View Full Version : Slozi mi prescota
Ad Fines
13-12-2004, 01:16 PM
Diviner i ekipa koja ovo kuzi,al stvarno kuzi.Da se vrijeme ne gubi i da ima svrhu.
Slazem novu konfiguraciju,zapravo zamjenit cu kompjuter na kom su mi VSTi sa novim.
Uzmimo u obzir da imam rame al ih necu prebacivat jer mozda nesto drugo iskombiniram.Dakle nemam nista.
Ako ikako moze nek ploca bude ABIT,a ostalo.....
MSI 865 (moze i 875) Neo2
Prescot IV
2 GB Ram (4x 512 u duall-chanell modu)
Za ostalo uzmi najbolje cene kod tebe u radnjama. Bilo bi dobro da uzmes dva od kojih ce recimo 160 GB da bude "system" (i na njemu instaliras i instrumente), a drugi moze da ti bude "data" (i ne mora da bude toliki jer na njemu cuvas projekte i svakako moras da radis redovan backup) S- ATA drive bez preke potrebe da ga uparujes u RAID jer i ovako radi toliko dobro da ti zaista rizik od "pucanja" nije potreban.
Ova konfiguracija provereno "ubija" i bice skroz zadovoljan njome. Ja radim vec 6 meseci i do sad mi se nije desilo da nesto ne moze (a prilicno sam megaloman) ili da sam imao nekih problema tehnicke prirode. Moja preporuka.
Arthur
13-12-2004, 11:56 PM
cena?
Pravo da ti kazem, ne znam tacno. Ja to sve dobijam po nabavnim cenama, mada ni to nije bilo jeftino kad sam kupovao (pre pola godine). Trenutno, nisam bas pratio cene, ali ako si iz BG-a, za MSI i Intel odes u MB soft (kod Brankovog mosta), oni imaju najbolje cene (bar vazi za dilerske). Verovatno su cene nesto nize, mada se od tada nista znacajno nije dogodilo na polju kompjutera.
diviner
17-12-2004, 11:36 PM
Evo imas par smjernica u 64-bitna masina temi gore! Upravo je rec o prescott masini! Jeste da bi bilo fino pronaci northwood-a, medjutim kada se uzme u obzir da se oni ne OC-uju poput prescott familije, dodje ti na isto (ili nesto u plusu za prescott opciju)! Ako ne zelis OC-ovati masinu, obavezno northwood-a, jer je dosta efikasniji, pogotovo ako koristis sada vec vremesne verzije LAP (5.51 je zadnja verzija za PC)!
Ako treba nesto detaljnije pojasniti, pitaj (jest da nisam mnogo na netu, ali cu se potruditi sve potanko objasniti)!
Ad Fines
18-12-2004, 10:05 PM
Treba mi kompjuter koji ce bit uglavnom za VSTi.
Nije mi cjena tako bitna.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.