View Full Version : Referentni sistem
dr.Ru
18-12-2004, 03:51 PM
Resio sam da Vam pokazem svoj referentni setup. Sistem koristim za slusanje muzike, a na osnovu njegovog zvuka gradim svoj stav prema ostalim sistemima, produkcijama, monitorima...
Na taj nacin sam izgradio uho i produkcijski ukus, jer ovaj sistem imam vec 7 godina i na takav zvuk sam navikao. Kada kazem da mi se neki monitori svidjaju, ili ne... zapravo ocenjujem kakvi bi bili za produkciju pesme koja ce se slusati na tom mom sistemu.
Slike koje Vam dajem su slikane kamerom mobilnog telefona, pa i nisu neki kvalitet. Ako imate neka pitanja.... pitajte
download *.rar (http://www.rumski.com/razno/drRu_setup.rar)
SKUUUPOOO!!!
Pravi audiofilski setup. Jedino se moze dovesti u pitanje gde se slusa, ali nista drugo. Inace od ovakih slika nema vajde, samo od slusanja 8)
Defragment
19-12-2004, 02:51 AM
Ako poludis od produkcije i pitanja od nas neupucenih, uzecu SVE zajedno sa vazom i bambusom, cisto da te resim bede! Pa, jel znas ti koliko to trosi struje, a? A i taj bambus trazi negu i paznju i da mu se covek ceo posveti! Mislim da bih bio pravi covek za to! :lol:
BTW, si ti osigurao svoj studio od provalne kradje? Ako nisi, uradi to sto pre da ti ne bi neki majmun za cas posla pokupio sve igracke! Ne daj ti Boze sta sve ima u ovoj nasoj zemlji bezakonja i nesposobnih!
Tehnicko pitanje: sta si ti uradio na temu kompatibilnosti svog setupa u smislu kako koja komponenta sljaka u sprezi sa ostalima?
Auuu, ala ti losa bila osnova... :))))))))))
btw. ja se navikao na stare Nishke 50-ice :) preko nekog prebesnog tehnics-a iz 89-e.. valjda kada se pojavio kod nas... sa 6 godina sam cuo cedej kvalitet :)))
propas'.. !
dr.Ru
19-12-2004, 02:12 PM
:oops:
ljudi moji, ovo sam slikao u mojoj porodicnoj kuci.... Ponosni vlasnik (citaj: kupac) je moj otac, a ne ja.... Nedostatak je taj sto stoji u roditeljskoj dnevnoj sobi a ne kod mene :D ... Mislim da bi kod mene bili bolji uslovi za slusanje.... Inace, zajedno smo godinama menjali komponente, i zadrzali se na ovome. Ipak, Delta CaliforniaLabs CD transporter cemo uskoro menjati/prodati, jer smo se jaaako zagrejali za jedan NAD.....
Zapravo, osnovna mana je ta sto kada nesto radim, moram to da narezem na CD, i onda donesem kod mojih roditelja, pa pustam... Idealno bi bilo da B&W stoji kod mene :twisted: Oni su inace cesti main monitori u velikim i poznatim studijima koji produciraju klasicnu/ozbiljnu muziku. NJih sam slikao sa CD-om koji se oslanja na srednjetonce, cisto da vidite zapreminu basa.
Ne smem ni da kazem koliko je to skupo :shock: .... jer na kraju krajeva, ove igracke nisu moje nego mog oca.
Da,B&W cesto koriste za produkciju klasike,cak i u multimedijalnim studijima(izrada i montaza dvd-a,itd...)...
Defragment
20-12-2004, 08:56 PM
Ne smem ni da kazem koliko je to skupo :shock: .... jer na kraju krajeva, ove igracke nisu moje nego mog oca.[/quote]
Da nije tvoj tata u fazonu da usvoji musko dete od 34 godine? Malo jedem, gotovo da i ne spavam, stalno nesto radim, uredan sam i uctiv! :angel:
nixylive
26-01-2005, 08:54 AM
Jel ono stvarno bambus ili Fakirova zmija koja uz muziku izlazi iz vaze :wink:
Bogami fino. Sad meni kao laiku objasni nesto. Jel doprinosi sve to za profesionalno snimanje zvuka, znaci da se cuje kao Jarre.
nixylive
26-01-2005, 08:57 AM
Da nije tvoj tata u fazonu da usvoji musko dete od 34 godine? Malo jedem, gotovo da i ne spavam, stalno nesto radim, uredan sam i uctiv! :angel:
Ako ne spavas onda covek nece moci da se odmori od tebe.
Evo i ja cu da konkurisem. I ja ne spavam, al kad legnem nema me po dva dana da smetam :lol:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.