PDA

View Full Version : Timeworks Reverb X

idekius
26-12-2004, 08:23 AM
Dugo ga nisam instalirao pa rekoh 'ajd' da se podsetim...
I.... ispostavilo se da o njemu i sada mislim isto sto ranije... Zvuci odlicno...

Ima li neko iskustva sa Compresor X? Vredi li i on necemu, ili samo lepo izgleda?

Oggy
26-12-2004, 09:00 AM
Compresor X je odlicna sprava, samo sto nema klasicne presete i moras zaista da znas da je koristis. U tom slucaju daje odlicne rezultate, ali naravno, u zavisnosti od onog signala koga tretiras i od toga da li mu "odgovara". Kada stavljam kompresor na vokal, recimo, uvek isprobam vise kompresora i izaberem onaj koji najbolje zvuci. Uglavnom koristim Waves, ali kada stavljam kompresor na moj vokal, koristim bas Timeworks.

SandRob
26-12-2004, 07:06 PM
I.... ispostavilo se da o njemu i sada mislim isto sto ranije... Zvuci odlicno...

Ima li neko iskustva sa Compresor X? Vredi li i on necemu, ili samo lepo izgleda?

ma, jesi ti prova timeworks p-100 i a-100 za pulsar?
podji na njihove stranice pa skini demo. vidit ces sto je reverb ;)

fipke
27-12-2004, 12:34 AM
taj timeworks mi i nije bas ostao u bog zna kakvom secanju (sto verovatno ima veze sa previse iskoricavanjem 4080L reverba)...ali boze moj.. to beshe davno nekada... verujem da su prilicno napredovali!

idekius
27-12-2004, 02:28 AM
Ako nesto mrzim kod reverba, to je osecaj da separatno chujes reverb i dry. Dva zvuka umesto jednog :-/ To Timeworks i CW Masterverb ne rade i zato mi se svidjaju.

Kod impulsa se taj osecaj gubi na nizim latencama i upotrebom impulsa boljeg kvaliteta, ma da to za impulse mozda tripujem...

U svakom slucaju mnogi "odlicni reverbi" daju "dva zvuka" i to se jasno cuje.... Sad..., normalno je da svaki reverb tako radi... dry\wet, ali kod ovih nasih soft warijanti je stvarno cest slucaj da se dry i wet separatno cuju...

Ehhh...Shvatite ovo kao licno filozofiranje u koje ni ja nisam siguran :roll: :wink: :D Recimo da razmisljam o tome i naprezem usi :D

Nije frka reverb za instrument i pratece vokale, ali za lead vocal ....

SandRob
27-12-2004, 09:17 AM
Ako nesto mrzim kod reverba, to je osecaj da separatno chujes reverb i dry. Dva zvuka umesto jednog :-/ To Timeworks i CW Masterverb ne rade i zato mi se svidjaju.

Kod impulsa se taj osecaj gubi na nizim latencama i upotrebom impulsa boljeg kvaliteta, ma da to za impulse mozda tripujem...

U svakom slucaju mnogi "odlicni reverbi" daju "dva zvuka" i to se jasno cuje.... Sad..., normalno je da svaki reverb tako radi... dry\wet, ali kod ovih nasih soft warijanti je stvarno cest slucaj da se dry i wet separatno cuju...

Ehhh...Shvatite ovo kao licno filozofiranje u koje ni ja nisam siguran :roll: :wink: :D Recimo da razmisljam o tome i naprezem usi :D

Nije frka reverb za instrument i pratece vokale, ali za lead vocal ....

cekaj, cekaj... kad koristis reverb na sendu, normalno je da iz reverba izlazi samo wet.
a kad ce se wet cut u odnosu na dry ovisi o pre delayu. sto je pre delay kraci, to ce se reverb vise 'sljubit' sa dry signalom.
ta prva refleksija u prirodi nikad nije 0, ali kad je do nekih 30ms (mislin) uho je ne registrira ko odvojeni zvuk.
tako ti je i u prirodi, jer zvuku treba vrimena dok ne dodje do zidova. tako da u vecim prostorima reverb uvik cujes sa kasnjenjen.

bdv: ja volin ponekad (narocito u baladama i sa plate reverbom) stavit malo veci pre delay, to mi je kuul.

Eon
27-12-2004, 11:16 AM

Jel ga ima svrhe koristiti ako ces na jednom projektu imati samo jedan ili eventualno dva komada startovana?
Znas i sam da je su u projektu bar 3-4 iskoristena reverba ok stvar, jedino ako ces ga kombinovati sa nekim, ali gubi se draz i kvalitet tog jednog zar ne?

SandRob
27-12-2004, 01:43 PM

Jel ga ima svrhe koristiti ako ces na jednom projektu imati samo jedan ili eventualno dva komada startovana?
Znas i sam da je su u projektu bar 3-4 iskoristena reverba ok stvar, jedino ako ces ga kombinovati sa nekim, ali gubi se draz i kvalitet tog jednog zar ne?

ne znan tocno sto hoces rec, a isplati li se koristit jedan ili dva po projektu, moras sam odlucit. :idea:

ja san koristenje cw pluginova sve na minimum. proda san vecinu cw dynamickih efekata, njegove semplere odavno ne koristin, sintovo inace koristin vrlo rijetko (narocito u produkciju sto radin u zadnje vrime) tako da je meni ovaj p-100 dosa ko narucen za iskoristit visak dsp-a od pulsara. 8)

do sad mi je jedan p-100 po prejektu bi dovoljan, jer ga koristin samo na lead vokalu, ali moga bi koristit i 2 ako ne koristim nijedan drugi efekt ili instrument u projektu. da neman uad i poco, sigurno bi ih pozeli otvorit i vise od 2, ali uadov p-140 i poco reverb su apsolutno isti nivo po kvaliteti, samo su drukciji. p-100 je simulacija plate jeka od pcm91, a p140 simulira pravi harwarevski emt plate sa metalnom plocom. poco reverbi takodjer imaju specifican tc karakter. uz svih njih dobro dodje i masterverb pro, jer je i on sasvim drukciji. ;)

bdv: ma, meni ti je inace od pulsara instalirano 4-5 efekata i isto toliko synhova, zato ja volin rec da ja nisan pravi pulsarovac, iako san ovisan o njegovemu routhingu i realtime procesingu. 8)

Dushan_S
27-12-2004, 02:06 PM
?ao mi je ?to sad ta?no ne mogu da se setim, ali mislim da se radi o Keyboard magazinu. Pre nekih godinu dve su radili "blind test" u kom je u?estvovalo nekoliko istaknutih snimatelja i producenata, pu?tali su im jedan isti snimak kroz razli?ite reverbe a oni su ocenjivali svaki, naravno ne znaju?i koji je u pitanju. Bilo je nekih 10-ak reverba ?to softverskih ?to hardverskih. Lexicon (ne se?am se koji je ta?no model bio u pitanju) je jednoglasno bio izabran za najbolji. Na dnu liste je bio Cubase-ov ugra?eni reverb :lol: , a ono ?to je interesantno je da je Reverb X bio drugoplasiran i da su oni sami kada im je re?eno bili iznena?eni da se radi o software-skom reverbu.
Mo?da je jo? neko ko vi?e prati magazine od mene naleteo na to?

Eon
27-12-2004, 03:26 PM

ne znan tocno sto hoces rec, a isplati li se koristit jedan ili dva po projektu, moras sam odlucit. :idea:

ja san koristenje cw pluginova sve na minimum. proda san vecinu cw dynamickih efekata, njegove semplere odavno ne koristin, sintovo inace koristin vrlo rijetko (narocito u produkciju sto radin u zadnje vrime) tako da je meni ovaj p-100 dosa ko narucen za iskoristit visak dsp-a od pulsara. 8)

do sad mi je jedan p-100 po prejektu bi dovoljan, jer ga koristin samo na lead vokalu, ali moga bi koristit i 2 ako ne koristim nijedan drugi efekt ili instrument u projektu. da neman uad i poco, sigurno bi ih pozeli otvorit i vise od 2, ali uadov p-140 i poco reverb su apsolutno isti nivo po kvaliteti, samo su drukciji. p-100 je simulacija plate jeka od pcm91, a p140 simulira pravi harwarevski emt plate sa metalnom plocom. poco reverbi takodjer imaju specifican tc karakter. uz svih njih dobro dodje i masterverb pro, jer je i on sasvim drukciji. ;)

bdv: ma, meni ti je inace od pulsara instalirano 4-5 efekata i isto toliko synhova, zato ja volin rec da ja nisan pravi pulsarovac, iako san ovisan o njegovemu routhingu i realtime procesingu. 8)

Da mislio sam na kolicinu utrosenog DSP-a jer ja pulsar koristim globalno za sve pa bi mi P-100 bio samo hardverski reverb uz jednu citavu lunu ili pola pulsara, ali nema veze, svejedno ako je dobar onda vredi kupiti bar jos lunu i koristiti ga.

akowalee
27-12-2004, 03:55 PM
Sto se reverba tice(softverskih),po meni je SIR 1008 bez konkurencije.
Naravno,ukusi su razliciti.