :)
2. Dok niste usvojili moj 1. prijedlog idem dalje. Ne znam da li je to u planu ili vec moguce, da svaki clan dobije bar 100 KB prostora za upload (kratkih mp3 sekvenci, slika ili neceg drugog). Ovo ne bi bilo za sekciju "promocija radova", vec za neke stvari tipa: "ovo je isjecak iz te i te pjesme, ima li neko ideju kako je ovaj efekat na vokalu (bubnju...) napravljen?", "koji drum set, zvuk bi mogao biti koristen u toj i toj pjesmi?" itd... Mislim da bi bilo interesantno i korisno, "rastavljati" pjesme na sastavne dijelove.
3. Vec sam o tome pisao, ali i dalje mislim da bi bilo dobro da se otvori i rubrika "Za pocetnike". Znam da je to dosta zahtjevno i fizicki i psihicki :), ali time bi se jednim potezom dobilo vise stvari. Vjerujem da forum ne bjezi od povecanaj broja clanova, a neminovno je da ce se puno vise povecavati broj onih koji tek ulaze u ovu sferu nauke i umjetnosti. U tom "vrticu", gdje i sam spadam, novi bi se clanovi lakse i brze prilagodili nacinu postavljanja pitanja i komuniciranja na ovom forumu. Dosta bi se toga na taj nacin u startu rasteretilo. Iskusniji clanovi bi mogli to jednostavno zaobici, a kad budu od volje i vremena mogli bi tamo malo uci i pomoci. Ako stvar ne bude funkcionirala, uvijek se moze ukinuti.
4. Pozdrav svima, puno zdravlja i para u 2005 (ne sumnjam gdje cete ih uglavnom potrositi :))
Ovo za pocetnike stvarno bi trebalo resiti u sto kracem roku jer smo po milion puta prepricavali jednu te istu pricu, tako da je to jedna od prioritetnih izmena po meni
Shady
29-12-2004, 04:46 PM
Da, ja bih tu recimo mogao pisati vi?e, da ne bih smetao profesionalcima sa (njima) banalnim pitanjima. :wink:
idekius
29-12-2004, 10:11 PM
Da, redno je da i Ivan Studiotonac ima rubriku u kojoj moze da nauci po nesto :twisted:
lesha
30-12-2004, 02:11 AM
'ajde tisina... svi ste jednom bili pocetnici :twisted:
SandRob
30-12-2004, 07:13 AM
ja ne bi stavlja tu rubriku za pocetnike.
STUDIOTON
30-12-2004, 09:00 AM
Da, redno je da i Ivan Studiotonac ima rubriku u kojoj moze da nauci po nesto :twisted:
http://www.forum.hr/images/smilies/thumbsdown.gif http://www.forum.hr/images/smilies/snaiper.gif
Nocni
30-12-2004, 09:31 AM
A da se zove "DAW - Osnove" umjesto "Za pocetnike"?
Tiki the Boyler
30-12-2004, 10:15 AM
A sta cemo sa pocetnicima koji ne znaju sta je DAW?! :shock:
X-Dreamer
30-12-2004, 10:48 AM
E Je***a onda!Daj da ih zavezemo bodljikavom zhicom pa da ih onda ishibamo dok im se boje ne rastope.Tu smo da se pomazemo,koliko sam ja skonto ovaj forum.
Tiki the Boyler
30-12-2004, 10:50 AM
A sta cemo sa pocetnicima koji ne znaju sta je DAW?! :shock:
Odnosilo se na naziv rubrike!
btw. glasao sam ZA :)
X-Dreamer
30-12-2004, 11:12 AM
I ja sam glasao "ZA" naravno.Posto isto tako ni sam nisam neki poznavaoc DAW-a,ali uz pomoc ovog foruma se uchim i druzhim sa istomishljenicima.Tako da sa mojim prijasnjim postom nisam mislio nista zlobno.Hvala!
Tiki the Boyler
30-12-2004, 11:32 AM
no sikiriki :)
Ja sam glasao sa "ne" zato sto se ovde pricao "pacijoj skolici". Forum je mesto gde se razmenjuje znanje, a da sada neko radi neku posebnu sistematizaciju gradiva i prilagodjavanje problematike na nekom pocetnickom uzrastu, nema nigde, bar ne za dzabe. Prvo, to je jako odgovorna stvar da bi se radila volonterski (sa malo motivacije) i neko bi morao da krene iz pocetka sa svima (kojih bi se sjatilo 20000), umesto da ide napred. Nisam za to da se znanje krije i to sam rekao milion puta, ali zna se sta je skola, a zna se sta je drustvo. U skoli slusas profesora, a u drustvu ravnopravno raspravljas o nekim stvarima iako nemate svi bas isto znanje, pa nekad naucis nesto ti, a nekad neko drugi. Mislim da svako na pocetku mora da se malo pomuci i dobro potrudi upravo da bi vise cenio steceno znanje. Postoji i drugi nacin. Platis neku skolu, pa te onda uciteljica vodi za ruku, i slicne fore.
Tiki the Boyler
30-12-2004, 04:59 PM
Iskusniji clanovi bi mogli to jednostavno zaobici, a kad budu od volje i vremena mogli bi tamo malo uci i pomoci.
:)
X-Dreamer
30-12-2004, 05:09 PM
Ja sam onda "ZA" da se napravi forum samo za profesionalce i mudre glave.Shto onda da se muchite sa nekim ko nema blage veze o DAW-u.
Niko te nece pitati kako se usnimava neki instrument u Cubaseu ili na fazon, a kako ovo radi.A pogotovo ona vrsta pitanja, "Chiko a jel'i ovaj lebac sav tvoj".
Bilo kako bilo, shta me gabri kud se magla vije. :?
Nocni
30-12-2004, 05:16 PM
Ne bih imao nista protiv, da se ta pacja skola naplacuje.
Asolutno razumijem da uvodjenje ove rubrike zahtjeva veliki oprez.
Kad bi se nazvao "za pocetnike" to u startu zvuci, a vjerojatno bi i bila velika i maltretirajuca obaveza, medjutim ako bi se zvao "DAW-Osnove", onda bi to ipak i zvucalo i bilo puno lezernije. Pitanja sto je DAW, latencija i sl. bila bi u svom - pacjem folderu.
E sad mi pada na pamet, da covjek ako ne zna sto je daw, latencija, sto ce ovdje ikako...Moglo bi se jednom probat, naravno tek ako bi se neko dobrovoljno javio za moderatora.
P4tULjAk^GTR
29-04-2005, 11:37 AM
U potpunosti podrznavam otvaranje ranije navedeme rubrike. Ko ima strpljenja da odgovara na pitanja, neka to radi, a kome to lichi na "pachju shkolicu" ni ne mora da otvara tu rubriku. Toliko....
Otvorite pa da i ja mogu bar nekome odgovoriti,a ne samo pitati... :blabla: :wink:
ne vidim zasto uopste raspravljate o tome...i sada se odgovara na pocetnicka pitanja.....ako se vec ne pise ponovo, onda neko postuje link ka starijem topicu...
bezsmisla
29-04-2005, 07:46 PM
Ja mislim da to ne doprinosi forumu na dobar nachin...
Kako cete napraviti crtu izmedu pochetnika i iskusnih...ili josh bolje kako ce oni sami napraviti izbor gde treba da postave pitanje???Opet ce i oni koji ne znaju nishta hteti da cuju prave stvari od "najboljih"..zar ne?Takodje mislim da ce se mnoge stvari [skoro sve] pisati iz pocetka sto znaci da niko nece hteti tim ljudima da odgovara kad im treba pomoc jer je vec pisao o tome "nekada davno"...
Mislim da je bolje kao i sada samo uputiti onoga ko ne zna nesto osnovno na opciju SEARCH...kako hocete ja glasam negativno za ovo. POZDRAV
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.