View Full Version : MIDI pickup za gitaru
SandRob
17-12-2004, 07:34 PM
moze mi netko preporucit neki MIDI pickup za gitaru?!
moze bit i za elektricnu i za akusticnu. najbolje bi bilo za akusticnu sa plasticnim zicama ako ima.
to mi treba da mogu preko gitare programirat u nuendu. znaci, gitaru bi ukopca na MIDI in i sa njom sve svira umisto sa master keyboardom!?
Imas onu najcescu varijantu...Roland GK2.Nisam ga probao ali oni koji jesu imaju podeljena misljenja,neki su odusevljeni a neki zgadjeni...navodno je ranije bio problem i sa latencom ali je to vec neko vreme reseno...Sta planiras s'tim?
Ad Fines
17-12-2004, 10:45 PM
E vidis,ja za te stvari koristim svoju pilu od gitare.MISING LINK.
Single c=3X(kao strat)+Piezzo+Midi.
Sve u jednom.Radi koliko te volja.
Ima jedna izreka koja kaze: " Kad si u Rimu, budi Rimljanin".
Meni takodje keyboard nije osnovni (citaj omiljeni) instrument. Cak sam jedva zavrsio srednju muzicku zbog istog. Ocene po razredima su mi bile 5, 4,3 i 2 (od kojih je svaka, a posebno ova poslednja bila doobro poklonjena). Cetvrti razred sam zavrsio jedino zato sto sam, osim sto sam iz svih ostalih predmeta bio 5.00, odneo i nagradu na medjunarodnom takmicenju iz kontrabasa i samim tim imao "rezervisano" mesto na akademiji. Na ispitu je bilo: "Dobro, jel ti nas zezas?!". Zasto sve ovo pricam? Meni je gitara 7 miliona svetlosnih godina bliza od klavira, ali kao sto na keyboardu ne mozes da sviras "gitarski" i svaki pokusaj zvuci providno ma koliko dobar sempl bio, tako na gitari ne mozes da sviras "klavirski" i to ce ti se primetiti i u samom fraziranju. Zato lepo sednes, malo vezbas i vremenom ti i to ne bude problem.
Ma ne verujem da je hteo da se bavi sviranjem klavira na gitari...Mozda mu je lakse da povuce neki sempl gitare,nego da je snima mic-om...brze je u svakom slucaju.
enzomat
20-12-2004, 08:33 PM
Imam taj GK2 vec dvije godine i koristim ga u live svirci sa GR33 Rolandovim modulom..Eh sad, svakih par mjeseci ponovo ga otkrivam, pa mi onda dosadi . Mislim da je latencija ok, ima je malo ali dovoljno da se naviknes, i sa jos par korekcija na modulu to se moze prevazici. Ako mozete naci za dobru cijenu ovu kombinaciju mislim da je jako inspirativno ovo imati kao dio opreme. Ja sam cak folirao u studiju neke zurne sa Mizmar zvukom iz modula i bilo je vise nego uspjesno. Neke stvari na synth leadovima ne mozes svirati na klavijaturi kao na gitari zbog bendova i sl.
Uglavnom, mislim da ova tehnologija jos nije razvijena do kraja, ali da ima svojih strasno interesantnih strana i da svaki ozbiljan instrumentalista mora ovo probati.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.