View Full Version : UAD1, TC Powercore + Sondforge...
idekius
26-12-2004, 05:51 PM
Cek... upravo mi pade na pamet....
Njihovi plug-insi bi trebalo da rade u WaveLab-u (VST), ali ne i u SoundMorge-u?
Zasto taj je**ni SoundMorge ne uvede VST podrsku???
Kako stoje stvari, moracu da ga napustim zbog toga, a tako sam navikao na njega....
Zasto taj je**ni SoundMorge ne uvede VST podrsku???
Kako stoje stvari, moracu da ga napustim zbog toga, a tako sam navikao na njega....
ni meni nije jasno....ASIO i VST bi ga ucinili najboljim [barem za mene]...
idekius
27-12-2004, 02:11 AM
I za mene takodje...Sve mu mu je na profi nivou izuzev toga.... :roll:
Asio i ne mora, ali VST obavezno...
Sta to SoundForge moze a Wavelab ne?
idekius
27-12-2004, 11:22 AM
Sta to SoundForge moze a Wavelab ne?
Da te postedi likovne umetnosti u vidu raznog sarenila :D
idekius
27-12-2004, 11:28 AM
Jel' donela verzija 5 wavelab-a nesto novo? Nju nisam probao...
ja sam je instalirao i puna bugova pa sam se vratio na 4
Klarinetista
27-12-2004, 11:47 AM
Jel' donela verzija 5 wavelab-a nesto novo? Nju nisam probao...
These are only some of the fantastic new features in WaveLab 5:
- Multi-channel surround audio support from input to output with
up to eight audio channels for recording, editing, processing
and mastering
- Complete DVD Audio authoring toolset, including Playlist
editing, on-screen video menu design, picture slide shows, and
DVD text
- User definable surround-to-stereo down-mixing
- DVD Audio burning, including video data
- DVD Audio extraction, conversion, and archiving
- New "Smart" Video Thumbnail Track for editing audio for video
- Track effects in Audio Montage
- Multi-channel metering and analysis with up to eight channels
- ASIO instant remapping for instant audio compare at the touch
of a button
- New file formats: WMA Pro 5.1 and 7.1 export, AVI audio import
Whats new in Wavelab 5.01a
? German online help included
? Japanese Localization implemented
? Registration dialog is now localized for the supported languages
? Improved support of Waves's VST shell
? Help Menu: internet link to Steinberg distributors has been updated.
? Improved XSend driver if you use WaveLab in cooperation with a Pinnacle product such as Edition. Copy the file WaveLab/Tools/XSend/SendToWaveLab.dll into the XSend folder of your Pinnacle application. If there is any file with the name ?WaveLab? in it, delete it.
? A technical document found in WaveLab/Tools/ CommandLine/ describes how WaveLab can be called with specific command line arguments.
? Solve a problem that could sometimes cause UAD plugins to crash.
? Solve an AES31 import problem
? Small and rare problem with cursor repositionning at playback stop
? Colors Red/Blue for track sliders were swapt
? Some offline processing of the right channel of a stereo wave could be wrong
? Rendering a stereo file with the Mono button active on the Master Section could cause a crash
? If an ASIO driver provides a same name for each channel, WaveLab adds an index (1,2,3,...) to differentiate each channel.
? The mono/stereo buttons of the Master Section did not work properly in multi-channel mode.
? WMA file attributes sometimes would not be saved
? Improve timing of DVD-A pictures
? Bug fix in the DVD-A grabber
? SurroundPan coefficients where not restored immediatly after reloading a montage
? Montage with a sample rate of 176400 were not accepted for DVD-A burning.
? On certain DVD players, DVD-A menu in PAL mode would not be correct.
? Improved decoding compatibility of .MUS/.MP2/.MP3 files
? Improved compatibility with certain ASIO drivers
? Audio Montage, File tab, system tab: not all supported audio file types were displayed in the file pane.
? Fixes a problem concerning analysis of an audio range (Spectrum and Bit meters).
? Fixes a problem with AudioMontages and header-less SD2 files.
? Fixes a problem that could sometimes happen with the Audio Montage function "Substitute for existing wave ..."
? Fixes some problems with markers in Audio Montages.
? One menu in the Key command manager was always disabled.
? Audio File Format: it was not possible to select the AU/Sun bit depth setting.
? Fixes a problem related to the redrawing of windows? caption bars.
? In the dB fields of various dialogs, it was not possible to scroll from 0.000 to ?0.001 dB.
? When closing a dialog very quickly after changing a parameter, the new value was not always taken into account.
? Master Section: problem solved when using Global bypass in conjunction to effect Solo.
? DVD-Audio menu designer: loading presets was not working
Verzija 5.01a meni radi bez greske :?
Steinberg nije sposoban da unapredi interfejs jos od verzije 2...
SandRob
27-12-2004, 01:50 PM
da bar nije 'unaprijedi' interfejs od cubasea mnogi bi danas bili sritniji ;)
bdv: meni je 5.0 verzija bila bugovita, a ova zadnja 5.0a mi radi bezgreske.
Boskovic
27-12-2004, 03:01 PM
WaveLab ima ASIO i VST i tu se zavrshava sva komparacija sa nesretnim SoundForge-om. Ne znam kakkva je ova 7ica. DirectX je mnogo prljav.
ma wavelab je puno bolji od soundforge-a, prvo sto ima sve sto ima i SF a ima i vise od toga, interface je manje bitan jer se manje vise svi naviknem o relativno brzo na njega
Wave Lab je najodvratniji program ikada napisan...Sound Forge rula :!: Za sve operacije vezane za VST,traku lepo otvoris u Nuendu...a sve peanterije ostavis za SF...
jer se manje vise svi naviknem o relativno brzo na njega
nemojmo ponovo o navikavanju ;)
ridge
27-12-2004, 07:48 PM
:rotfl: ovo je dobro
WAVELAB!
kakav crni sound forge... fujjjj bilo nekada davno :)
STUDIOTON
28-12-2004, 07:40 AM
Sta me je najvise nerviralo kod SF?
... to sto kada recimo trebam neki waves plugin u DX FAVORITES moram da listam kompletno sve pluginove od A(azbucni red) i cekam par minuta dok sve izlista do zadnjeg W (waves) .. pa mi onda treba recimo Loudnes pa onda opet vracaj se na pocetak i opet cekaj :evil: :evil:
U Wav lab sve ti izlista i odmah odaberes ...
Pomenuo bih da veoma rado koristim i Adobe Audition iz te branse ...
Takodje koristim sva tri programa, svaki za ponesto, ali najvise Sondforge jer je ubedljivo bolji za ono za sta je i napravljen, editing. Retko sta tretiram efektima u njemu vec ga uglavnom koristim za razna seckanja, ciscenja, uklanjanja DC offseta i slicne stvari. Naravno, koristim efekte pri masteringu, ali po principu "sto manje, to bolje". Moram priznati da Wavelab koristim najmanje od ova tri, mada ima on dobru foru sa onim rack- om, ali me uzasava njegova grafika i nepreglednost, kao i njegova iscrtavanja amplituda koja ne da nisu merodavna, nego nemaju veze sa zivotom. Steta, mogao bi da bude dobar, ali je meni ipak No.1 Soundforge.
To bi pure trebalo da znaci da nisam u pravu ili.... :D
(malo cimam), ali sve navike su dobrodosle
SandRob
28-12-2004, 12:36 PM
njegova iscrtavanja amplituda koja ne da nisu merodavna, nego nemaju veze sa zivotom..
he, he... to je istina. zanimljivo da je to u verziji 2 bilo puno bolje rijeseno, ili bolje rec bilo je normalno. mene je to izludjivalo kad su izasle ove 'novije' verzije. :evil: zato se to lipo promini u preferencesima i miran si :)
inace, ja koristin iskjucivo wavelab, ne zato sto je bolji nego zato sto san se... hm, naviknu :oops: ... i (bdv) izludjuje me cinjenica sto nuendo ne podrzava 'external wave editor'.
takodjer ima jedna nenadjebiva mogucnost u wavelabu, da se pluginovi mogu premjestat iz inserta u insert kako ti sune. meni stvaaarno nije jasno sto steinberg nije napravi isto sa insertima u nuendu. :evil:
bdv: i ja radin po principu 'sto manje to bolje' i iman svega 10-tak pluginova vidljivih u wavelabu, od kojih uglavnon koristin njih 4-5. :oops:
SandRob
28-12-2004, 07:02 PM
:shock: ooooooops :oops: boskovicu, sori, sori, sori... nehotec san izbrisa tvoj post. posa san ti odgovorit ali san greskon umisto 'quote' pritisnu 'edit'.
sto cemo sad? :oops: ja ne znan kako to vratit. :oops:
jebenti.... :oops: :oops: :oops: evo ti baren onaj dio koji te je zanima.
sori :oops:
@Sandro
kako tacno podeshavash izgled? Ja nisam skontao kako da skinem tu pozadinu?:lol:
ja za pocetak iden u options/preferences/display i zakacin onu opciju u dnu: do not use gradient background.
onda ucitan neki wav, kliknen desnin misen na njega, i iden na colors. sad kad ti se otvori prozorcic sve ce ti bit jasno.
po meni nije problem taj 'background', jer mi je to normalno kad se pogled stisne po horizontali, ali ona 'wave outline' je totalna bedastoca.
ustvari, kad je wav 'stisnut' to mi je bedastoca, a kad se rasiri onda 'podloga' nestane i onda je normalno. :shock: :?
ma, igraj se malo i namisti kako ti se cini da je logicno. kad sve namistis podji u view/audio windows styles i sacuvaj novi stil koji si napravi.
bdv: prilicno su zakonplicirali, ali to namistis jedan put, sacuvas i miran si. :wink:
lesha
29-12-2004, 01:31 AM
meni je wavelab dva puta pukao dok sam snimao nesto u trajanju od par sati (i to 2 razlicite verzije, znaci nema veze koju verziju sam koristio), dok mi soundforge nikada nije pravio probleme...
ZorGorGorZor
29-12-2004, 09:22 AM
Svaki od alata koje razmatrate koristim za odredjeni dio operacija na wav. Kasnije cu se ukljuciti i iznijeti svoja iskustva i saznanja.
Rado bih prosorio ova razmatranja na Steinberg Pinnacle System, Cool Edit Pro i Sequoiu.
Da li ste radili sa ovim?
Da li ih koristite?
Ako 'da' ima li pozitivnih iskustava? Ako 'ne' zasto? Itd. itd.
i ja rekoh da ga koristim iz ciste navike ali i iz mogucnosti koristenja VST-a itd. Inace me editing pojedinacnih wav-ova ne zanima toliko koliko sam mastering tj. gotovog projekta, a za to je wavelab ok bar po mojim iskustvima.
Editing wave-a radim u sempleru bilo koje vrste jer je sve potrebno i omoguceno u semplerima
davormen
29-12-2004, 01:03 PM
Jos jedan glas za SoundForge... :D Za editing je neprevazidjen, a ako se samo za to i koristi, sto je kod mene slucaj, VST podrska uopste nije bitna...
bumbar
29-12-2004, 07:16 PM
xxxx
SandRob
29-12-2004, 07:36 PM
stvarno mi ide na zivce to otkupljivanje provjerenih software firmi od strane kosookih(Yamaha,Sony itd,itd) :evil:hm :?
Ja SF cini mi se koristim od verzije 3.5.x :da: a to je bilo...davno,i od tada se ne secam da je puk'o ili mi pravio neke probleme...isto tako i ne pamtim neku bitniju promenu na njemu :lol: A za razliku od njega Wave Lab mi je iz verzije u verziju,na razlicitim masinama redovno pucao i gubio se,pa sam resio da se ne maltretiram vise sa njihovim bagovima i glupostima,jer mi se smucilo da cekam Z verziju da bih mogao normalno da radim u njoj i ceo nacin rada sam prilagodio Cubase-u,Logic-u i Sound Forge-u...
SandRob
29-12-2004, 07:43 PM
ok, kad smo se vec uhitili hvalit programe, zanima me ko od vas koristi batch processing?
meni je wavelab nezamisliv bez toga, a cini mi se da se za sf batch instalira posebno, ali da stvarno nudi puno mogucnosti, pa me zanima koliko koristite te blagodati?
jos me zanima koliko koristite recycle? on je zgodan za sjeckanje sampleova (loopova) i exportiranje kao midi file, soundfont i sl.
recycle koristim ooodavnoooo i dan danas ne mogu bez njega kada palim loop i zelim da ga secnem, ustvari recycle to sam odradi bez da ja moram da se naprezem, cak sve pretvori u midi i SF2 pa lepo ubacish u sempler i imas sve semplove lepo odsecene u layerima kako treba
prava stvar...(ovo bi trebala da bude reklama za recycle) :wink:
idekius
29-12-2004, 10:09 PM
E sad nije nego... Da vidimo ko ovde koristi Anti Mosqito?
:twisted:
dr.Ru
29-12-2004, 11:07 PM
ako je za Nokiju 6600..... onda ja koristim :)
mada ne bih smeo da spamujem :!: :oops:
Ti, koliko se secam da si na Razno (off topic) dao tutorijal za koristenje naravno posle moje ponude linka :roll: :wink:
idekius
30-12-2004, 02:27 AM
Ti, koliko se secam da si na Razno (off topic) dao tutorijal za koristenje naravno posle moje ponude linka :roll: :wink:
Narraaavnooo! Legendarni software za rasterivanje komaraca :-)
ja sam jedno vreme mislio da funkcionishe :oops: :)
Tiki the Boyler
30-12-2004, 10:30 AM
Da, rasprava ode u beskraj...
Ljudi koji su vise "tehnicki (inzinjerski) nastrojeni" uglavnom preferiraju Soundforge...
S druge strane (cistokrvni) muzicari vise vole raditi u Wavelab-u...
Bar u mom okruzenju je tako!
Pa sad...
p.s. Malo sam se kasno ukljucio u temu (procitavsi samo prvu stranu :oops: ) Ne zamjerite....
ZorGorGorZor
30-12-2004, 10:48 AM
WL-5 koristim za sva editovanja tipa fade in & fade out, te sitne korekcije na trakovima (neki to ne rade, ali ja volim posebno snimiti sve trakove kao wav fajlove, ali flat - bez intervencija na njima, pa ih onda vratiti u SX-2, osim bubnja, udaraljki, lupova i sl.), uklanjanje peakova, kao i krajnji mastering.
SF-7 koristim za normalizaciju na -16dB prije krajnjeg masteringa ili poslije ako sam postavio visoke performanse limitera u WL, i po meni taj algoritam je izvrstan. Zatim ga koristim za editovanje stereo kanala nekog traka, ali odvojeno - svaki za sebe, kada imam potrebu za tim, te za vinil restauraciju ako je zelim primjeniti.
I WL i SF po potrebi koristim za promjenu gainova, mada ovo najcesce izbjegavam i ako imam gresku vracam se u mix gdje to rjesavam.
Itd. itd. itd.
Postoji jos nesto :
Cool Edit Pro, iako nezgrapan i dosadan za upotrebu, ima u verziji 2000 odlican alat za otklanjanje suma, jer sum prvo 'snimi' pa ga cisti, za razliku od drugih, ne ostecujuci izvorni trak.
Ima jos jedan alat, a to je Steinberg Pinnacle System (molio sam, ako ga koristite da progovorimo koju o njemu i o Sequoi), koji, ako mu se ne dira eq i comp., moze dobro restaurirati wav, otkloniti eventualne greske tipa laganog bruma, klipa i sl. i cijeli wav presvuci dosta dobrim presencom, i prosiriti stereo, kao i obraditi solo trak glasa.
Pozdrav svima.
davormen
30-12-2004, 01:11 PM
Da, Cool Edit Pro ima, po meni, najbolji noise reduction koji sam cuo. Jedno vreme sam ga imao instaliranog iskljucivo zbog toga. No, ovaj novi X-Noise i nije tako los, a mrzi me da instaliram ceo program zbog jednog plugin-a... :D
Sto se tice batch procesinga, ja sam koristio onaj Batch Converter koji je dolazio uz jednu od verzija SF-a koju imam, i jako lepo mi je posluzio. Iskreno, ne secam se tacno, posto nisam odavno imao potrebe za tim, ali mislim da je bio jako konfigurabilan i, sve u svemu, mogao sam odraditi to sto mi je trebalo prilicno lako...
Tiki the Boyler
30-12-2004, 01:24 PM
Da li je taj noise reduction isti i na Cool Edit 2000?
mis'im bilo bi logicno, ali...
Voxengo pravi slican program Batch converteru,nisam ga probao ali deluje OK po onome sto sam procitao...
Boskovic
01-01-2005, 12:45 PM
Da, rasprava ode u beskraj...
Ljudi koji su vise "tehnicki (inzinjerski) nastrojeni" uglavnom preferiraju Soundforge...
S druge strane (cistokrvni) muzicari vise vole raditi u Wavelab-u...
Bar u mom okruzenju je tako!
Pa sad...
p.s. Malo sam se kasno ukljucio u temu (procitavsi samo prvu stranu :oops: ) Ne zamjerite....
A vidish ja sam vishe tehn.-inzinj. nastrojen i bash zato preferiram WL. ASIO, VST, dihter, PEAK-RMS analajzer, kao i 3D analajzer. Jdino nema faznog ali za to sluzi SmaartLive (trenutno mi je "out of order").
U vezi faza, trebalo bi malo pisat o njima jer mislim da su izuzetno bitna stavka, mozda i presudna u produkciji. Ne mislim na kontrafazu na recimo doboshu ili ono shto prikaze Pingvin Audio Meter, vec na fazne pomjeraje po frekvencijama (to se moze vidjeti u SmaartLive-mada ja to nisam josh dovoljno skontao), i vrlo usko sa tim u vezi mixanje i eqing.
cipela
01-01-2005, 07:23 PM
Decki, moze jedno pitanjce?
Kada u SForge detektujem clipove sta dalje i kako dalje? Valjda ta detekcija ne sluzi samo da imam vise podataka!?
Kada u SForge detektujem clipove sta dalje i kako dalje? Valjda ta detekcija ne sluzi samo da imam vise podataka!?
pa ako klipuje samo na nekim kratkim segmentima (peakovima) onda uzmi lepo zumiraj i rucno iscrtaj ponovo taj peak precizno...
cipela
01-01-2005, 11:10 PM
pa ako klipuje samo na nekim kratkim segmentima (peakovima) onda uzmi lepo zumiraj i rucno iscrtaj ponovo taj peak precizno...
Ako ukljucim u WLabu detekciju i korekciju klipova da li je to precizno i zadovoljavaju?e ili ba? moram iscrtavati jedan po jedan?
Kako biste podesili parametre za automatsku detekciju i korekciju klipova u WL?
Ako ukljucim u WLabu detekciju i korekciju klipova da li je to precizno i zadovoljavaju?e ili ba? moram iscrtavati jedan po jedan?
Kako biste podesili parametre za automatsku detekciju i korekciju klipova u WL?
Za Wavelab stvarno ne znam posto ne radim u njemu...
Inace, dobrodosao na forum!
cipela
02-01-2005, 12:41 AM
:D Hvala lijepa!
Helo narode! Ima li iko da zna?
cipela
02-01-2005, 07:56 PM
Prije napisah nesto o ovom a danas sam se razocarao u vezi sljedeceg : skinem SandRob-ovu pjesmu - onu "Biste mi vanka iz kuce" sa Severinom, i od jos jednog kolege, propustim kroz detekciju klipova u Sound Forge, pa to isto u Wave Labu i nista ne razumijem. Sve vrvi od klipova i u jednom i u drugom. A znam da su oba autora odlicni majstori svog zanata i da tako sto ne propustaju. O cemu se radi? Da li oba alata stvarno toliko lazu, ili je krivac konverzija u *.mp3 format?
Isto tako propustim obje pjesme kroz HardBal i "ista pjesma". I tu nisam siguran da taj alat sljaka bas ekstra posto radi sa prosjecnim frekvencijama cijele pjesme.
idekius
03-01-2005, 01:59 AM
Ma da vi malo zanemarite taj SoundMorge i WaveLab? Oni su i onako sitan kalibar..., pa ne zovu mene badava Idekius haubica :twisted:
http://www.ngwave.com/ He, he!!! Cini mi se da je ovo wave editor za pravog muskarca :twisted: :D
idekius
03-01-2005, 02:38 AM
Zaboravih da kazem u prethodnom postu da se salim... Ustvari, nije lose ni ovo videti, ali NGWave je prilicno oskudan i siromasan u odnosu na SF i WaveLab...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.