PDA

View Full Version : The Grand

Eon
25-12-2004, 12:23 PM
Radim na projektu gde dosta koristim klavir ali mi je uzasno nestabilan.
Kada stisnem edit i malo krenem cackati po velocity, ambience....samo mi prasne nuendo, jel ima postoji nekakav fix za ovo

Tiki the Boyler
25-12-2004, 12:29 PM
A da ti dobacim ja klavir? Pravi...
Tvrdo je tvrdo! :D

Eon
25-12-2004, 12:36 PM
ma bilo bi dobro ali sam vec odradio dosta toga i tacno zavisim od njegove boje, bilo koja druga varijanta (probao) mi ne pase

zmaj
25-12-2004, 12:56 PM
Meni se to nije desavalo...jeste da je spor pri tim izmenama,ali radi :?

STUDIOTON
25-12-2004, 02:39 PM
I men odlicno radi ..

Jedino sto mi se kod njega ne svidja sto mi radi mix granda skoro sat vremena .. jel se desava jos nekom?

zmaj
25-12-2004, 03:37 PM
Ne :roll:

Shady
25-12-2004, 04:53 PM
Eon, mo?da ?e ovo biti rje?enje za tebe.
Napravi novi projekat iste stvari (ali ne putem SAVE AS, nego ba? novi projekat) i u njemu iskopiraj sve audio i midi trake iz ovog projekta u kome ti program puca. Mislim da ?e ti ovo rije?iti problem!

Eon
25-12-2004, 07:34 PM
Da ali moram i ukljuciti u tom novom projektu sve VST instrumente a to bi bio posao na kvadrat, jebi ga komplikovano

@Ivan
nije mi se to desavalo, mix mi radi za kratko vreme kao i na svakom intrumentu

Oggy
25-12-2004, 07:47 PM
Meni se to desavalo na starom sistemu. Uzasno nestabilan, mixdovn radi sat vremena, ali od kada sam uradio reinstal, radi mixdovn normalno za minut do dva. Cini mi se da sam ovaj put instalirao i neki fix, ali posto je to bila visednevna agonija od posla, vise se ne secam sta sam sve radio. Mogu da pogledam po instal diskovima. Trenutno mi radi savrseno i to je jako zanimljivo da u slici bolje sedi i od klavira koji su 10 puta veci.

kVu
25-12-2004, 08:08 PM
(a sad opet malo poprtzkavanja) :D :D :D

bounce rulz!

Goran
25-12-2004, 09:44 PM
Probaj sa nekim update-om, rekli su mi da dosta rjesava problem. Nije samo to sa Nuendom, i u Logicu umije da napravi njesra.

Boskovic
26-12-2004, 07:24 AM
(a sad opet malo poprtzkavanja) :D :D :D

bounce rulz!

Bounce sukcs :wc:

Eon
26-12-2004, 09:32 AM
Probaj sa nekim update-om, rekli su mi da dosta rjesava problem. Nije samo to sa Nuendom, i u Logicu umije da napravi njesra.

To i trazim, jel ima neki fix, update ili nesto slicno

Oggy
26-12-2004, 12:49 PM
Nasao sam ti update, samo mi ostavi mail da ti posaljem. Tu je negde oko 1.7 mb

Eon
26-12-2004, 02:12 PM
poslato na PM

Edit :hvala Oggy

zmaj
26-12-2004, 06:58 PM
Probaj sa nekim update-om, rekli su mi da dosta rjesava problem. Nije samo to sa Nuendom, i u Logicu umije da napravi njesra.Meni se sve od Steinberga ponasa kretenski u Logic-u :?

kVu
26-12-2004, 10:34 PM
zmaju

istina istina, al mozh da se radi ;)

el si probo logic (sa novom makinom) bre ?! :)

Shady
27-12-2004, 07:25 AM
"Napravi novi projekat iste stvari (ali ne putem SAVE AS, nego ba? novi projekat) i u njemu iskopiraj sve audio i midi trake iz ovog projekta u kome ti program puca. Mislim da ?e ti ovo rije?iti problem!"

"Da ali moram i ukljuciti u tom novom projektu sve VST instrumente a to bi bio posao na kvadrat, jebi ga komplikovano"

Mislim da ?e? na kraju ipak biti prinudjen (ukoliko ti je taj projekat va?an) da uradi? kako sam ti rekao... ne vjerujem da postoji drugi na?in.

Vidim da ti neki preporu?uju update ali sam sasvim ubjedjen nije problem do programa, ve? do samog projekta koji je negdje krehnuo zbog nekog, ko zna kojeg, buga.

Ima? i alternativu, sa manje posla. Probaj da obri?e? samo tu traku zbog koje projekt puca, kreiraj novu traku pa u nju prebaci note. I to ?esto pomogne. A najbolje i najsigurnije je ono prvo ?to ti rekoh, to je deset minuta posla, a sigurno ?e? tako rije?iti problem.

ZorGorGorZor
27-12-2004, 08:13 AM
Imao sam iste probleme dok nisam nabavio vise memorije. Tada sam to ovako rjesavao, i to uspjesno :
- otvorio bih taj file koji pravi probleme,
- selektovao bih samo taj track za koji mislis da je problematican, (ne lijevo u definiciji, nego bas track), i prebacio ga u clipboard,
- kreirao bih novi prazan file,
- stvorio bih novu definiciju midi tracka,
- iskopirao bih sa paste track prebacen u clipboard,
- iskljucio bih problematicni file,
- aktivirao bih instrument, podesio, (cesto bih povecao latenciju),
- snimio bih wav export (go, bez kompresovanja ili fx - pazi da ti bude podesen timer na isti tempo),
- zatvorio bih ovaj novi file - mozes ga snimiti,
- otvorio bih ponovo problematicni file,
- iskljucio bih track za koji mislis da pravi problem,
- kreirao bih novi audio track i u njega importovao onaj wav,
- sada bih radio kao sa svim drugim audio trackom, bojio fx, kompresovao, normalizirao ili sta god.
Kod mene je ovo redovno uspijevalo.
Sretno

Eon
27-12-2004, 11:11 AM
probacu sve varijante po updateovanju granda, pa cu javiti sta je uspelo a sta ne, da se zna jer ipak sve zavisi od sistema do sistema...hvala ekipi na pomoci

zmaj
27-12-2004, 04:16 PM
zmaju

istina istina, al mozh da se radi ;)

el si probo logic (sa novom makinom) bre ?! :)
Danas svecano pocinjem sa Logicom 8)

krki
27-12-2004, 04:20 PM
- iskljucio bih track za koji mislis da pravi problem,
- kreirao bih novi audio track i u njega importovao onaj wav,
- sada bih radio kao sa svim drugim audio trackom, bojio fx, kompresovao, normalizirao ili sta god.
Kod mene je ovo redovno uspijevalo.
Sretno

Ovaj ti zaboravi reci da potpuno uklonis instrument iz programa kad ovo uradis.

Eon
28-12-2004, 11:51 AM
Nazalost update mi vise odmogao nego pomogao, ali verovatno zbog lose instalacije ili ko zna cega, naime, folder u kome su njegovi zvukovi je izgubljen i pri obelezavanju ga ne prepoznaje tako da mi jedino ostaje uninstall pa install, valjda cu resiti problem :?

ZorGorGorZor
28-12-2004, 01:01 PM
Javi sta si napravio. Usput, je li to onaj grand na 3 dvd-a?

krki
28-12-2004, 04:14 PM
:P Evo ti jos jedno rjesenje :
Jednom sam imao problem sa update programima, pa sam uradio sljedece :
Uradio sam uninstall za neuspjeli program, a po mogucnosti sa onim Norton uninstaller-om (ona metla).
Zatim sam na slobodnom disku otvorio onoliko foldera koliko ima cd-a ili dvd-a za taj program.
Preimenovao bih foldere da se zovu tacno kao i cd-i (ili dvd-i) i kopirao sadrzaje odgovarajuceg cd u odgovarajuci folder.
Ovdje moras paziti da kopiranje radis sa otvorenom unhide opcijom za kopiranje, kako bi sigurno sve datoteke bile prekopirane na svoja mjesta.
Kada si to uradio, onda instalaciju pokrenes sa UPDATE programom. On ce ti traziti mjesto izvornog programa, pa ti ponudi folder na tvrdom disku (kako koji trazi tako ih nudis).
Nakon ovakve instalacije obicno sve bude o.k. Ovo je isprobano i dobro radi. Medjutim, ovo ne vazi za sve programe ovog tipa, tako da ne znam da li ce raditi i kod tebe.
Ono sto ti je gore napisao onaj ZorG... je o.k. posebno kada covjek ima relativno slabu masinu ili program sklon bagovima.
Sretno.

ZorGorGorZor
29-12-2004, 09:35 AM
Sta bi sa ovim? Jesi li ista napravio?

Eon
29-12-2004, 09:58 AM
Ne program je na 3 cd-a, i danas cu ga uninstall pa install, ako ne bude radio onda cu probati vase predloge, sto se tice masine jaka je i tu ne bi trebalo da bude problema, ali me cudi jer se ovo desava na obe moje masine, znaci nema izuzetka

ZorGorGorZor
29-12-2004, 10:28 AM
'Super' na minus prvu!
Dakle generalno za sada rezultat je - valja : ne valja = 0 : 2.

Eon
29-12-2004, 04:55 PM
Verovati necete, ali resenje je upravo bilo u najnemogucnijoj stvari za mene a to je trojanac ALEXA. Nasao sam ga pomocu spybot search&destroy i ad-aware-om i izbrisao i to u vec potpunom izludjivanju "kako ne radi","kako ne radi", po brisanju trojanca, kog ne znam odakle sam nabavio jer ne idem sa tim racunarom na net niti gledam filmove, znaci samo muzika, mi sve radi kao sat, hmmmm.....cudesno :shock:

Shady
06-01-2005, 09:07 PM
Verovati necete, ali resenje je upravo bilo u najnemogucnijoj stvari za mene a to je trojanac ALEXA. Nasao sam ga pomocu spybot search&destroy i ad-aware-om i izbrisao i to u vec potpunom izludjivanju "kako ne radi","kako ne radi", po brisanju trojanca, kog ne znam odakle sam nabavio jer ne idem sa tim racunarom na net niti gledam filmove, znaci samo muzika, mi sve radi kao sat, hmmmm.....cudesno :shock:

Ima li ?anse da po?alje? ta dva antivirusa na moj gmail (username talino)? (hvala)

Nocni
06-01-2005, 09:32 PM
Probaj skinuti odavde, dok ne dobijes eventualne lokalizirane pro verzije. Prvi je besplatan, a cini mi se i drugi (lite verzija).

http://www.download.com/Spybot-Search-Destroy/3000-8022-10289035.html?tag=lst-0-2

http://www.download.com/Ad-Aware-SE-Personal-Edition/3000-8022_4-10045910.html?part=dl-ad-aware&subj=dl&tag=top5

Pozdrav

splatch
07-01-2005, 03:08 PM
Ako nemas resenja,u krajnjem slucaju mozes ostaviti midi kanal na kom si odsvirao taj klavir i da mu dodelis drugi(VST) klavir,npr. meni EDIROL SUPER QUARTET sasvim dobro radi(mislim i na stabilnost i na kvalitet).Ovo mi je palo na pamet ako bas nemas bolje resenje ukoliko nisam pogresno shvatio tvoj problem.

cipela
07-01-2005, 09:38 PM
splatch

Ako nemas resenja,u krajnjem slucaju mozes ostaviti midi kanal na kom si odsvirao taj klavir i da mu dodelis drugi(VST) klavir,npr. meni EDIROL SUPER QUARTET sasvim dobro radi(mislim i na stabilnost i na kvalitet).Ovo mi je palo na pamet ako bas nemas bolje resenje ukoliko nisam pogresno shvatio tvoj problem.

Eh, Splatch, da li si klavirista? :oops:

Eon
08-01-2005, 10:32 AM
Shady imas ih na netu samo izgooglaj

cipela
14-01-2005, 12:01 AM
Eto, postavih ga i ja. Doduse bez ikakvih problema. Ali sada jedna mala nedoumica : onaj njihov demos skoro da je o.k. Medjutim, kada se The Grand isvirava (makar kod mene) ponasa se kao i drugi semplovani klaviri - donje lage o.k., sredina manje o.k. a visoke oktave tvrde, sture i trebalo bi posebno tretirati ukoliko bi se sviralo u njihovom tonalitetu. Cak sam malo dopingovao i 4080 reverb kao na demosu, ali nisam zadovoljan.
Ima li lijeka ili je to takav klavir :?:

cipela
14-01-2005, 01:49 PM
:?: :?: :?:

cipela
14-01-2005, 07:09 PM
cipela
Eto, postavih ga i ja. Doduse bez ikakvih problema. Ali sada jedna mala nedoumica : onaj njihov demos skoro da je o.k. Medjutim, kada se The Grand isvirava (makar kod mene) ponasa se kao i drugi semplovani klaviri - donje lage o.k., sredina manje o.k. a visoke oktave tvrde, sture i trebalo bi posebno tretirati ukoliko bi se sviralo u njihovom tonalitetu. Cak sam malo dopingovao i 4080 reverb kao na demosu, ali nisam zadovoljan.
Ima li lijeka ili je to takav klavir?
EEEEoooooooooooNNNNNeeeeeeeeeeee! :scared:
Jesi li ziv?