View Full Version : Vlado Georgiev
Evo sta covjek kupuje..Ima ih samo 20-tak u svijetu.
www.mercenary.com/amek9098idesk.html
dvuckovic
09-12-2004, 01:04 PM
Ima ih tacno 28. Ovo je cetvrti u Evropi, u Japanu ih ima 10, nesto u Kini, i nesto u US.
Ovih dana povezujemo sve, mikser je tezak 2.5 tona, ima 10 PSU po 6U za koje smo morali da napravimo poseban engine room van studija.
Ako vas zanimaju bilo kakvi detalji u vezi 9098i, pitajte
Arthur
10-12-2004, 03:30 AM
ufff.
sinoc sam celu noc overavao sajt Ameka, pa i Vladin, a onda sam na bis otisao na SSL da palim oci i skidam slicke...
NEznam, licno postujem Vladu Georgijeva, a narocito ovaj njegov potez. Jako mi je drago sto je to privuklo toliko paznje medija, jer ce konacno neko poceti da pise i razmislja o tome - nivou kvaliteta. Sta je bolje kod 90981i? Pa sta moze biti bolje - Velika kolicina dobrih preampa, dobrih equalizera, dinamika, odnos S/N, i sve to puta 76, ili 120 koliko mi se cini da sam procitao da je maximalni frame.
Ne bih rekao da vodi hladni rat sa Pinkom, nisu ista moralno/politicko/ekonomska kategorija... Videcemo sta ce dalje nabavljati, a narocito sta ce se na tome raditi. Licno mislim da boj ne bije oruzje... dzaba oprema kad se nema talenta (pri tom ne mislim na gosn.Vladu ciji talenat izuzetno cenim)... evo kolko cujem ovih se dana ovi u Pinku muce sa snimanjem live benda Joksimovica, i to bez valjanog snimatelja. Cile je odlican inzenjer (diskutabilna licnost), al nisam siguran u njegove snimateljske kvalitete... dzaba SSL..
E i neznam to za "puno malih SSLcica"... prvo neznam ko ih jos u BG ima, a drugo, postoji li mali SSL? Kolege koje su bile na Taktonsu tvrde da su isprobavali nekog od 85.000 evra sto je premalo za SSL, ali isto tako tvrde da je to samo malo bolji kontroler za ProTools, i da bez istog ne vredi nista. Pa i da je tako, ne bih se bunio za ProTools, a narocito ne za SSLov kontroler istog.
Koliko kanala ima Vladin AMek? i da, stvarno, kad ce i sta sa njim raditi?
Inace, kolko sam video na AMEKovom sajtu, dizajn te konzole potpisuje Mr. Rupert Neve, cije sam ime dosta puta vidjao povezano sa SSLovima....
12 auxa?
4 parametric EQ (sa Q faktorom, al samo na srednjima)?
Kolko buss outputs?
Motorised faders?
Virtual ili direktna dinamika (kompresor na kanalu rucni ili virtual dynamics?)
P.S: I ja radim na jednom AMeku, samo je mnoogo manji :) i laganiji :oops:
Pa sto kupiste takvu mixetu?!?!?! Da valja ne bi napravili samo 28! :):):)
Uz neizbezne cestitke koje takav komad opreme zasluzuje, mene zanima sledece. Same generalije nisu toliko bitne i manje- vise, nema tu niceg novog, sto vec nismo videli (samo sto je ovo mnoogo kvalitetnije), ali mene sada jako zanima sam koncept rada. Ja nisam veliki poznavalac spiska opreme u Vladovom studiju, ali koliko mi se cini da sam cuo da se radi na Pro Tools sistemu (nisam siguran). E sad... Ovaj mixer namece potpuno drugi nacin rada, tj namecu se 2 mogucnosti: Prva je da se koristi samo kao preamp i u startu sama sebe diskvalifikuje svojom apsurdnoscu (postoji i 9098 kanal), a druga je varijanta 2 inchnog trakasa ili nekog digitalnog snimaca gde ce se slati kanali iz mixera, pa opet vracati na njega da bi se mixalo. To mi zvuci mnoogo logicnije, ali me sad zanima kako ce biti resena pitanja editinga i da li je ova moja pretpostavka uopste tacna?
Kako god, puno srece u radu (isplatila vam se da'bog za godinu dana)
Pozdrav
dvuckovic
18-12-2004, 04:16 PM
ufff.
sinoc sam celu noc overavao sajt Ameka, pa i Vladin, a onda sam na bis otisao na SSL da palim oci i skidam slicke...
NEznam, licno postujem Vladu Georgijeva, a narocito ovaj njegov potez. Jako mi je drago sto je to privuklo toliko paznje medija, jer ce konacno neko poceti da pise i razmislja o tome - nivou kvaliteta. Sta je bolje kod 90981i? Pa sta moze biti bolje - Velika kolicina dobrih preampa, dobrih equalizera, dinamika, odnos S/N, i sve to puta 76, ili 120 koliko mi se cini da sam procitao da je maximalni frame.
Ne bih rekao da vodi hladni rat sa Pinkom, nisu ista moralno/politicko/ekonomska kategorija... Videcemo sta ce dalje nabavljati, a narocito sta ce se na tome raditi. Licno mislim da boj ne bije oruzje... dzaba oprema kad se nema talenta (pri tom ne mislim na gosn.Vladu ciji talenat izuzetno cenim)... evo kolko cujem ovih se dana ovi u Pinku muce sa snimanjem live benda Joksimovica, i to bez valjanog snimatelja. Cile je odlican inzenjer (diskutabilna licnost), al nisam siguran u njegove snimateljske kvalitete... dzaba SSL..
E i neznam to za "puno malih SSLcica"... prvo neznam ko ih jos u BG ima, a drugo, postoji li mali SSL? Kolege koje su bile na Taktonsu tvrde da su isprobavali nekog od 85.000 evra sto je premalo za SSL, ali isto tako tvrde da je to samo malo bolji kontroler za ProTools, i da bez istog ne vredi nista. Pa i da je tako, ne bih se bunio za ProTools, a narocito ne za SSLov kontroler istog.
Koliko kanala ima Vladin AMek? i da, stvarno, kad ce i sta sa njim raditi?
Inace, kolko sam video na AMEKovom sajtu, dizajn te konzole potpisuje Mr. Rupert Neve, cije sam ime dosta puta vidjao povezano sa SSLovima....
12 auxa?
4 parametric EQ (sa Q faktorom, al samo na srednjima)?
Kolko buss outputs?
Motorised faders?
Virtual ili direktna dinamika (kompresor na kanalu rucni ili virtual dynamics?)
P.S: I ja radim na jednom AMeku, samo je mnoogo manji :) i laganiji :oops:
16 aux, 48 bus, P&G motorizovani i channel i monitor, VD na svakom kanalu (digitalno kontrolisan VCA). Frame je 72, trenutno je u njemu 57 modula(114 inputa u miksu), a dodacemo i ostalih 15.
Procedura je slijedeca:
Snima se kroz Amek u Appogee 192X AD sa HD interface karticom direkt u PT, iz kojeg se vraca kroz Appogee 192X, 3 komada(48 out iz PT) na Amek, na kojem se miksa. Znaci, PT je ustvari tape koji ima poneki dobar plugin :) Imamo i Massive pack. Ovako sam izbjegao Digidesign 192 interface, jer mislim da je Appogee bolji.
SSL o kome pricas je AWS 9000, ima jedan kod Bregovica i jedan kod Zane.
dvuckovic
19-12-2004, 05:34 PM
Vidim ja da cu morati da vas sve lijepo organizujem da dodjete jedan dan zajedno...
Posto sam sad u totalnoj frci, najbolje bi bilo da smislimo neki dan u januaru, pa da svi dodjete...
Samo da prodje NG, posto imam hitnih poslova(miks koncerata iz herceg Novog i SC).
PT je Pro Tools. Da, 48 izlaza iz njega+ostali kanali za Vladov MIDI rack(koji bi i sam napunio cijeli sto :) )
Prva je da se koristi samo kao preamp i u startu sama sebe diskvalifikuje svojom apsurdnoscu (postoji i 9098 kanal), a druga je varijanta 2 inchnog trakasa ili nekog digitalnog snimaca gde ce se slati kanali iz mixera, pa opet vracati na njega da bi se mixalo. To mi zvuci mnoogo logicnije, ali me sad zanima kako ce biti resena pitanja editinga i da li je ova moja pretpostavka uopste tacna?
pa verovatno je ova druga s obzirom da mikseta ima automatizaciju (unutra je Celeron od 400MHz) te verovatno moze i da zapamti setovanja fadera za svaku pesmu...
E, vidis ti sta su ziherasi....tc,tc,tc (electronic :D )... Toliko, para, a Celeron... :D :D :D
Ma koliko se secam, Vuckovic je to objasnio u nekom svom postu da su uzeli Apogee konvertore umesto HD koji su satro losi i da preko njih salju kroz PT (koji se u tom slucaju koristi za editing i poneki plug), a onda vracaju na kanal od mixera gde se mixa. Klasican koncept trakasa u modernoj izvedbi + mogucnost editinga. Verovatno postoji i mogucnost sync-a mixera sa PT, pa to jos povecava mogucnosti exploatacije. Sve u svemu veliki konfor, ali previse para za moj ukus (verovatno bih mislio drugacije da sam ja imao te pare :oops: ).
Kao: "Ni PT nije los..." ? :D :D :D
:lol:
Jelena
27-01-2005, 10:29 AM
Vidim da vam se bas dopada Vladov novi miksercic. Ako neko zeli nesto slicno .... samo da znate preko koga se dobavlja 8)
dr.Ru
28-01-2005, 12:04 AM
danas smo posetili studio Barba i uzivali u stvarno kvalitetnom svuku i opakim spravama..... ali, na zalost svih Vas.... imamo dogovor sa "Barbom" da ne kacimo danasnje fotografije studija. Razlog je poznat malobrojnoj ekipi, a mi cemo se dogovora i pridrzavati.
Ljudi .....radite na onom sto imate...... kada bi znali da su 4 od 10 hitova...specijalno haus i ostale zezancije u UK ...radjene kompletno ITB ....ne biste verovali....zato zasucite rukave .....i radite..... alat je alat i to SVAKAKO pomaze ....ali to sto imate kuci na kompovima ...... ako usnimavate na nekom dobrom preampu i u nekoj dobroj sobi ....verujte da jasete na jako dobrom konju... ako imate znanje. Svako postovanje Vladi na " hrabrosti " da u ovo vreme ulaze u ovakvu opremu .... i siguran sam da ce to pokrenuti " lavinicu " ostalih koji imaju dosta para da malo unaprede svoje studije . Vlado u svom studiju ima i FANTASTICAN outboard....zapravo skooorooo sve sto treba da se ima u Hi end maniru .... kao i veliko i updateovano znanje i o muzici i o produkciji ( kao naravno i Deju koji ima veeliko inzenjersko znanje ) . Ali sto se ostalih nas tice gareantujem da ce dobar producent / inzenjer napraviti bolji mix u kompu ....nego los na najjacij oporemi na svetu ...zato ....trud rad , trud rad .....
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.