Log in

View Full Version : Sta definitivno preporucujete od VST instrumenata?

Defragment
26-12-2004, 09:02 PM
U smislu da konacno imam i Cubase SX instaliran pa sam vec i odradio pola jednog projekta a sad me zanima sta preporucujete da imam instalirano od VST instrumenata?
U Reasonu smo se slozili da pojedini semplovi nisu zadovoljavajuci pa cu ja sad sve svoje projekte da iskopiram i da im menjam banke i farbe!

Oggy ce mi, sto sam mu zahvalan prebaciti sve sto on ima, ali od mnostva mene zanima vas izbor za klasicne instrumente, tipa klavir, bas gitara, kontrabas, ac gitara, el gitara, i uopste sve ukljucujuci i sinth. Kad se setim koliko mi je trebalo da preslusam sve instrumente i njihove banke u Reasonu, spopadne me jeza!

Znaci, zanima me top VST instrument unutar kojeg su vecina semplova profi, tj zadovoljava i najzahtevnije slusaoce!

Kad ko stigne, ostavite po koju preporuku!

kVu
26-12-2004, 10:43 PM
za syntheve navataj sve sto mozes od Native Instruments (pro53, fm7, b4, absynth itd itd.)

klavir: the Grand na prvom mestu, Old Lady, PMI BOesendorfer

bass: Spectrasonics Trilogy, po meni nema bolje

ac. i ele. gitara: tu se neces usreciti, tako da bi to mozda mogao da snimis.. Ako to neces da radis, probaj Pure Guitars za akusticne, AKAI, a za el. gitare Hans Zimmer-ovu kolekciju, isto AKAI...

Defragment
27-12-2004, 01:02 AM
za syntheve navataj sve sto mozes od Native Instruments (pro53, fm7, b4, absynth itd itd.)
... Ova cetiri gornja imam, nego Absynth mi se iz nekog razloga odjavi, kao time out i iskljuci se a njegov engine mora da bude stalno ON! Kako ovo blesavo stvorenje da ukrotim?

Shady
27-12-2004, 07:20 AM
Za padove (patos) preporu?ujem ti "Atmosphere".
Za Bubnjeve, ja koristim "Stylus", "Batery" i "Artist Drums"
Takodjer, "Plug Sound" (6. cd-a) to je stvarno mrak.

Starter*
27-12-2004, 12:47 PM

Kad kazes Plugsound jer mislis na BOX verziju sa vise naslova u njemu..

milos
27-12-2004, 02:07 PM
Ja od synthova preporucujem sve Arturijine - cs80v,minimoog v,moog modular v 2.0 i ARP 2600v
www.arturia.com

alektom
29-12-2004, 09:30 AM
Ja za bubanj koristim StormDrum i u principu mi i ne treba nesto bolje.
Za bas definitivno Triology, mada i drugim VST (Vapor Synth, Ultra Focus) moze da se nadje lepih bas zvukova, a o synth pads... i da ne pricam.
Za zive instrumente toplo preporucujem Dan Dean biblioteku (oko 30 diskova u Giga formatu)...
E da, sto se tice gitare akusticne Real Guitar MusicLab-a je prilicno dobro resenje, obzirom da nekog boljeg i nema. Postoji izdanje Viena Horizon Concert Guitar u Giga form. , ali je jako opsezno te ti treba prvo dan da ga konvertujes a zatim i jaka masina da to pokrene...

Shady
30-12-2004, 03:09 AM
Kad kazes Plugsound jer mislis na BOX verziju sa vise naslova u njemu.

Da, svaki od tih 6 CDa ima svoj naslov (Fretted, HipHop, itd.)

Prethodno je spomenut i "Music Lab Real Guitar"... mnogo je dobar, ali treba znati dobiti ?eljeni zvuk na onoj njegovoj tabli (mo?e se podesiti ?ta po?ali? i sumnjam da se ne?to ne mo?e sa njom izvjesti, ?ta ?ovjek zamisli, stvarno je mo?no... ali samo treba upoznati onu tablu.

I dodao bih preporuku "Edirol Orkestral" i obavezno "XPhrase"!

evgenije
03-01-2005, 04:18 PM
...Spectrasonics Atmosphere, Stylus, Trilogy, pa ondak Vaz, Albino... a ja volim jos...Korg Legacy, Zero Vector, Vapor, Creakbox..Sve od Native Instruments (pogotovo FM7), Sytrus, SW Performance, SW Trance...bemliga ima toga dosta dobrog...

Max
28-01-2005, 10:27 AM
Sa svime navedenim se manje vise slazem .....ali NE NE NE NE NE Trilogy za bas.....on zvuci super sam po sebi ali .... NE MOZE da se smiksa....to ce ti svaki pro reci . Imaces frku posle da uskladis taj deo freq ..... Znaci prijateljski savet .... SEMPLER ..... bilo koji softverski ili spravu .....i dobar sempl.... zavisi od zanra ali ako ji pop ili rok ... Fender Jazz bass..... Pozdrav