PDA

View Full Version : alesis ili tannoy

presvega
06-12-2004, 05:53 PM
ALESIS M1 ACTIVE MK2 ILI TANNOY REVEAL +ALESIS RA150

Ne mogu da se odlucim
Trebace mi za neki elektronski zvuk tehno idm i sl.

hvala

kVu
06-12-2004, 09:12 PM
Tannoy

kVu
06-12-2004, 10:36 PM
Pa... Zato sto Alesisi nisu za takav zvuk... :))))) A i uvek sam pre za pasivnu varijantu i sa korektnim pojacalom...

Oggy
07-12-2004, 12:36 AM
Alessis passive+ RA 150. Mnoogo su bolji od Tannoy Reveal. Tannoy je jako slab u srednjima i napr. jace gitare se guse i ne izlaze. Sad ce neko reci da se ti ne bavis takvom vrstom muzike, ali to bi bilo kao kad bi rekao ne treba mi opseg od 800 do 3000 Hz. Ja licno slusam Tannoy, ali system 800, koji je par klasa iznad, ali bilo bi jako glupo da ti predlozim nesto samo zato sto je to firma koja je proizvela i moj komad opreme, a licno sam se uverio da ovo drugo bolje radi, cak mnogo neutralnije. Ja licno ne volim 6', ali uvek postoje izuzetci tipa 1030 i BM6, ali uprkos takvom mom stavu, povukao sam sve sto sam rekao o ovim kutijama, konkretno Ivanu pre nego sto ce ih kupiti, kada sam cuo kako rade. Imao sam prilike da slusam mnoge vrhunske monitore, ali ne bi mi savest bila cista da sam nastavio da ih pljujem posle testa. U toj klasi i za te pare, tesko da moze bolje. Jedino sto mora da ti bude jasno je to da su to kontrol zvucnici i da ne trpe prevelika opterecenja (nalik na NS10 kojima su masovno riknjavali visokotonci jer su ih ljudi koristili u pogresne svrhe, tj panjili umesto radili odnose) i jedina stvar koja mi se ne svidja kod njih, a poboljsana je u aktivnoj verziji to sto su bass reflex otvori sa zadnje strane, pa nije zgodno da ih drzis blizu zida (sto i nije problem, ako ce ti njihova pozicija biti drugacija).
Pozdrav

STUDIOTON
07-12-2004, 07:13 AM
Alessis passive+ RA 150. Mnoogo su bolji od Tannoy Reveal. Tannoy je jako slab u srednjima i napr. jace gitare se guse i ne izlaze. Sad ce neko reci da se ti ne bavis takvom vrstom muzike, ali to bi bilo kao kad bi rekao ne treba mi opseg od 800 do 3000 Hz. Ja licno slusam Tannoy, ali system 800, koji je par klasa iznad, ali bilo bi jako glupo da ti predlozim nesto samo zato sto je to firma koja je proizvela i moj komad opreme, a licno sam se uverio da ovo drugo bolje radi, cak mnogo neutralnije. Ja licno ne volim 6', ali uvek postoje izuzetci tipa 1030 i BM6, ali uprkos takvom mom stavu, povukao sam sve sto sam rekao o ovim kutijama, konkretno Ivanu pre nego sto ce ih kupiti, kada sam cuo kako rade. Imao sam prilike da slusam mnoge vrhunske monitore, ali ne bi mi savest bila cista da sam nastavio da ih pljujem posle testa. U toj klasi i za te pare, tesko da moze bolje. Jedino sto mora da ti bude jasno je to da su to kontrol zvucnici i da ne trpe prevelika opterecenja (nalik na NS10 kojima su masovno riknjavali visokotonci jer su ih ljudi koristili u pogresne svrhe, tj panjili umesto radili odnose) i jedina stvar koja mi se ne svidja kod njih, a poboljsana je u aktivnoj verziji to sto su bass reflex otvori sa zadnje strane, pa nije zgodno da ih drzis blizu zida (sto i nije problem, ako ce ti njihova pozicija biti drugacija).
Pozdrav

Oggy je jedini covek koji moze da promeni moje misljenje , skoro uvek se savetujem sa njim i mogu slobodno reci da nikada nisam pogresio .. No, nekada ga i ne poslusam pa sam stoga kupio Reveal sa kojim sam bio zaodovoljan , razlike izmedju alesisa i tannoya su male i mogu se cuti ako se trudis da cujes :wink: I bio sam zadovoljan , i onda se pojavi Shady i hoce da ih kupi bas u kombinaciji sa RA pojacalom ali ne zna kako , BG mu je daleko , mora da prvo salje pare pa kada mu oni posalju ko zna kada ce stici .. a posto sam ja imao I RA 150 i RA 300 a i Alesise i Tannoye , Shady me ubedjivao da mu dam jedno pojacalo i jedan par monitora , sobizrom da su kutije bile nove ,tek kupljene, a alesis star 2 godine ponudio sam mu tannoy-e , i tako covek jos istog dana kada sam odlucio da mu dam dosao kod mene i slusao i jedne i druge naizmenicno .. i njemu se svidese tannoy-i ,spakovao ih i odneo .. :wink:

Shady , rekao si mi da bi kupio i alesise , kada odlucis , nosi ih :lol:

@Oggy

Kao sto rekoh razlika izmedju Tannoy i Alesis je mala .. kazem odmah mala jer znas li kolika je razlika izemdju Alesis i Truth .. to je nebo i zemlja .. ali u korist alesisa :wink:
Vidis trebao sam te poslusati i ne kupovati Truth .. dobro si mi ti rekao , prva tvoja reakcija je bila"Salis se..." , a ja kazem ne .. i onda je bilo , jesi ti normalan :wink: :wink: secas se 8) :oops:

Tiki the Boyler
07-12-2004, 11:09 AM
Tesko pitanje...
Meni licno vise lezi kombinacija Reveal + RA300 (150 ne jer ipak za malu razliku u cijeni dobijas mnogo fleksibilniji sistem), mada ni AKTIVNI Alesis nije za baciti. Ja mu zamjeram sto je poprilicno kratak sa visokim. Po meni se problem Reveala u srednjem opsegu da popraviti, dok visokotonac Alesisa nikad nece pjevati tako visoko.
Varijanta Alesis Passive NI SLUCAJNO. Ne znam zbog cega, ali taj monitor radi za klasu losije od aktivne varijante!

Tiki the Boyler
07-12-2004, 04:19 PM
U Artistu je RA300 "okvirno" 244EUR!
Pazi, sta god da uzmes ne mozes pogrijesiti, jer vjerujem da je u svakom slucaju bolje od onoga sto imas! Moj favorit je Tannoy, ali vjeruj da to nista ne znaci!!!
Ako mozes, stavi jedan kraj drugog pa ih njakaj cijeli dan... Samo ce ti se kazati! :)

lesha
08-12-2004, 12:46 AM
preporucujem aktivnu varijantu alesisa.
zasto - ljudi su spojili komponente koje odgovaraju zvucnicima.

prosto

Tiki the Boyler
21-12-2004, 11:32 AM
Kada bih bio iskljuciv kao presvega rekao bih Kupi aktivne!
Znaci sve zavisi sta hoces?! Pasivni imaju mnogo siroviji i tvrdji zvuk (sto se u principu i trazi od monitora), ali mi zvuce nekako uzasno plitko! S druge strane aktivni zvuce daleko masnije i definitivno idu nize! (realno problem im je sto su malo mutni) Opet, konstrukcija aktivnih sa bas refleks otvorom na prednjoj strani daleko smanjuje los uticaj prostorije (ali i iskljucuje mogucnost eksperimentisanja sa pozicijom u prostoru), tako da...
Ako su ti to prvi monitori (i tek se navikavas na flat zvuk) moja topla preporuka su aktivni, pa ti sad vidi...
U svakom slucaju najbolje bi ti bilo da odes do Artista sa svojim CDom i detaljno preslusas i jednu i drugu varijantu, pa onda sam odlucis sta je bolje za tebe!

ZorGorGorZor
22-12-2004, 11:38 PM
Hvala za krasne savjete!
Danas sam uzeo pasivce Alesis MK2 i studijsko pojacalo RA150. Mislim da ce ovo dobro sljakati obzirom da radim u sobi u stanu a ne u studiju.
Eto, sad ne znam kako bi kod mene radile one aktivne. Ali da sam uzeo njih - ne bih znao kako bi radile pasivne.
Salim se. Mislim da ce biti o.k. jer imam gdje izvrsiti korekciju zvuka kada postavim mix. Imam jos i tri izvora za preslusavanje, a na to sve one silne analajzere (kojima iskreno bas mnogo ne vjerujem ali znaju biti korisni). Nesto ce se ispiliti iz svega ovog.
Jos kad bi me neko poducio kako da podignem svoj mp3. 'gore' pa da cujem ocjene i savjete bio bih zahvalan.
Tiki, ne sekiraj se za onu raspravu na drugom topicu. I ona je korisna svakako. Pa i kad je malo ostrija moze doprinijeti da se ljudi razlicitih osvrta na zivot oko njih na kraju sloze. A tom slaganju muzika moze mnogo doprinijeti. Zivjela muzika!
Pozdravljam svu raju.
Ugodno spavanje vama koji ste odlucili da veceras spavate, i do - jutra.
Vas ZorGorGorZor