PDA

View Full Version : Yamaha kupuje Steinberg...

puRe
21-12-2004, 02:23 PM
http://www.pinnaclesys.com/aboutus/PR/News.asp?NewsID=3753&Langue_ID=7

djole970
21-12-2004, 02:49 PM
To je mozda dobra ideja jer svi znamo ko je YAMAHA. Medjutim sigurno ce favorizovati svoje proizvode narocito kada je Cubase u pitanju a to mi se vec ne svidja. U svakom slucaju sigurno je da ce otici korak dalje ...

dr.Ru
21-12-2004, 03:37 PM
Za mene je to KATASTROFA :!:
Svi znamo sta se desilo sa Sound Forge kad ga je SONY kupio. Postao je all-in-one video/sound program za koji se vise ne moze reci da je wave editor, prihvatio je Sony filosofiju.
A Steinberg? Nemacki softver je najbolji (ako ne naj, onda sigurno bolji od japansko-americkog, ne racunajuci tu software za DSP hardware tipa PT, UAD)..... Steinberg tesno saradjuje sa RME, TC, Pinnacle.... hoce li ta veza opstati? Hoce li i dalje biti tunovan za RME hardware?... ili ce biti podesen samo za YAMAHA digitalne konzole? Kako ce izgledati Cubase SX 4?
Verovatno ce se zvati Yamaha SX, imace direktan download kataloga yamaha motora i skutera, imace automatizaciju (ali kontrolisanu samo preko Yamaha DM2000 miksera), favorizovace zaostale i zaboravljene Yamaha soundcards, bice na japanskom pod default, a za engleski cemo biti upuceni da download language pack. Bice sareniji nego ikad, sa jpegom Elton Johna u pozadini, kao promotera new yamaha order-a.
Verujem da ce moci preko firewire-a da se spoji sa trkackim volanom novog Yamaha motora, te pritiskom na gas da regulises nivo reverba na aux-u.

Za mene je porazavajuce da na osnovnoj strani buduceg Steinbergovog tate stoji : "Yamaha ringtones" i "yamaha motor company"

bumbar
21-12-2004, 04:11 PM
OHHHHHH,NEEEEEEEEEEE!!! :scared: :uhoh: :banghead: :oops: :(

Tiki the Boyler
21-12-2004, 04:19 PM
:drunk:

puRe
21-12-2004, 04:36 PM
katastrofa - slazem se...

upravo je Yamaha ljudima dala razlog da predju na ProToolse ili Logic...

zmaj
21-12-2004, 06:46 PM
Dovoljno je videti samo sta je napravila od svog softvera i...da se ubijes :cry:

dacko
22-12-2004, 08:16 AM
Podrzavam Dr.Ru :roll:

nESbo
22-12-2004, 08:20 AM
:drunk:

:rotfl:

tako je! postacu alkoholicar i ja, ima da tugujem uz alkohol do kraja zivota hahahaha!!!

Ad Fines
22-12-2004, 08:59 AM
Bravo dr.Ru!!!!!!!

Kad se to desi makar neimao za kruh,vracam se/prelazim potpuno na Pro toolse!!!!

Eon
22-12-2004, 11:52 AM
ko ce na yamahu da se osloni!!!!

jebote, znaci kraj sa Cubase-om, :cry:

zmaj
22-12-2004, 12:38 PM
Ziveo Logic :twisted:

Goran
22-12-2004, 01:53 PM
Ziveo Logic :twisted:

Z I V I O!!!!! :D :D :D

lesha
22-12-2004, 03:16 PM
nema frke, tu je ableton live :D

kVu
22-12-2004, 03:29 PM
Ja samo da kazem da Yamaha ima dobre motore... :twisted:

ANTISHA
22-12-2004, 07:33 PM
J..iga! To ti je kapitalizam. Ne vjerujem da ?e se kosooki ipak kockati sa renomeom i kvalitetom svega dosada?njeg. Respektiaju kosooki ?vabe-Od njih su sve i nau?ili ( a ko nije!!), glede struje, motora, elektronike i sl. Eventualno se mo?da dogodi da ako kupimo original SX-e dobijemo besplatno kacigu za Yamahin skuter, a ko kupi i Wavelab dobije dobije kromirani auspuh! :lol: :lol: :lol:

idvi
22-12-2004, 08:41 PM
Iipak ima nade da se ne dogode tako crne misli naime ipak dragi Japanci razmi?ljaju o tim stvarima jer Steinberg i njegovi proizvodi su naj ra?ireniiji
i naj vi?e se prodavaju i obr?u lovu..To oni dobro znaju i nije im ni na kraj pameti da to uni?te.Pa ?ta je jedan Soundforge nasprama Steinberga.
To je kao da kupi? dobrog konja koji ti treba da vu?e veliki teret a ti mu po?inje? davati manje hrane...! Ja ipak vjerujem u njihov razum.
Jer ?ta je Prootools,Logic itd..oni ne prodaju ni 10% proizvoda kao Steny.
Dakle gore glave! :lol: :lol: :lol:

zmaj
22-12-2004, 10:01 PM
Jer ?ta je Prootools,Logic itd..oni ne prodaju ni 10% proizvoda kao Steny.
Dakle gore glave! :lol: :lol: :lol:Prodaju,i to mnogoooo... :lol: Nego ih kod nas jos uvek nema :wink:

zmaj
22-12-2004, 10:02 PM
Eventualno se mo?da dogodi da ako kupimo original SX-e dobijemo besplatno kacigu za Yamahin skuter, a ko kupi i Wavelab dobije dobije kromirani auspuh! :lol: :lol: :lol:
Mozda dobijes i malu Japanku 8)

ridge
22-12-2004, 10:38 PM
Pa VELIKU japanku sigurno neces :lol:

zmaj
22-12-2004, 10:57 PM
Otkud znas...sta ako bas dobijem VELIKU Japanku :lol:

kVu
22-12-2004, 10:58 PM
koji broj nosis ? :twisted:

zmaj
22-12-2004, 11:03 PM
Univerzalac :twisted:

SumAnuT
23-12-2004, 12:32 AM
Za mene je to KATASTROFA :!:
Svi znamo sta se desilo sa Sound Forge kad ga je SONY kupio. Postao je all-in-one video/sound program za koji se vise ne moze reci da je wave editor, prihvatio je Sony filosofiju.
A Steinberg? Nemacki softver je najbolji (ako ne naj, onda sigurno bolji od japansko-americkog, ne racunajuci tu software za DSP hardware tipa PT, UAD)..... Steinberg tesno saradjuje sa RME, TC, Pinnacle.... hoce li ta veza opstati? Hoce li i dalje biti tunovan za RME hardware?... ili ce biti podesen samo za YAMAHA digitalne konzole? Kako ce izgledati Cubase SX 4?
Verovatno ce se zvati Yamaha SX, imace direktan download kataloga yamaha motora i skutera, imace automatizaciju (ali kontrolisanu samo preko Yamaha DM2000 miksera), favorizovace zaostale i zaboravljene Yamaha soundcards, bice na japanskom pod default, a za engleski cemo biti upuceni da download language pack. Bice sareniji nego ikad, sa jpegom Elton Johna u pozadini, kao promotera new yamaha order-a.
Verujem da ce moci preko firewire-a da se spoji sa trkackim volanom novog Yamaha motora, te pritiskom na gas da regulises nivo reverba na aux-u.

Za mene je porazavajuce da na osnovnoj strani buduceg Steinbergovog tate stoji : "Yamaha ringtones" i "yamaha motor company"

http://www.chillout.co.yu/forum/com/images/smiles/n-km.gif

Shady
24-12-2004, 05:49 AM
znaci kraj sa Cubase-om, :cry:

Ali tu j stari dobri Sonar 4.1. 8)

:twisted:

:mrgreen:

Eon
24-12-2004, 07:58 AM
neka ostajem na Steinbergu, ne bi se sada ponovo mogao vratiti na Cakewalk program

dlukace
05-01-2005, 09:52 PM
ha ha ha...za?to katastrofa? od tako velike firme se ne o?ekuje samo najgore zar ne? ?to se mene ti?e logic je pro?ao jako lo?e zbog udru?ivanja s apple-om zato jer se sve svodi samo na software podr?ku.a ?to yamaha ima za ponuditi-ama ba? sve! jedna je od najve?ih ako ne i najve?a firma koja je napravila najzanimljivije instrumente na tr?i?tu(a la citroen u autoindustriji ili ?)npr cs80,gx1,fs1r,vl serije,dx7 i ostalo...i za?to kukate oko yamahinog hardware-a? 01x je samo po?etak,ostalo mora da ide nabolje.sw1000xg i dsp factory su bile godinama favorizirane od strane profesionalaca ,a i od novinara raznih ?asopisa i to ne bez razloga.yamaha je po meni najbolji izbor za steinberg jer ima ogroman potencijal.pa i danas kad kupimo logic ili cubase mnogi od nas tra?e hard kontrolu u obliku mackia ili focusrite-a itd...a za?to kad mo?emo imati perfektno tuniran muzi?ki sistem.a ?to je s famoznim yamahinim sequencerima-sada bi tu mogao svu soft podr?ku podr?ati steinberg i mnogima bi bila lak?a integracija hardvera i softvera.suradnja s tc ili nekime drugime mo?e i dalje opstati u istom ili drugom obliku.
u budu?nosti,mislim da ?e ve?ina vas promijeniti mi?ljenje u vezi ovoga jer ?e ova suradnja dovesti do sni?avanja cijene pro tools sistema i veliki prelazak na yamaha/cubase sistem(1.cubase+01x i skuplji nuendo+2 generacija mlana ure?aja+dsp podr?ka! ili sve ovo u raznim kombinacijama).moje mi?ljenje je da ?e ovaj potez u dogledno vrijeme izmamiti osmijeh na na?im licima.
zhazhamingfarmerswife :D

Shot
05-01-2005, 11:56 PM
Ja moram priznat da se slazem s dlukaceovim komentarom.
Ne mora ispast lose ta trgovina. Pa ionako je Steinberg bio dio Pinnacle grupe u kojoj se tim ljudima iz Pinnaclea totalno fuckalo za njih. Ovako je bolje.

SandRob
06-01-2005, 09:28 AM
dlukace, zaboravi si najveci jamahin doprinos audio industriji.

naime, jamaha svojevremeno nije uspila na vrime napravit muzicki chip za atarijeve konpjutere, pa je atari, ko alternativu, stavi midi ulaze i izlaze. :mrgreen:
ostalo je povijest. :roll:

nego, da mi iz rumskega skupimo neku lovu i kupimo steinberg? :wink:

zmaj
06-01-2005, 10:42 AM

naime, jamaha svojevremeno nije uspila na vrime napravit muzicki chip za atarijeve konpjutere, pa je atari, ko alternativu, stavi midi ulaze i izlaze. :mrgreen:

Ovo nisam znao.... :lol: A sto se tice kupovine Steinberga...nisam pri parama :lol:

ANTISHA
06-01-2005, 12:23 PM

Mo?e! Po?nimo kupit lovu. Fali nam samo oko 27.375.245 USD