View Full Version : Preporuka za samplove.
djale
06-12-2004, 10:43 AM
Ovako radi se o rap muzici i trebaju mi neki kvalitetni samplovi(bass-kick-snare-hihat i sl). Pa ako neko ima volje neka napise.
Unaprijed se zahvaljujem.
Da i jos imam jedan problem od skora sam pre?ao na cubase sx 2.0, problem je poprili?no banal ali za mene velik, tj projeka koji odradim u cubase ne mogu da snimi ni u mp3 ni u wave javi gresku neku.Da li postoj lek za ovo :D
stylus ce ti zavrsi posao
Da i jos imam jedan problem od skora sam pre?ao na cubase sx 2.0, problem je poprili?no banal ali za mene velik, tj projeka koji odradim u cubase ne mogu da snimi ni u mp3 ni u wave javi gresku neku.Da li postoj lek za ovo :D
Napisi kako tacno glasi greska...
probaj kod exporta da iskljucis REAL TIME EXPORT...
djale
06-12-2004, 09:12 PM
A sto se tice cubase problem rije?en, ah kad mozak zablokira :D
Sto se tice stylusa @kVu mozes li nesto vise reci ili neki puni nazivi dati ako ti nije tesko.
Hvala
http://www.spectrasonics.net/instruments/stylus.html
djale
07-12-2004, 09:33 AM
Pogledao sam link i mogu re?i da sam impresioniran, 3gb samplova i jo? mnogo toga.
Pitanje kako je mogu do?i u Bosni do ovoga?
SandRob
07-12-2004, 09:46 AM
Ovako radi se o rap muzici i trebaju mi neki kvalitetni samplovi(bass-kick-snare-hihat i sl). Pa ako neko ima volje neka napise.
Unaprijed se zahvaljujem.
sempliraj, sempliraj sve po redu. sempliraj sa starih ploca, sluzi se svakakin podlin trikovima. snimaj lupanje sakama i nogama po stolu i drugim predmetima... od toga mozes napravit savrsen kick ili snare... budi originalan. :wink:
@Sandro
Znas ti kakvo je ludilo od efekta kada uzmes i guzvas hartiju...Dodas malo reverba i dileja...i ludnica...par puta sam ranije to ubacivao u neke tehnoze(u pozadini)...neko zezanje,a verujem da bi leglo i kao pozadina neke hip-hop matrice(zavisi kako guzvas)...znaci ne salim se... :wink: :lol:
A sto se tice semplova...ovo sto ti je Sandro preporucio je OK...Uzmi preslusaj desetak pesama i posebno obrati paznju na beat...obicno svaka od tih pesama ima barem jedan takt gde je moguce skinuti,iseci dobos,kick...Seci...Takav kick ubacis u sempler i sviras... :wink:
djale
07-12-2004, 06:18 PM
Ah tako sam do sada radio, nije bilo druge malo sampling malo free sample, snalazim se.Pa reko da probam nabaviti neke kvalitetne samplove ali da ne lutam da prvo pitam ?ta da tra?im.
SandRob
07-12-2004, 07:47 PM
sjecan se kad san ja shota bi pita koje semplove je koristi za bubanj na prvoj ploci, odgovori mi je 'neman pojma'. tad se nismo dobro poznavali, pa san bi promisli da mi mozda nece rec, ali da danas mene netko pita i ja bi isto odgovori 'neman pojma'.
ja sempliran sto god stignen. kad slusan muziku (sa cedea, ploca ili na tv) di god senjan nesto zanimljivo odma sempliran. na disku iman milijun kickova, snareova i hatova i raznih fraza ukradenih od ljupke dimitrovske priko olivere katarine do slavka perovica i pepel in kri... i pitajboga odakle i kad iden radit nesto sto slici na hip-hop produkciju uvik iz tu vadin i konbiniran.
shot je macak za takve produkcije i kad nadje vrimena, sigurno ce ti dat prave tips&tricks. 8)
arados
08-12-2004, 12:49 AM
Djale, reci gdje si i rijesen problem!
Po kratkom postupku... :wink:
djale
08-12-2004, 10:03 AM
Tz kao Tuzla :D
fapro
08-12-2004, 06:43 PM
Djale pogledaj privatne poruke
djale
08-12-2004, 10:07 PM
Djale pogledaj privatne poruke
Pregledano i ni?ta.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.