PDA

View Full Version : EDIROL PCR 50 JE STIGAO!!! (Reason podesavanja)

Defragment
05-12-2004, 09:19 PM
Dakle, prikljucio sam ga na usb, podesio midi port u Reasonu na Edirol PCR midi in i External control bus A isto! Dok su ovi ljudi sto su mi ga doneli bili tu, klavijatura se oglasila tj svirala je N19 sint koji sam oznacio u jednoj kompoziciji koju sam otvorio. Onda je neko nesto stisnuo i zvuka nesta! Ponovo sam instalirao drivere i nema nista od zvuka!
E sad posto sam do sada sest meseci sve ukucavao peske ili koristio virtualnu klavijaturu, stvarno se ne kontam sta se desava i kako sta da podesim! Uputstvo sam pogledao, no toliko mi je to sve nejasno, mada mi je engleski malo slabiji od maternjeg, tj sve mi je jasno sta pise ali ne i sta treba da uradim da bih povukao sempl iz Reazona! NEKO OD VAS JE SIGURNO KORISTIO MIDI KLAVIJATURU , NADAM SE U KOMBINACIJI SA REASONOM, PA POMAGAJTE INACE CU DA POLUDIM OD MUKE! Ovo je tako frustrirajuce! HIIIIIIITNO!

puRe
05-12-2004, 10:09 PM
- pogledaj da nije promenjen bus (tamo na vrhu ako se dobro secam)
- potvrdi da sve funkcionise na istom midi kanalu (da se nije slucajno resetovao) - to je ono od 1-16

to je sve sto mi pada na pamet za sada...

Defragment
05-12-2004, 10:34 PM
Ma ovo je ludilo! Sve se resetovalo kad sam iskljucio midi, ali i kad sam ponovo sve podesio nista nesvira!
Sta treba da bude Bus A? Edirol PCR 1 ili Edirol midi in ili Audigy?
Mislim, ja tek moram da naucim sve cake oko mapiranja i cuda, ali ovo mora da ume da poveze i neki klinac amer od 16 godinha koji u reasonu radi bar koliko dugo i ja!
Nego, da ovo nije prvo radilo normalno, ne bih se ni nervirao! Bicu strpljiv, valjda ce se neko oglasiti!

Morace neko da mi korak napise sta da radim da Reason prosvira, ili da nekom dam telefon pa da me lepo poozove i da idemo korak po korak!
Vec sam uveliko trebao da komponujem a ne da se drndam oko povezivanja!

puRe
05-12-2004, 10:37 PM
Trebalo bi da bude Edirol PCR1...

Defragment
05-12-2004, 10:44 PM
Stavio sam Edirol PCR1 i :banghead: Ne radi! Imam jos jedno pod pitanje, klavijatura je prikljucena sam USB kablom i to je sviralo normalno, cak i uputstvu za povezivanje sa PC i ima na slici samo usb kabl;pa da li da uzmem sutra midi kablove? Zbun...

Eon
05-12-2004, 10:59 PM
Ne trebaju ti midi kablovi jer usb salje sve varijante digitalnog prenosa podataka, jedino ako ces povezivati edirol sa nekom jos spravom preko midija

ridge
05-12-2004, 11:17 PM
Problem je verovatno krajnje banalan tipa nesto nisi kliknuo tako da nemoj da se nerviras nego idi lagano i razmisli sta bi moglo da bude.
Ja ti na zalost ne mogu vise pomoci jer nisam radio u reasonu.

puRe
05-12-2004, 11:20 PM
Stavio sam Edirol PCR1 i :banghead: Ne radi! Imam jos jedno pod pitanje, klavijatura je prikljucena sam USB kablom i to je sviralo normalno, cak i uputstvu za povezivanje sa PC i ima na slici samo usb kabl;pa da li da uzmem sutra midi kablove? Zbun...

Ja bi koristio MIDI kablove...sigurnije je...nemas da se bakces sa driverima...USB je na klavijaturama (po meni) uveden za ljude koji nemaju MIDI interfejs...

Eon
05-12-2004, 11:26 PM
A zar MIDI interface ne ide na USB svakako tako da se opet vracas na isto :?

Defragment
05-12-2004, 11:34 PM
Dragi moji, osnovno sam uspeo, uvek with a little help from my friends! Sad svira tj vuce semp liz Reasona a kontrolori na keyboardu pomeraju one u Reasonu pa mogu da menjam parametre, to je radilo sam od sebe bez da sam nesto podesavao!
Nije lose za pocetak, generalno posto koristim mali procenat opcija na Edirolu, ovo kako sad radi nije lose, sprava deluje dosta kompaktno i dugmici a i dirke su fino uradjeni!
Sve savete ili linkove na temu podesavanja same klavijature zeljno ocekujem a i ja cu da se bacim na iscitavanje!

Hvala svima i keep up the good work!

puRe
06-12-2004, 02:45 PM
A zar MIDI interface ne ide na USB svakako tako da se opet vracas na isto :?

Za USB moras jos jedan drajver da instaliras sto znaci jos stvari u Device Manageru...

A Defragment ima (koliko sam shvatio) ugradjen MIDI u Audigyju...

Svejedno, bitno je da sada radi...

ANITA
06-12-2004, 10:10 PM
Hvala svima i keep up the good work!

Jesi kontaktirao Donna?